๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: ღAşkullahღ üzerinde 10 Mayıs 2009, 12:19:07



Konu Başlığı: Kur'an'ın mucizevi korunması
Gönderen: ღAşkullahღ üzerinde 10 Mayıs 2009, 12:19:07
(http://www.risalehaber.com/images/news/57044.jpg)

İslam alimleri, Kur'an-ı Kerim'in mucizevi bir şekilde günümüze kadar gelmesini ele alan konferansta bir araya geldi

Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan günümüze kadar geliş sürecini anlatan alimler, Kur'an'ın 'tüm zamanları aşan bir kitap' olduğunu vurguladı. Kur'an'da en küçük şüphenin girebileceği bir boşluğun bulunmadığını vurgulayan İslam dünyasının tanınmış alimlerinden Ramazan El Buti, "Kur'an'ı bozmaya çalıştılar ancak başaramadılar" dedi.

Yeni Ümit Dergisi ve Akademik Araştırmalar ve İnternet Vakfı tarafından Fırat Kültür Merkezi'nde (FKM) düzenlenen "Kur'an'ın Mucizevi Korunması" başlıklı panelde İslam dünyasının önde gelen alimleri biraraya geldi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Kur'an-ı Kerim'in hem Allah tarafından korunduğunu hem de getirdiği yaşam ölçüsüyle insanı koruduğunu dile getirdi. Kur'an'ın insanları derleyip toparladığını belirten Bardakoğlu, "Kur'an insanları biraraya topladı. İslam, dünyayı bir kıble gibi aynı yöne çevirdi." dedi. Kur'an'ın okunmasının ve dinlenmesinin de bir ibadet olduğunu belirten Bardakoğlu, Türkiye'de 90 bin hafızın bulunduğunu ve her sene 3 bin hafızın yetiştiğini ifade etti.

Türkçe ibadet tartışmalarına da değinen Bardakoğlu, bu tip tartışmaların mikrofonlarda ve satırlarda kaldığını, zihinlerde ve kalplerde ise yer etmediğini söyledi.

Gazetecilerin Kur'an'ın farklı dillere çevrilmesi konusundaki sorularını yanıtlayan Bardakoğlu, Kürtçe Kur'an-ı Kerim hakkında herhangi bir çalışma yürütmediklerini, önümüzdeki günlerde bu konuda bir çalışmanın yapılabileceğini söyledi. Kur'an-ı Kerim'in Orta Asya, Rusya ve Balkan dillerine çevrilmesi konusunda ise yeni çalışmaların devam ettiğini belirten Bardakoğlu, "Önümüzdeki günlerde imkanlar ölçüsünde Türkçe'nin diğer lehçelerine Kur'an-ı Kerim'in çevirilmesi çalışmaları devam edecektir. Ancak bu iş büyük bir ehliyet istemektedir. Bu nedenle o bölgelerin ehil kişileriyle çalışmalara devam edeceğiz." şeklinde konuştu.


El  Buti: "Kur'an'da En  Küçük  Şüphenin  Bile  Girebileceği  Boşluk  Yoktur"

Panelin açılışında konuşan Suriye Dimaşk Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Said Ramazan El Buti ise, Türklerin İslam'ın dünyaya yayılması konusunda gösterdiği çabalara değindi. Buti, Osman Gazi'nin gönlünde Kur'an-ı Kerim'in kök salmış olduğunu ve bu yolla diğer Osmanlı padişahlarının eliyle dünyaya yayıldığını belirtti.


Kur'an-ı Kerim'in mucizevi olarak korunmasının nasıl gerçekleştiğini de anlatan Buti, "Kur'an Efendimiz'in mübarak dudaklarından çıktıktan sonra hem yazılmış hem de sahabeler tarafından ezberlenmiştir. Böylelikle günümüze kadar gelmiştir. Kur'an'da en küçük şüphenin bile girebileceği bir boşluk bulunmamaktadır. Dönem dönem Kur'an'ı bozmaya çalıştılar ancak başaramadılar." diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu da, Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından korunduğunu dile getirdi. Dumlu, Kur'an-ı Kerim'in yalnızca okunması değil onun anlaşılması ve yaşanması gerektiğinin de çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Raşit Küçük ise, Kur'an-ı Kerim'in sadece okunmasının yeterli olmadığını, aynı zamanda anlamının da bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Küçük, İslam dünyasının Kur'an-ı Kerim'i iyi anlamak ve araştırmak konusunda görevli olduğunu bu şekilde insanlığın doğruyu bulacağını kaydetti.

Sudan Diyanetten Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Ali El İmam ise, İslam'ın büyük yürüyüşünün Kur'an-ı Kerim'i anlamakla olacağını belirtti. Kur'an-ı Kerim'in büyük bir mucize olduğun altını çizen El İmam, "Kur'an bugünkü bilimlere ışık tutacaktır ve tüm zamanları aşkın bir kitaptır." dedi.

İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Prof Dr. Akif Aydın da, diğer katılımcılar gibi Kur'an-ı Kerim'in mucizevi bir şekilde korunduğunu ve günümüze kadar bu yolla ulaştığını belirtti. Aydın, "Kur'an-ı Kerim'in hiç bozulmadan gelmesi son kitap oluşunun bir sonucudur. Müslümanlar, Peygamber Efendimiz'den itibaren Kur'an'ın korunması konusuna itina ile yaklaşmışlardır." şeklinde konuştu.

Panele; Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Yazıcı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Sudan Diyanetten Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Ali El İmam, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Prof. Dr. Akif Aydın, Suriye Dimaşk Üniversitesi Öğretim Üyesi Muhammed Said Ramazan El Buti ve birçok akademisyen katıldı.