ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > ๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ > Dini Konular > Kıssadan Hisseler > O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin..
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin..  (Okunma Sayısı 810 defa)
13 Mart 2010, 16:13:53
Eflaki
Gökte oturan melek
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9.997



« : 13 Mart 2010, 16:13:53 »





Bir gün, iki Peygamber torunu, Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin arasında bir meselede anlaşmazlık çıkmıştı. İkisi de birbirlerine gücendiler. Fakat, çok geçmeden, bir hiddet anında birbirlerine söyledikleri sözlerden pişman oldular.
O sıralar biri gelip Hz. Hüseyin’e:

“Sen Hasan’ın küçüğüsün. Gidip özür dilemek sana yakışır” dedi.
Hz. Hüseyin şöyle cevap verdi:

“Ben Resûlullah’tan bir hadis duymuştum. Barışmayı ben taleb edersem, dedemin emrine karşı gelmiş olmaktan korkarım.”

Hz. Hüseyin, duyduğu hadisi şöyle açıkladı:
“İki kimse arasında uyuşmazlık çıkar da hangi taraf başını eğip öteki tarafla anlaşmaya talip olursa, cennete ondan önce girer.”

Bu hadisi zikrettikten sonra, Hz. Hüseyin:

“Barışmaya ben talip olursam, ağabeyim Hasan’ı sevap işlemekte geçmiş olmaktan çekinirim” dedi. “O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.

Hz. Hasan, bunu duyunca Hz. Hüseyin’in yanına koştu ve derhal kucaklaşıp barıştılar.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.038


View Profile
Re: O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin..
« Posted on: 24 Ağustos 2019, 17:08:48 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. rüya tabiri,O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. mekke canlı, O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. kabe canlı yayın, O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. Üç boyutlu kuran oku O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. kuran ı kerim, O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. peygamber kıssaları,O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin.. ilitam ders soruları, O yüzden, bekliyorum ki, o bana gelsin..önlisans arapça,
Logged
25 Ağustos 2015, 02:05:32
Ramazan.
Forum Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 6.353



« Yanıtla #1 : 25 Ağustos 2015, 02:05:32 »

Es Selamün Aleyküm İlim Dünyası ... Rabb'im razı olsun çook güzel bir hikaye paylaşmışsınız , çok duygulandım ... Bir kardeş Ağabeyine ne güzel bir şekilde davranıyor . Allah c.c. bu güzellikleri öğrenmemize vesile olandan , en küçük bir katkısı olandan razı olsun affına mazhar eylesin , makamını cennet eylesin .
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
01 Eylül 2015, 13:55:33
Sevgi.
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 14.606



« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2015, 13:55:33 »

  Aleykümüsselam ecmain.Rabbim Razı olsun kardeşim çok güzel kıssa idi.Duygulanmamak elde diğil.Rabbim bizleri hayırlı kullarından eylesin inşaAllah..

"Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyuruyor ki : Bir müslümana, kardeşine üç günden fazla küsmesi helal değildir. Yani, bunlar karşılaşırlar da her biri diğerinden yüz çevirir. Bu ikisinden hayırlı olanı, birinci olarak selâm verendir."
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
01 Eylül 2015, 15:09:15
❣ Muhammed ❣
Bölüm Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 3.112


« Yanıtla #3 : 01 Eylül 2015, 15:09:15 »

Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh...MaşşAllah,Ne büyük bir kardeşlik Rabbim bu dünyadada bizlere böyle güzelel kardeşlik bağı versin İnşaAllah.Allah c.c razı olsun İnşaAllah...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2015, 15:09:31 Gönderen: ❣ Muhammed ❣ »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

20 Ocak 2016, 12:12:14
Ayşe 8

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1.223


« Yanıtla #4 : 20 Ocak 2016, 12:12:14 »

Esselamu aleyküm ve rahmetullah; MaşAllah çok güzel bir kardeşlik ve çok güzel bir bağ. Rabbim bizleri de kardeşlerine böyle bağlı olanlardan eylesin.
Allah c.c razı olsun.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &