๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ => Kıssadan Hisseler => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 22 Haziran 2010, 16:44:39



Konu Başlığı: Arzu Eden Gelsin
Gönderen: Sefil üzerinde 22 Haziran 2010, 16:44:39

 

 


 



 
Arzu Eden Gelsin

Muhammed Nasûhî Efendi, bir ara üç gün müddetle sevenlerinden birinin dâveti üzerine hava değişikliği için Çamlıca civârındaki Bulgurlu'ya gitti. Bulgurlu'ya gelişlerinin ilk gecesi, gece yarısından sonra teheccüd namazını kıldıktan sonra yanında bulunanlara;

- Bize bugün Üsküdar'a gitmek gerekiyor. Hizmeti yerine getirdikten sonra inşâallah yine geliriz. Arzu eden bizimle gelebilir, buyurdu.

Sabah namazını kıldıktan sonra Üsküdar'a gelmek üzere yola çıktı. Yolda karşısından derviş kıyâfetli biri geldi ve;

-Ben duâcınız da efendime gidiyordum. Dergâhınıza vardım. "Efendim hazretleri (yâni siz) Bulgurlu'dadır." dediler. Çok şükür efendime burada kavuştum. Size gelişimin sebebi, Üsküdar'da Bülbülderesi denilen yerdeki bir mağarada, Nakşibendiyye yolu mensuplarından Şâh Haydar adında bir zât vardı. Bu zât kimsenin işine karışmayan, haram işlememek için insanlardan uzak yaşamaya gayret eden biriydi. Ömrünün sonuna doğru bana; "Artık dünyâ hayâtım bitmek üzeredir. Vefât ettiğimde cenâzemi yıkamak, namazımı kılmak, kabre koymak ve telkînimi vermek üzere Nasûhî hazretlerinin vekil olmasını istirhâm ediyorum. Bu vasiyetimi unutma ve başkaları yapmak isterlerse mâni ol. Vefâtımı ve vasiyetimi ona bildirmene lüzum yok. Ona Allahü teâlâ bildirir." buyurdu. Lâkin duâcınız işgüzârlık yapıp kendiliğimden geldim. Bu gecenin son üçte birinde vefât etti,  dedi.

Nasûhî hazretlerinin yanında bulunan talebeleri, onun bir kerâmetini daha gördüler. Vefât eden zâtın dediği gibi oldu. Nasûhî hazretleri talebeleriyle birlikte Bülbülderesine geldi. Kabrini kazdırdı.Cenâzesini yıkadı. Namazını kılıp, kabre koydu ve telkînini verdi.

 
 





 
 






Konu Başlığı: Ynt: Arzu Eden Gelsin
Gönderen: Mehmed. üzerinde 27 Eylül 2015, 17:39:21
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah,  Güzel bir kissaydi.  Allah ( celle celaluhu ) dostlarına böyle kerametler verir. Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri ibret alanlardan eylesin.


Konu Başlığı: Ynt: Arzu Eden Gelsin
Gönderen: Sevgi. üzerinde 01 Ekim 2015, 21:03:33
  Ve Aleykümüsselam ecmain. Emeklerinize sağlık kardeşim çok güzel paylaşımdı sizin vesileniz ile bilgi edindik.Mevlam bizleri sevdiği kullarının dualarını alanlardan eylesin inşaAllah..


Konu Başlığı: Ynt: Arzu Eden Gelsin
Gönderen: Pelinay üzerinde 05 Ekim 2015, 05:31:20
Allah dostlari Rabbimizin izniyle bilinmeyenleri biliyor,goremediklerimizi goruyor.
Insallah onlarin yolundan gidenlerden oluruz.Allah razi oslun