> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > Helal sertifikası ihracat için şart oldu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Helal sertifikası ihracat için şart oldu  (Okunma Sayısı 946 defa)
18 Temmuz 2011, 01:30:53
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 18 Temmuz 2011, 01:30:53 »



Helal sertifikası ihracat için şart oldu



İhracatın vizesi sertifkadan geçiyor


Dünya genelinde yaklaşık 1 trilyon dolarlık bir pazar büyüklüğüne yaklaşan helal sertifikalı ürünler ülkemizde hem üreticilerden hem de tüketicilerden büyük ilgi görüyor. Kısa bir süre önce verilmeye başlanan helal sertifikaları, yerli üreticilerin büyük pazarlara açılmasını sağlıyor

İhracatın vizesi helal sertifikası
Üreticilerin para hırsıyla tüketicileri yanlış yönlendirmeye çalışmaları sonucu uygulanmaya başlanan helal sertifikası, yerli üreticilerin yurtdışında yeni pazarlara girmesi için anahtar vazifesi görmeye başladı. Malezya, Endonezya ve bazı Arap ülkelerinin, ithalatta Helal Sertifika şartı aramaları sonucu helal sertifikası üreticiler tarafından daha fazla ilgi görmeye başladı. Helal sertifikalı ürünlerle yabancı pazarlara açılabilen üreticiler yerli pazarda da daha fazla tercih ediliyor. Ülkemizde özellikle "dini hassasiyeti yüksek olan kesim" tarafından tercih edilen helal sertifikalı ürünlerin dünya üzerindeki pazarı milyarlarca doları buluyor.

ÜRETİMDEN DAĞITIMA İNCELENİYOR

Ülkemizde 2005 yılından beri gerçekleştirilen helal sertifika verilmesi işlemi tüketicilere büyük kolaylık sağlıyor. Sertifikalı ürünler hem dini boyutlardan dolayı hem de insani açıdan daha sağlıklı olması nedeniyle tüketiciler tarafından büyük ilgi görüyor. Özellikle bir dönem bazı yabancı meşeili ürünlerin boykot edilmesi ile daha fazla ilgi gören helal sertifikalı ürünler, tüketicilerin rahatlıkla tüketim yapmalarını sağlıyor.

DAHA SAĞLIKLI ÜRÜNLER

Sertifikalı ürünlerin daha sağlıklı olduğunu belirten Helal Denetim Ve Sertifikalandırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Alıç, "Bizim sertifikalandırma programımız İslami ve insani bütün esaslara dikkat çeker. Bu esaslara uyabilmeleri için üreticilere yardım eder, tüketicileri de bilinçlendirip tavırlarını organize eder" dedi.

1 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

Tüketicilerin daha detaylı bilgi alamamaları ve bilinçsiz bir tüketim gerçekleştirdikleri için kurulan sertifikalandırma kuruluşları, sertifika verecekleri ürünlerin üretimden dağıtıma kadar olan tüm aşamalarını sadece "haram-helal" ölçütleriyle değil , "temizlik-hijyen", "üretim", "depolama", "ambalajlama", "dağıtım", "sağlık", "beslenme", "tedavi" gibi birçok ölçüte göre inceliyorlar.

Bugün dünya üzerinde helal gıda talebi 850 milyar dolara uluşmıştır. Bu talebin yüzde 14'ü ralize edilirken, yüzde 86'sı karşılanamamaktadır. Dünyü üzerinde Helal ürün talbi ise 2 trilyon dolara yaklaşmaktadır.

GiMDES Başkanı yorumlara tepkili

TSE'nin eylül ayından itibaren helal sertifikası vermeye başlayacak olması üzerine bir basın açıklaması yapan GİMDES, basın kuruluşlarının ilk defa veriliyormuş gibi haber yapmalarının gerçeği yansıtmadığını açıkladılar. GİMDES yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Ülkemizde 3 senedir GİMDES tarafından, uluslar arası geçerliliği olan, Helal sertifikası verilmektedir. GİMDES, Helal Belgeli ürün talebini resmileştiren ülkelerin akreditasyon kurumları ile yaptığı işbirliği sonucunda bu kurumlar tarafından 3 yıl önce yetkilendirilmiştir. Bu akreditasyona bağlı olarak GİMDES 3 yıldır üreticilerimize ve ihracatçılarımıza İslami kurallara ve bilimsel prosedürlere uygun Helal Sertifikası vermektedir. Sadece 2010 yılında bu seritifikalarla yapılan ihracat bir milyar ABD Doları'na ulaşmıştır" denildi. Ayrıca yapılan açıklamada Türkiye'nin, ne Amerikadan ne de İsrail'den Helal Sertifikası almadığını dolayısı ile bu iş için Türkiye'nin, bu ülkelere yılda 100 milyar ABD doları sertifika parası ödemediğini belirterek bu iddiaların asılsız olduğunun altı çizildi.

Belgeler ürünler için

Üreticinin müşteriye sadakati, kurumsallaşma, üretim zenginliği, eğitim ve çevreci olmak, küreselleşme pazarında yer almış olmak, kutsal günler indirimi, kamu yararına çalışma gibi özellikleri barındıran şirketlere sertifika verildiğini ifade eden Helal Denetim Ve Sertifikalandırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Alıç, " Kuruluşumuza yapılan yoğun müracaatlar değerlendirmeye alınmıştır. Görevli akademisyen hocalarımızla birlikte ilgili baş denetçi ve diğer denetçi arkadaşlarımız yakında bu üretim merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunacaklar ve uygun buldukları tüketim maddelerine helal sertifika verilecektir" şeklinde konuştu. Kurum tarafından, halkın beklentilerinin tam olarak yerine getirilmesi ve tüketicinin bilinçlenmesi için şirkete değil ürünlere sertifika veriliyor.

Yeni Şafak

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Helal sertifikası ihracat için şart oldu
« Posted on: 20 Nisan 2024, 00:28:49 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Helal sertifikası ihracat için şart oldu rüya tabiri,Helal sertifikası ihracat için şart oldu mekke canlı, Helal sertifikası ihracat için şart oldu kabe canlı yayın, Helal sertifikası ihracat için şart oldu Üç boyutlu kuran oku Helal sertifikası ihracat için şart oldu kuran ı kerim, Helal sertifikası ihracat için şart oldu peygamber kıssaları,Helal sertifikası ihracat için şart oldu ilitam ders soruları, Helal sertifikası ihracat için şart olduönlisans arapça,
Logged
22 Temmuz 2011, 00:25:57
mavi derinlik

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 1.241


« Yanıtla #1 : 22 Temmuz 2011, 00:25:57 »

      Bu yönde gelişme olması oldukça menuniyet verici.. Umuyorum hızlı ve istikrarlı bir uygulama ile en ciddi sorunlarımızdan biri olan "şüpeli tüketim maddeleri" bizleri daha fazla sıkıntıya sokmaz..
     
      "Bugün dünya üzerinde helal gıda talebi 850 milyar dolara uluşmıştır. Bu talebin yüzde 14'ü ralize edilirken, yüzde 86'sı karşılanamamaktadır. Dünyü üzerinde Helal ürün talbi ise 2 trilyon dolara yaklaşmaktadır."

       Bu paragrafta belirtilen yüzdelik rakamlar ise çook çalışmamız gerektiğini vurguluyor...
       Buradaki gelişmeninse tamamına ermemiş bir boykot sebebi ile yaşanması, bile güzel.. Yani arz-talep mevzusu.. Biz yeterince istersek değişebilir, düzelebilir herşey...
       Paylaşımınızdan dolayı Allah Razı Olsun...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Diyanet Yeterlik Kitabı 2012 - 2013 www.diyanetkitap.com ve www.diyanetyeterlik.com  üzerinden bilgi alabilirsiniz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes