> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > Türkiye Ramazana hazırlanıyor
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkiye Ramazana hazırlanıyor  (Okunma Sayısı 948 defa)
29 Temmuz 2011, 02:41:02
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 29 Temmuz 2011, 02:41:02 »



Türkiye Ramazan'a hazırlanıyor



OnbiR ayın sulatanı Ramazan ayında Türkiye'nin bütün illerinde çeşitli etkinlikler olacak. Belediyeler, onbir ayın sultanı Ramazan'ı vatandaşların huzurlu bir şekilde geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Bazı belediyeler iftar çadırı kurma geleneğini sürdürürken, bazı belediyeler havaların sıcak olması nedeniyle, çadır kurmak yerine ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketi vermeyi kararlaştırdı.

Belediyeler ayrıca, iftar sonrası vatandaşlar için çeşitli kültürel etkinlikler düzenleyecek. Karagöz, meddah ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra, konserler ve söyleşi programları hazırlayacak belediyeler, hem büyükler hem de küçüklere, Ramazan'ın farklılığını yaşatmaya çalışacak.

Ramazan nedeniyle, her akşam Mersin'de 5 bin, Bursa'da 4 bin, Balıkesir'de 3 bin, Sakarya'da 2 bin 800, Osmaniye'de 2 bin, Adana'da 1800, Antalya ve Hatay'da bin 500'er, Karabük'te bin 400, Sivas'ta bin 200, Edirne'de 750, Kırıkkale'de 600, Tokat, Bartın ve Burdur'da da 500'er kişi için iftar çadırları kurulacak.

Hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle iftar çadırı kurulmayan İzmir'de 88 bin, Mersin'de 10 bin, Isparta'da 4 bin 200, Kocaeli'de 3 bin, Burdur'da bin 200 aileye erzak paketi ve maddi yardımda bulunulacak. Balıkesir, Hatay ve Sivas'ta, iftar çadırının yanı sıra, 5 bin'er, Sakarya'da 3 bin 500, Osmaniye'de 3 bin, Adana'da 2 bin 300, Antalya'da bin 500 ve Karabük'te 200 aileye, gıda ve maddi yardım yapılacak.

ANTALYA'DA ''SOKAK SOFRALARI'' KURULACAK

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, bu yıl başlatacağı uygulamayla, dar gelirli vatandaşların yaşadığı 10 mahallede ''sokak sofrası'' kuracak. Bu sofralarda her gün bin 500 kişiye iftar verilmesi planlanıyor. Belediye ayrıca, ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ve bayram paketleri de götürecek.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde bin kişilik iftar çadırı kuracak, Aksu Belediyesi ekonomik durumu iyi olmadığı tespit edilen bin 500 aileye Ramazan ayı boyunca iki kez yardım paketi ulaştıracak. Belediye ayrıca, maddi durumu yetersiz ailelerin çocukları için sünnet şöleni düzenleyecek. Konyaaltı ve Muratpaşa belediyeleri Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerinin evlerine yardım paketleri teslim edecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ayrıca, Karaalioğlu Parkı'nda 1-28 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği Ramazan Şenliği'nde, ünlü sanatçılar konser verecek. Geçen yıl olduğu gibi her cuma akşamı şair-yazar Sunay Akın, ''Mahya Işıkları'' adlı tek kişilik gösterisiyle Antalyalılarla buluşacak. Ramazan Şenliği'nde tiyatro, dans gösterileri, fasıl, yöresel geceler, geleneksel Ramazan eğlenceleri Antalyalılar'a nostalji yaşatacak.

ISPARTA'DA DAHA ÇOK KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRILACAK

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, Ramazan ayında 4 bin 200 kişiye yardım paketi dağıtmayı planladıklarını bildirdi. Geçen yıllara göre daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Parlakyıldız, paketlerin içindeki gıdaları da çeşitlendireceklerini söyledi.

Bu yıl iftar çadırı kurulmayacağını ifade eden Parlakyıldız, çadır kurmak yerine yardım paketi dağıtmayı uygun bulduklarını dile getirdi.

Isparta Belediyesi Kültür Müdürü Hasan Arıtürk de iftar çadırı yerine gösteri çadırı kurulacağını ifade etti. Valilik binası arkasında kurulacak çadırda çeşitli gösterilerinin yapılacağını belirten Arıtürk, 30 gün boyunca Ramazan ayı ile ilgili tiyatro gösterileri, konferanslar düzenleneceğini açıkladı.

BURDUR'DA GÖSTERİLER TASAVVUF MUSİKİSİ

Burdur Belediyesince geçici pazar yerinde oluşturulacak Ramazan etkinlik alanında, 70 satış standının yer alacağı Ramazan Çarşısı, lunapark ve açık hava gösteri merkezi yer alacak. 1 Ağustosta başlayıp 29 Ağustos akşamı sona erecek Ramazan etkinliklerinde Meddah, Hacivat-Karagöz, orta oyunu, kukla gösterilerinin yanı sıra tasavvuf musikisi ve yerel sanatçıların konserleri olacak.
Ramazan akşamlarında her cumartesi akşamı tanınmış bir sanatçı sahne alacak. 6 Ağustos Bendeniz, 13 Ağustos Firdevs, 20 Ağustos Oğuz Aksaç ve 27 Ağustos akşamı ise Ozan Orhon sahne alacak.

Ramazan ayı boyunca her gün Belediye Düğün Salonu'nda 500 kişiye iftar yemeği verilecek. Ayrıca mahallelerde de yemek dağıtılacak. Toplam bin 200 kişiye ise gıda yardımı yapılacak.

İZMİR VATANDAŞLARIN TEŞHİR EDİLMEMESİNE ÖZEN GÖSTERECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte ekonomik gelir düzeyi iyi olmayan aileleri tespit etti. Ramazan Bayramı öncesinde yardıma muhtaç yaşlılar, engelliler, şehit aileleri ve gaziler ile dar gelirli 48 bin aileye 150'şer lira yardım yapılacak, 40 bin aileye de erzak paketi götürülecek.

Büyükşehir Belediyesi, yardımlar yapılırken vatandaşların teşhir edilmemesi ve izdiham olmaması için gerkeli tedbiri de alacak.

Nakit yardımdan yararlanacak ailelere, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imzasıyla mektup gönderilecek. Bu kişiler, www.izmir.bel.tr adresli internet sitesinden TC kimlik numaralarıyla kontrol yapabilecek. Belediyeye bağlı ekiplerce ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim edilecek gıda paketlerinde ise dört kişilik bir ailenin üç aylık ihtiyacını karşılayacak miktarda pirinç, bulgur, nohut, buğday unu, makarna, kuru fasulye, yeşil mercimek, kırmızı mercimek, toz şeker, çay, salça ve zeytinyağı bulunacak. Birinci kalite ürünlerden, gıda mühendisleri denetiminde ve üniversiteden analiz raporu alınarak hazırlanan paketler, temmuz sonunda dağıtılmaya başlanacak.

Ramazan Bayramı dolayısıyla kentin belirli noktalarında iftar çadırı kurmak isteyen sivil toplum örgütleri, odalar ve dernekler İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Dairesi Başkanlığı Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğüne yazılı müracaatta bulunuyor.

Başkanlık onayı alınmasına bağlı olarak Buca Hasanağa Bahçesi, Konak Bahri Baba Parkı, Halkapınar Stadı önü gibi alanlara çadır kurma izni verilebiliyor. Konak Meydanı, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, İnciraltı Demokrasi Meydanı, Bostanlı Rekreasyon Alanı gibi yerler ile ana arterlerde ise iftar çadırı kurulmasına izin verilmiyor.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise kaymakamlıklarda kurulan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının Ramazan ayında da yardımlara devam edeceğini söyledi.

Vakıf Mütevelli heyetlerince belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere yıl boyunca ayni ve nakdi yardımlar yapıldığını hatırlatan Kıraç, Ramazan ayında da yardımların artarak devam edeceğini bildirdi.

BURSA'DA HER GÜN 4 BİN KİŞİYE İFTAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fomara Meydanı'ndaki katlı otoparkta hazırlanan aşevinde, her gün 4 bin kişiye iftar verecek şekilde hazırlıklarını tamamladı. İhtiyaç sahiplerinin yanı sıra iftar saatinde evlerine ulaşamayan vatandaşların da yararlanabileceği aşevinin bir ay boyunca 125 bin kişiye hizmet vermesi bekleniyor.

Kent Meydanı, Osmangazi Metro İstasyonu, Merinos, Emir Sultan Camii önü ve Orhangazi Parkı olmak üzere kent merkezindeki 5 farklı noktada da her gün biner kişilik çorba dağıtımı yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi çatısı altında çalışmalarını sürdüren ''Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu'' üyeleri tarafından Mantıevi'nde üretilecek mantı ve baklavalar ise satışa sunularak sosyal yardımlara katkı sağlanacak. Fomara'da oluşturulacak gıda bankasında da gıda yardımlarına devam edilecek.

OSMANGAZİ BELEDİYESİ KOSOVA'DA İFTAR VERECEK

Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesi ise Ramazan ayı boyunca her akşam Eskici Mehmed Dede Aşevi Elmasbahçeler Kültür Merkezi'nde ve bazı köylerde iftar yemeği verecek.

Belediye tarafından hazırlanan yardım paketleri de tek tek ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edilecek. Bunun yanında belediye tarafından Kosova'nın Başkenti Priştine ile Prizren'de kurulacak çadırlarda geleneksel iftar yemeği verilecek.

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi tarafından da 10 bin aileye erzak yardımı yapılacağı bildirildi.

BALIKESİR'DE 4 AYRI İFTAR ÇADIRI

Balıkesir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet İkiz, Ramazan ayında kentin muhtelif noktalarında 4 iftar çadırı kurulacağını bildirdi.

Atatürk Parkı yanındaki eski lunapark alanı, Gündoğan, Toygar ve Gaziosmanpaşa mahallelerinde iftar çadırları kurulacağını belirten İkiz, Ramazan ayı boyunca her gün 3 bin kişiye iftar yemeği verileceğini kaydetti. Dar gelirli ailelerin Ramazan ayını huzur içinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gıda yardımı da yapılacağını belirten İkiz, belediyedeki kayıtların dikkate alınarak kentteki bin ihtiyaç sahibine gıda paketleri dağıtılacağını kaydetti.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Balıkesir Koordinatörü Süleyman Sayan da vakıf aracılığıyla yapılan yardımların Ramazan ayında sürdürüleceğini bildirdi.

Balıkesir Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası'nın da muhtarlıklar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 5 bin paket gıda yardımı yapacağı belirtildi.

YALOVA

Yalova Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı'nda ''Ramazan Şehri'' adı altında çeşitli etkinlikler yapılacak.

Toplam 110 dükkanın kurulacağı Ramazan Şehri'nde her hafta ünlü bir sanatçı konser verecek. Etkinlikler kapsamında orta oyunları, Karagöz gösterileri, tiyatrolar, sohbetler ve ilahi konserleri de olacak.

ZONGULDAK İFTAR ÇADIRI KURMAYACAK, YARDIM YAPACAK

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, geçen yıllarda kurulan ramazan çadırını...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 29 Temmuz 2011, 02:43:13 Gönderen: Reyyan »
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Türkiye Ramazana hazırlanıyor
« Posted on: 26 Nisan 2024, 00:50:20 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Türkiye Ramazana hazırlanıyor rüya tabiri,Türkiye Ramazana hazırlanıyor mekke canlı, Türkiye Ramazana hazırlanıyor kabe canlı yayın, Türkiye Ramazana hazırlanıyor Üç boyutlu kuran oku Türkiye Ramazana hazırlanıyor kuran ı kerim, Türkiye Ramazana hazırlanıyor peygamber kıssaları,Türkiye Ramazana hazırlanıyor ilitam ders soruları, Türkiye Ramazana hazırlanıyorönlisans arapça,
Logged
29 Temmuz 2011, 13:49:49
mavi derinlik

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1.241


« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2011, 13:49:49 »

         Herbiri birbirinden güzel ve heyecan verici çalışmalar.. İnşaallah en güzel şekilde gerçekleşir bu programlar, amacına ulaşır her hayır, görülür her ihtiyaç... Bu mübarek ay bizden biz Bu mübarek aydan razı hoşnut oluruz İnşaallah bayrama ulaştığımızda.. Üzerimize düşen sorumluluklarımızı yerine getirebilmeyi nasip et.. Nasipsiz bırakma bizleri bu rahmet ayından.. Ve hiiç kimseyi de nasipsiz bırakma.. Dopdolu geçirebilmeyi nasip et cümlemize... Alla Razı Olsun paylaşım için..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Diyanet Yeterlik Kitabı 2012 - 2013 www.diyanetkitap.com ve www.diyanetyeterlik.com  üzerinden bilgi alabilirsiniz.
29 Temmuz 2011, 14:55:51
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2011, 14:55:51 »

inşAllah güzel olur Allah sağlık ve huzur içinde güzel ramazan geçirmemmizi nasip etsin inşAllah Allah ramazanda yapcağımız ibadetlerimizi hatimlerimizi kabul etsin inşAllah...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes