๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 27 Eylül 2009, 13:30:58



Konu Başlığı: Şevval orucundaki hikmet
Gönderen: Zehibe üzerinde 27 Eylül 2009, 13:30:58
(http://www.risalehaber.com/images/news/61726.jpg)

Diyet ve beslenme uzmanı Hilal Acar, Şevval orucunun vücudun yeni beslenme düzenine yumuşak geçiş sağladığını belirtti


Diyet ve beslenme uzmanı Hilal Acar, Hz. Peygamber'in (asm) Ramazan'ı takip eden Şevval ayında tutulmasını teşvik ettiği 6 gün orucun, vücudun yeni beslenme düzenine yumuşak geçişini sağladığını belirtti.

Özel Farabi Hastanesi Diyet ve Beslenme Uzmanı Hilal Acar, bu orucun vücudun dengesini koruduğunu söyledi.

Acar, Şevval ayında tutulacak oruçlarda da mutlaka sahura kalkılması gerektiğini ifade etti. Şevval'de tutulan orucun Ramazan sonrası normal beslenme düzenine yumuşak geçiş sağladığını ve metabolizmanın bu düzene alışmasını kolaylaştırdığını bildiren Acar, "Sıvı tüketimi niyetli olunmayan zamanlara yayılmalı ve ağır gıdalar tüketilmemelidir. Ardı ardına oruç tutmak yerine Şevval ayı içine oruçları yaymak sağlık açısından daha faydalı olacaktır." dedi.
Zaman


Konu Başlığı: Ynt: Şevval orucundaki hikmet
Gönderen: Gül_i RaNa üzerinde 27 Eylül 2009, 22:00:42
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve beakatuh ; eyvallah kardesim Rabbim razi olsun..Fi emanillah..