> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor
Sayfa: 1 [2] 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor  (Okunma Sayısı 3067 defa)
04 Nisan 2015, 21:49:34
Burcu 8D

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1.332



« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2015, 21:49:34 »



Eğer herhangi bir okula spor salonları yapılıyorsa mescidde pekala yapılabilir
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Ne kadar acıdır insanın teselliyi sigara da araması. Çok mu zor elini semaya kaldırıp yalvarması!
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor
« Posted on: 20 Nisan 2024, 11:55:14 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor rüya tabiri,İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor mekke canlı, İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor kabe canlı yayın, İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor Üç boyutlu kuran oku İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor kuran ı kerim, İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor peygamber kıssaları,İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyor ilitam ders soruları, İTÜ talebeleri istedikleri camiye kavuşuyorönlisans arapça,
Logged
04 Nisan 2015, 21:53:39
Melda

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9.670


« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2015, 21:53:39 »

Ve Aleykummusselam. Ne güzel. İnşAllah biran önce camileri yapılır. İnşAllah bizim okullarımıza ve diğer her okulada yapılır.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
04 Nisan 2015, 23:21:05
Ceren

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26.620


« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2015, 23:21:05 »

Aleykümselam.Subhanallah Allah yolun da ,iman yolunda , namaz kılmak için mescid yapılsın diyen ve  çabalayan gençler.Rabbim isteklerinin bir an önce olmasını ve ibadetlerinin devamını nasip etsin inşallah..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

05 Nisan 2015, 13:26:11
Elif Benal 8

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 847



« Yanıtla #8 : 05 Nisan 2015, 13:26:11 »

Esselamu aleykum  Allah yolun da ,iman yolunda , namaz kılmak için mescid yapılsın diyen ve  çabalayan gençler ne güzel sabırla mescitlerini yaptırıyorlar Allah yardımcıları olsun.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Açtığın her yaradan , hesap soracak 'Yaradan'
05 Nisan 2015, 18:29:27
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« Yanıtla #9 : 05 Nisan 2015, 18:29:27 »

Kütüphanenin adı var, kendi yok



Bu hafta Kütüphaneler Haftası kutlanıyor.Yazar Muzaffer İzgü'nün dediği gibi "Çocuk okuru olmayan bir toplumun yetişkin okuru olmaz" ancak Türkiye'de okullar kütüphanesiz.

Okul öncesinden liseye kadar 53 bin devlet okulunun sadece yüzde 34'ünde kütüphane var.

Her yıl mart ayının son pazartesi ile başlayan haftası, Kütüphaneler Haftası. Türkiye, bu yıl 30 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında 51. Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor. Ancak rakamlar pek de kutlanacak bir tablo olmadığını ortaya koyuyor.

Türkiye okul sayısı ile okul kütüphane sayısı arasında uçurum var. Okulların sadece yüzde 34'ünde kütüphane var.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Al Jazeera Türk'e verdiği rakamlara göre, Ocak 2015 itibariyle okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde toplam 18 bin 570 kütüphane var. Oysa bu kademelerdeki devlet okulu sayısı 53 bin 546. Yani okulların yarısında bile kütüphane yok. Özel okullardaki kütüphane sayısı ise 2 bin 621.

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Okul Kütüphanecileri Başkanı Aydın İleri'nin verdiği rakamlara göre ise Türkiye'de bin 118 halk kütüphanesi var. Bunların 122'si kapalı. Türkiye'de üç kütüphaneye bir kütüphaneci düşüyor. Her yıl üniversitelerin kütüphaneci yetiştiren bölümlerinden 500'e yakın kişi mezun oluyor. Ancak 2014'te KPSS ile atanan kütüphaneci sayısı sadece 4 .

Kütüphane artık fotokopi odası ve mescit olarak kullanılıyor

Esenyurt'taki Sonnur Yalnızoğlu İlkokulu'nun kütüphanesi yok. Okulun geçen yıla kadar çok da etkin olmayan bir kütüphanesi vardı ancak kitap sayısı yetersizliği ve aktif kullanılmaması nedeniyle kapatıldı.

Kütüphaneye ayrılan mekan artık fotokopi odası ve mescit olarak kullanılıyor. 4+4+4'ten sonra ilkokul olan eğitim kurumunun öğrenci mevcudu 3 bin 500.

Öğretmenler okula kütüphane kurulmasını istiyor. Bunun için çalışmalar başlayacak. Ancak sosyo ekonomik durumu düşük bir bölgede olan okul, öğrencilerden kitap bağışı da istese kitap gelmiyor. Çünkü öğrencilerin evlerinden getireceği kitap yok.

Öğretmenler ortalama 60 kişilik sınıflarında eğitim vermeye çalışırken, yöneticiler okulun temizliği için çalıştırılan altı hizmetliye ücretlerini bulma çabasında.

Penyelüks Hasan Gürel İlk ve Ortaokulu'nda ise kütüphane var. Ancak kütüphanenin bir kısmı bölünerek sınıf yapılmış. 800 öğrencilik ikili eğitim yapan okuldaki kütüphane öğretmenlerin deyişiyle atıl kalmış durumda.

Kartal'daki Hacı Hatice Bayraktar Anadolu Lisesi, iki yıldır binaları yeniden yapıldığı için Yakacık Yüksek İlhan Alanyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni misafir ediyor.

İki okul binaya sığmak zorunda olunca kütüphaneyi sınıf yapmak durumunda kaldılar.

Öğrenciler: İnternet varken...

Öğrencilerden kimi 'kütüphane gerekli', kimi ise 'İnternet varken gerek yok' diyor. Misafir okulun öğrencilerinden 12. sınıf öğrencisi Samet Kılıç, "Buraya taşınmadan önce kütüphanemiz vardı. Şu an da ihtiyaç hissetmiyorum. İnternet var elimizin altında. Evde de ablamın kitaplarından yararlanıyorum" diyor. Hacı Hatice Bayraktar Lisesi'nde 9. sınıfta okuyan ve adını vermek istemeyen bir öğrenci ise "Roman okumayı seviyorum. Okulda kütüphane olmaması kötü. Okullarda okuma alışkanlığını geliştirici etkinlikler artmalı, yönlendirmeli olmalı" diye konuşuyor.

Kütüphane derslik yapılıyor

Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkan yardımcısı ve Okul Kütüphaneleri Derneği Başkanı Aydın İleri, "Okul kütüphanelerinin adı var, kendisi yok denecek bir durumda" diyor. İleri 4+4+4 eğitim modeline geçildiği süreçte pek çok kütüphanenin de dersliğe çevrildiğini anlatarak "Son yapılan Milli Eğitim Şurası'nda kütüphanelerden, kitaptan, okuma kültüründen hiç bahsedilmedi. Yazar Muzaffer İzgü'nün dediği gibi "Çocuk okuru olmayan bir toplumun yetişkin okuru olmaz" diye konuşuyor.

"Öğretmen rol model olmalı"

İleri, özel eğitim kurumlarında ve Avrupa ülkelerinde eğitimin merkezinde kütüphane olduğunu vurguluyor. Türkiye'de ise 4. sınıftan sonra sınav süreçlerine başlayan çocukları kütüphaneye çekmenin zor olduğunu anlatıyor:

"Kütüphaneyi sadece kitap okunacak yer olarak görmemek lazım. Araştırma yapılacak, kitap dışı materyallerin de olduğu bir alan. Okul kütüphanecisi çocuklara araştırmayı öğretecek kişi. Özel öğretim kurumlarında çalışanlar bilgi okur yazarlığını öğretiyor çocuklara. Hem kütüphane hem sanal ortamda doğru kaynak taramayı, kaynak göstermeyi öğretiyor. YGS'de gençlerin çoğu Türkçe sorularında paragrafların uzunluğundan şikayet etti. Hiçbirinin okuma alışkanlığı yok çünkü. Okuma alışkanlığının kazandırılması için anne, baba, öğretmen rol model olmalı. Okuma süreci beş duyuyu çalıştırıyor merak duygusunu açığa çıkıyor."

Kitap okumayan iki yıl geride

Kitap okuma kültürü başarıya etkileyen faktörlerden. Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2012'ye Türkiye'den katılan 15 yaş grubu öğrencilerin verdiği cevaplar bunu gösteriyor. New York Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Selçuk Şirin'in 'PISA Verileriyle Türkiye- Avrupa Birliği Değerlendirme Raporu'na göre, evinde 100'den fazla kitap olan öğrencilerin oranı yüzde 18. Evlerin yarısından fazlasında 25'ten az kitap var. Evinde 10 kitap olan öğrenciler evlerinde 200 kitap olanlara göre fende 87, matematikte 108 puan daha düşük başarı gösteriyor. 108 puan farkı demek iki buçuk öğrenme yılı geride olmak demek.

MEB: 370 Z kütüphane yapıldı

Al Jazeera Türk, MEB'e okullarda okuma kültürünün geliştirilmesi için yapılan çalışmaları da sordu. MEB, 2011'den bu yana içinde kitapların ve kaynakların yanı sıra interneti de olan Z-Kütüphane Projesi yapıldığını, bugüne kadar 370 Z kütüphane yapıldığı bilgisini verdi. MEB, ayrıca bakanlık yayınlarına ait kitapların okullara gönderildiğini, 2014'te de 212 bin TÜBİTAK dergisini okullara ilettiklerini belirtti.

Al Jazeera

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: 1 [2] 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes