Konu Başlığı: Günahları ile övünen adam Gönderen: armağan üzerinde 20 Nisan 2009, 22:42:01 Şuayb peygamber zamanında bir adam, "Allah benim birçok ayıbımı ve günahımı görüyor, suçlarımı biliyor, fakat lutuf ve keremiyle beni hesaba çekmiyor." dedi. Hak Teâlâ Şuayb aleyhisselâma, o adamı şöyle uyarmasını emretti: "Ey aklı kıt, doğru yolu bırakıp çöllere düşen zavallı! Bulunduğun durumunu tam tersine söylüyorsun. Sen kaç kere ceza aldın, farkında değilsin. Nefsinin isteklerinin esiri oluşsun, haberin yok. Ayağından başına kendini günahlara zincirlemişsin. Kalbin paslanmış, ilâhî sırları göremiyorsun. Bu neye bezer biliyor musun? Demirci zenci olursa, duman onun yüzünde iz bırakmaz. Çünkü yüzünün rengi dumanla, isle aynıdır. Fakat beyaz tenli bir adam demircilik yaparsa, isin ve dumanın etkisiyle yüzü kararır." Aynen zenci demirci gibi, kötülüğü âdet haline getiren insan, işlediği günahı görmez ve vizdan azabı çekmez. Beyaz tenli demircinin yüzünde, anında duman lekesinin görüldüğü gibi iyilik üzere yaşayan gönlü temiz biri günahın tesirini anlar." Yâ rabbi, ben pişmanım" diyerek tövbe eder. *** "Demirin paslandığı gibi kalpler de paslanır" buyuran Peygamber Efendimiz'e ashap sormuş: "Onun cilası nedir yâ Resûlallah?" Peygamber Efendimiz (s.a.v), "Zikrullahtır." buyurmuştur. Kalplerimizi tövbe ve zikir ile temizleyip silmeliyiz. Günah işlediğimizde vicdan azabı çekmiyorsak, Allah'a iltica etmeliyiz Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Safiye Gül üzerinde 24 Ekim 2012, 15:07:21 Esselamu aleykum ve rahmetullah ; asıl olan burada günahın bizi rahatsız edip etmemesidir. inş rahatsız olup tevbe edenlerden oluruz. Rabbim korusun.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Burcu 8D üzerinde 09 Ekim 2014, 17:02:47 Paylaşım için teşekkürler güzel bir paylaşım örneği çok beğendim
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Liyla üzerinde 09 Ekim 2014, 17:54:54 Ben anlamadım. Allah kullarını 'ey aklı kıt 'diye mi uyarır ?
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Nadire 8 üzerinde 09 Ekim 2014, 18:07:17 paylaşım için çoook teşekkürler...
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Yakupcan üzerinde 09 Ekim 2014, 18:38:50 ALLAH razı olsun.Gerçekten çok güzel ve ders çıkarılacak bir paylaşım.İnşallah bizlerde günahlarımızın ve nefsimizin esiri olmaz ve ALLAH'ın doğru yolundan ayrılmayız.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Zehibe üzerinde 09 Ekim 2014, 19:09:15 Estağfirullah estağfirullah, demeliyiz. Rabbimizin affina mazhar olmak istiyorsak tevbemizde sebat etmeliyiz.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Pelinay üzerinde 09 Ekim 2014, 20:00:47 Demirci zenci olursa, duman onun yüzünde iz bırakmaz. Çünkü yüzünün rengi dumanla, isle aynıdır. Fakat beyaz tenli bir adam demircilik yaparsa, isin ve dumanın etkisiyle yüzü kararır."
ne güzel tasvir edilmiş..Rabbim anlayış gücümüzü ziyadeleştirsin. bilerek ya da bilmeyere,gizli ya da aşikar işlemiş olduğum bütün günahlarıma estağfirullah,estağfirullah,estağfirullah..Rabbim tevbesinde samimi olanlardan eylesin..bizleri affı mağfiretine mazhar eylesin inşallah... Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Zeynep 8D üzerinde 09 Ekim 2014, 20:32:22 Her akşam bugün ne yaptım kul hakkı işledim mi diye düşünmemiz gerekir. Ne yaptım? gibi sorular sormalıyız kendimize. Kendimiz üstün görüp başka şeyler peşinde de koşmamalıyız.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Ramazan. üzerinde 21 Eylül 2015, 14:04:40 Ve Aleykümüs Selam .
Kalplerimizi tövbe ve zikir ile temizleyip silmeliyiz. İnşALLAH kardeşim .Pak bir kalbe sahip oluruz inşALLAH. İnsan Günahlarından dolayı övüneceğine , pişman olmalı . Rabb'im hidayet versin . ALLAH cc razı olsun . Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Melda üzerinde 21 Eylül 2015, 14:17:08 Selamün aleyküm. Rabbim kalplerimizi karartmasın. Bazı kalppler vardır ki bir tane bile beyazlık olmaz o kalbe sahip insan artık günah işlemeye alışmıştır. Rabbim günahlarımızı bağışlasın.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Mustafa/Samed üzerinde 21 Eylül 2015, 16:02:15 Ve Aleykümüsselam. Rabbim kalplerimize iyilik versin.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Ceren üzerinde 21 Eylül 2015, 16:07:53 Aleykümselam.Günahlarından pişman olan ,Rabbinden af dileyen ve mağfiretine eren kullardan eylesin Rabbim bizleri inşallah...
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Mehmed. üzerinde 30 Eylül 2015, 15:13:52 Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Kalplerin zikrullah ile cilalamamiz lazımdır. Rabbim ( celle celaluhu ) bizlere bunu nasib eylesin.
Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Sevgi. üzerinde 30 Eylül 2015, 16:06:36 Ve Aleykümsselam ecamin. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim ibret alıcağımız bir kıssaydı.
Tevbe, istikbalde işlenebilecek günahlara karşı bir kalkan hükmüne geçer. Ehl-i iman kimselerin, şeytanın ve müthiş din düşmanlarının şerrinden muhafaza için en mühim silah olan istiaze (Eûzü besmele) ve istiğfarla Allah’ın (cc) himayesine sığınmaları gerekmektedir. Rabbim bizleri tevbelerimizi kabul olunanlardan eylesin inşaAllah.. Konu Başlığı: Ynt: Günahları ile övünen adam Gönderen: Es-Sabur üzerinde 30 Eylül 2015, 19:16:54 Devamlı Allah ı zikredeceğizki kalbimiz temizlensin inşaAllah
|