๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 01 Mayıs 2016, 23:01:10



Konu Başlığı: İslam’ın imajını böyle değerlendirirsek vay halimize!
Gönderen: Sefil üzerinde 01 Mayıs 2016, 23:01:10
İslam’ın imajını böyle değerlendirirsek vay halimize!

(http://d.risalehaber.com/news/201573.jpg)

Türkiye’deki insanlar olağanüstü bir yüce gönüllülük göstererek...

Yusuf İslam, "İslam’ın imajını bugünkü Müslüman ülkelerin yürüttüğü politikalar üzerinden değerlendirirsek vay halimize!" dedi. Haber Türk'ten Kübra Par'a konuşan İslam'ın ilgili sözleri şöyle:

Dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülke Türkiye. Dünyanın geri kalanı bu konuda üstüne düşeni yapıyor mu sizce?

Hayır, hiçbir ülke Türkiye kadar sorumluluk almıyor. Türkiye’deki insanlar olağanüstü bir yüce gönüllülük göstererek kapılarını bu insanlara açtı. Üstelik bu insanlara misafirlerimiz diyorsunuz. Dünyanın geri kalanı sadece seyrediyor ve kendini mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışıyor. Bu çok bencilce... Bir de Almanya 1 milyon mülteciye kapılarını açtı ki bu da çok muhteşem...

‘PEYGAMBER DE MÜLTECİYDİ’

Petrol zengini Müslüman ülkeler de bu çaresiz insanlara kapılarını açmıyor. Bu tablo Müslümanlığın bugünkü durumuna dair ne söylüyor?

İslam’ın imajını bugünkü Müslüman ülkelerin yürüttüğü politikalar üzerinden değerlendirirsek vay halimize! Çok kötü bir tabloyla karşılaşırız... Peygamber’in hayatını örnek alarak İslam’ın gerçek ruhunu diriltmemiz gerekiyor. Peygamber’in bizzat kendisi de mülteciydi. İşkenceden, zulümden, ölümden kurtulmak için göç etmek zorunda kalmıştı. Gittiği yerde iyi karşılandı ve birbiriyle savaşan kabileleri barıştırarak oraya barış getirdi. İslam medeniyetinin amacı da budur, sizinle aynı inancı paylaşmayan insanlarla birlikte barış içinde yaşamaktır... Benzer göç hikâyelerine diğer peygamberlerin hayatında da rastlıyoruz. Hz. İbrahim göç etmek zorundaydı. Hz. Nuh, Hz. Musa ve Hz. Yakup da bu yolculuğa çıktılar. Onları örnek alarak göçmenlerin durumunun tarihin bir parçası olduğunu kabul etmeliyiz. Bu, gelişmenin de bir parçası. Ülkenize gelen insanlara düzgün davranırsanız, pozitif değer üretebilirler.

r.haber