> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Akaid Eserleri > İman ve Hayat > Sonuç
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sonuç  (Okunma Sayısı 863 defa)
20 Ocak 2011, 15:44:49
Hadice
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 5.945


« : 20 Ocak 2011, 15:44:49 »



SONUÇ


Sanıyorum ki bu kitapta arz ettiklerimizle yol aydınlanmış, istikamet belilrlenmiş ve işaretler görülmüştür.

Yol birdir; milletimizin ona gitmesi zaruridir; seçim şansı yoktur; o da iman yoludur. Hedeflerimizi ve umutlarımızı gerçekleştirecek tek yol odur.

Eğer ahireti isityorsak... yolu imandır.

Eğer dünyayı istiyorsak... yolu imandır.

Eğer her ikisini de istiyorsak yolu imandır.

Burası ahiretten bahs edecek yer değildir.

Dünyaya gelince: bu araştırmamızla belirlenmiştir ki, dünyadaki umutlarımızın, gaye ve saadetimizin yolu başka değil, imandır.

Eğer kişisel mutluluk istiyorsak, kalp huzuru olmadan mutluluk, iman olmadan da kahp huzuru olmaz.

Eğer temiz birhayat sürmek istiyorsak, istikamet olmadan temizlik, iman olmadan da istikamet olmaz. Eğer sosyal dayanışma istiyorsak, kardeşlik olmadan dayanışma, iman olmadan da kerdeşlik olmaz.

Eğer göğsümüzün üstüne çöken düşmanımıza karşı askeri zafer elde etmek istiyorsak, kahramanlar olmadan zafer kazanılmaz, fedakarlık göstermeden kahramanlık, imansız da fedakarlık olmaz.

Eğer iktisadi bolluk istiyorsak, üretimsiz bolluk olmaz; ahlaksız üretim; imansız da ahlak olmaz.

Eğer teknolojik ilerleme istiyorsak, ihlassız ilerleme olmaz; hedef olmadan ihlas ve imansız da hayatta hedef olmaz.

Eğer hayatımızı kökünden ıslah etmek istiyorsak ruhumuzu değiştirmedikçe ıslahat olmaz, karar vermeden değişiklik ve imansız da karar olmaz.

Eğer adaletli bir hüküm istiyorsak, kanunsuz adalet olmaz, vicdan olmadan da kanun fayda vermez; imansız da vicdanın düzelmesi ümitsizdir.

İman; ahlak kuvveti ve kuvvvet ahlakıdır, hayatın ruhu ve ruhun hayatıdır, alemin sırrı ve sır alemidir, yolun nuru ve nur yoludur.

İman, yolcunun kervansarayı, denizcinin yıldızı, şaşkının delili, gazinin silahı, yabancının arkadaşı, yalnızın dostu, kuvvetlinin dizgini ve zayıfın kuvetidir.

İman; kahramanlar yetiştirir, mucizeler yaratır, kapalı kapıları açar ve yola ışık tutar.

İman -tek kelime ile- insan hayatı için bir zarurettir; ferd için zarurettir; huzur bulsun, mutlu olsun, yükselsin, diye; cemiyet için zarurettir; istikrara kavuşsun, dayanışsın ve yaşasın, diye.

Benim kasdettiğim iman; bütün kapsamı, dengesi, derinliği ve aktifliği ile İslam’ın imanıdır; bilgi, niyet, itikad ve amel olarak Kur’an ve sünnetin, ashap ve tabiin’in imanıdır. Yoksa kelamcıların sırf akli imanı, tasarrufçuların sırf ruhi imanı, fıkıhçıların şekilci ve kuru imanı değildir.

Bu iman; soyut bir sembol veya boş bir iddia değildir. O, ferd için de, toplum için de üstün bir hayat düsturudur. O, ferdin düşüncesine, duygu ve iradesine nüfuz eden kuvvetli bir ışındır. Damarlarına hayat usaresi şırınga eder, onu yeni baştan yaratır ve basit bir mahluk olmaktan çıkarır, risaleti (mesajı) ve hedefi olan bir insana; hayvan veya canavar olmaktan kurtarır, meleğe benzeyen bir varlığa dönüştürür. O’nun parlak ışınları cemiyete de uzanır; bir de bakarsın ki damarlarında hayat kanı dolaşmağa bşalamış, uzuvlarını aşağılık nişaneleri sirayet etmiştir; hasta iken şifa, ölü iken hayat bulmuştur. Neden olmasın ki, imanda bir şeye “ol” dediği zaman olduran ilahi sırdan bir nefes yok mudur?

İman hayatın her safhasına damgasını basar, onu fikir ve anlam, şuur ve duygu, ahlak ve adet, kanun ve nizam yönünden Allah’ın boyası ile boyar. “Allah’ın boyası... Kiminboyası Allah’ınkinden gözeldir?”

İmanla yaşamak isteyen bir millet; hayatını, programını, düşünce ve davranışını iman mantığına göre ayarlamalı, yakasını imanı engelleyen veya ışığını söndüren şeylerden kurtarmalıdır. Yoksa imanı kağıt üzerinde kalmağa mahkum olur, kuru bir iddia olmaktan ileri gidemez.

Allah’ım, milletimize iman yolunu göster; “Nimet verdiklerinin yolu; gazabına uğrayanların, şaşırmışların yolunu değil” Amin.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Sonuç
« Posted on: 29 Mart 2024, 00:14:31 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sonuç rüya tabiri,Sonuç mekke canlı, Sonuç kabe canlı yayın, Sonuç Üç boyutlu kuran oku Sonuç kuran ı kerim, Sonuç peygamber kıssaları,Sonuç ilitam ders soruları, Sonuçönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes