> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin  (Okunma Sayısı 824 defa)
14 Nisan 2010, 00:09:14
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 14 Nisan 2010, 00:09:14 »





Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Leonardo Da Vinci projesi kapsamındaki gezisinden ilginç notlar

HOLLANDA- AB Leonardo Da Vinci projesi kapsamında Avusturya’da “Din Eğitiminin Kişisel Gelişime Katkısı” ile ilgili araştırma gerçekleştiren Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi başkanlığındaki heyet, projenin ikinci ayağı olan Hollanda’da araştırmalarını gerçekleştirdi.

Proje kapsamında 4 Nisan 2010 tarihinde Hollanda’nın Den Haag (Lahey) şehrinde incelemelerine başlayan heyet burada çeşitli devlet ve kilise okullarını inceledi. İslam’la ilgili kurumları da inceleyen heyet Rotterdam şehrinde İslam Dialoog, Dialoog Akademic, Time Media Grup, Rotterdam İslam Üniversitesi’ni ziyaret etti.



Heyet Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz’le bir görüşme gerçekleştirdi. Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, yapılan projenin Avrupa ve Türkiye için çok önemli olduğunu ve bu konunun böyle bir proje ile gündeme getirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu tür projelere her türlü destek olacaklarını söyleyen Prof. Akgündüz projenin içeriğini oluşturan “Din Eğitimi ve Kişisel Gelişim”in bilişim teknolojisi ile desteklenmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, “İslam Üniversitesi Hollanda’da barış, diyalog ve entegrasyon enstitüsüdür. Hollanda’da yaklaşık 900 bin Müslüman yaşamaktadır. Müslümanlar Hollanda’nın sosyal, ekonomik ve siyasal hayatına derinden iştirak etmektedir. Beraberce yaşamaya giden yol sanki bir mayınlı tarlaya benzer, fakat biz entegrasyona giden bütün yollara açığız. Barış, diyalog ve entegrasyon eğitime, değer ve yargıların ortak birleşimine ve ortak çalışmaya bağlıdır. Hollanda devleti bu amaçla Avrupa’da ilk olumlu yanıtı veren ve İslam okullarının açılmasına izin veren ülkedir. Fakat bizler toplum olarak iletişim ağını çok az kullanıyoruz. Bildiklerimizi paylaşmaktan çok uzağız. Bilgili olan kuvvetledir” dedi.

Akgündüz ayrıca din eğitiminin insanları aydınlık bir odaya davet ettiğini ve bu konuda karanlık noktaların ortadan kalktığını ifade ederek kişisel problemlerin düzeltilmesinde önemli bir rol oynadığını ifade ederek bu yüzden bu tür projelerin çok önemli olduğunu söyledi. İslam dünyasının akademik bilgi ağının oluşturulamamasının en büyük eksikli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akgündüz süratle problemlerin çözülmesinin gerektiğine dikkat çekti. Heyet daha sonra İslam Üniversitesini gezerek bölümler hakkında bilgi aldı.



MANEVİ DESTEĞE İHTİYAÇ DUYAN MİSAFİRLER



Dinin kişisel gelişime etkisi noktasında Hollanda’nın en büyük yaşlı bakım evlerinden Jong Florance’in Gulden Huis Yaşlılar Evinde incelemelerde bulunan heyet kurumun İdari Genel Müdürü Johan de Vos ile görüştü.

Yaşlıların dini inançlarına göre ibadet edebildiklerini söyleyen Johan de Vos ayrıca manevi desteğe ihtiyaç duyan misafirleri içinde kendi dini görevlilerinin bulunduğunu ifade etti. Müslüman misafirlerinin şuanda çok az olmasına rağmen yinede bünyelerinde küçük bir mescit yaptıklarını ve istenildiği takdirde Müslüman görevli getirebildiklerini ifade eden Johan de Vos, “Bizim için önemli olan insana verilen değerdir. Hangi ırktan, hangi dinden olursa olsun onlara hizmet vermeye çalışıyoruz. Ayrıca bu uygulamaların yanı sıra yemeklerimizde de bu duruma dikkat etmeye çalışıyoruz. Misafirlerimizin inançlarına göre yemek menülerini oluşturuyoruz. Müslüman misafirlerimiz için de İslami koşullara uygun helal menüler oluşturuyoruz” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ DİNİ KİTAPLARININ ÜZERİNE YEMİN EDİYOR

Hollanda Parlamento binasında da incelemelerde bulunan heyet Parlamento bahçesindeki kilise ve törenlerle ilgili bilgi aldı. Parlamento binasının bahçesindeki kilise hem ibadet için hem de Parlamento açılış töreninde kullanıldığı, açılış töreninde Müslüman, Hıristiyan, Musevi ve Hindu temsilcilerin gelerek konuştuğu bu dinlere mensup milletvekillerinin kendi kitapları üzerine yemin ederek açılış töreninin gerçekleştiği alınan bilgiler arasında.



Araştırma ile ilgili bilgi veren Turgutlu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve AB Proje Koordinatörü Fatih Alakuş, "Hollanda özgürlükleri konusunda adından söz ettiren bir ülke. 11 Eylül olaylarının ardından İslam’a bakış açısının negatif yönde gelişmesi düşünülürken bu ülkede tam tersine İslam’a olan ilgi artmış ve Müslüman olma oranı bir hayli artmış. Bu oldukça güzel bir durum. Ülkede ayrıca İslami eğitim veren ve vermek isteyen kuruluşlara oldukça kolaylık tanınmış. Eğitim kurumlarında inançlara göre bir ayrım gözetilmeden eğitim verilmeye çalışılıyor” dedi.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin
« Posted on: 26 Nisan 2024, 14:49:40 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin rüya tabiri,Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin mekke canlı, Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin kabe canlı yayın, Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin Üç boyutlu kuran oku Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin kuran ı kerim, Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin peygamber kıssaları,Hollanda Meclisinde Kuranlı yemin ilitam ders soruları, Hollanda Meclisinde Kuranlı yeminönlisans arapça,
Logged
14 Nisan 2010, 00:56:04
zahdem

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 2.060


Site
« Yanıtla #1 : 14 Nisan 2010, 00:56:04 »

YÜZDE 99'U MÜSLÜMAN DENİLEN BİR ÜLKEDE BUNU GEL DE YAPMAYI DENE.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

14 Nisan 2010, 12:52:05
Hryş

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 80


« Yanıtla #2 : 14 Nisan 2010, 12:52:05 »

duy türkiyem duy!!! ne diyeyim artık.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
14 Nisan 2010, 17:00:15
Çiçekler

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 258


« Yanıtla #3 : 14 Nisan 2010, 17:00:15 »

valla bravo din özgürlüğünü ne güzel anlatmış hiç olmazsa oradaki müslümanlar rahat yaşasın
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes