๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 10 Temmuz 2013, 01:26:18



Konu Başlığı: Hapishanede dine dönenlerin sayısı artıyor
Gönderen: Sefil üzerinde 10 Temmuz 2013, 01:26:18
Hapishanede dine dönenlerin sayısı artıyor

(http://www.risalehaber.com/d/news/129993.jpg)

Müslüman mahkumların sahur için tencere talebi karşılandı

Almanya'da Geldern Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Müslüman mahkumların sahur için tencere talebi karşılandı. Tencereleri teslim alan hapishane papazı Hans-Gerd Paus, hapishanedeki birçok gencin dine dönerek unutulmuşluk ve yalnızlık karşısında güç topladığını söyledi. Mahkumların ailelerine ve yakınlarına seslenen papaz, “Çoğu genç unutulmaktan dertli.” dedi.

Kendilerine özel olarak tahsis edilen ibadethanede namazlarını kılma imkanına kavuşan mahkumlar, Ramazan ayında da oruç tutmak için bazı isteklerde bulunmuştu. Haber üzerine Krefeld’de uzun yıllardır hizmet veren Hatex firması, mahkumların istediği tencereleri verebileceklerini bildirdi. Hatex yöneticilerinden Hüseyin Asan, 25 adet tencereyi, Geldern Hapishanesi Papazı Hans Gerd-Paus’ a teslim etti.

MAHKUMLAR KONSERVE KUTULARINDA YEMEK PİŞİRİYORDU

Haftanın altı günü sekiz saat hapishanede din görevlisi olarak çalışan Paus, geçtiğimiz yıllarda da mahkumlar için kilisenin kasasından aldığı paralarla tencere aldığını belirterek, “Mahkumlar yemeklerini burada zor şartlar altında, konserve kutularında pişiriyordu. Müslüman mahkumlar için yemekhanede akşamdan iftarlık yemekleri yarı pişmiş olarak kendilerine verilecek. Mahkumlar kendilerine verdiğimiz ocaklarla ve yeni tencereleriyle koğuşlarında yemeklerini pişirme imkanına sahip olacak. Bu şekilde sahurda da sıcak yemek yeme imkanına sahip olacaklar.” diye konuştu.

HAPİSHANEDE DİNE DÖNENLERİN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Her gün onlarca mahkumla görüştüğünü belirten Katolik Papaz Paus, ”Mahkumlar benimle her saat görüşebiliyor. Bana her türlü soru yönelten mahkumların arasında çok sayıda Müslüman mahkum da var. Çoğu genç unutulmaktan dertli. Aileleri onları mutlaka arasın, unutmasınlar.” dedi. Yalnızlık ve unutulmuşluğun mahkumları ümitsizliğe ittiğini belirten Paus, "Birçok genç burada dine dönüyor. Ailelerinden daha önce almış oldukları ve zamanla körlenmiş olan dini bilgilerini burada tekrar hayata geçiriyorlar. Bu onlara güç veriyor.” şeklinde konuştu.

Geldern Hapishanesi’nde iki yıldan 34 yıla kadar farklı sebeplerde hüküm giyen insanların olduğunu dile getiren Paus, “Buradan çıkan mahkumlar şayet aileleri ve yakınları tarafından sahip çıkılmazlarsa, daha kötü olaylar yaşayıp yeniden buraya düşebilirler. Bütün mahkum yakınları suçları ne olursa olsun yakınlarını ziyaret etsinler, onları yalnız bırakmasınlar.” tavsiyesinde bulundu. Paus, mahkumlarla beraber bütün Müslümanların Ramazan ayını tebrik etmeyi de ihmal etmedi.

Hatex firma yetkililerinden Hüseyin Asan da “9 metrekarelik tek kişilik koğuşlarda mahkumlar ömürlerini geçiriyor. İnsanlar buralara düşmeden önce önlemlerini almalıyız. Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.” dedi.

Cihan


Konu Başlığı: Ynt: Hapishanede dine dönenlerin sayısı artıyor
Gönderen: Sefil üzerinde 10 Temmuz 2013, 02:01:24
Esselamu aleykum ;Hapishane medresedir orada pekçok maphus terbiye ve hakkı buluyor .Bende bunu pekçok insandan duydum Üstadımız beyanında hapsi medreseyi yusufiye benzeterek oranın terbiye meclisi olarak tanımlıyor
İnşaallah orada olanlar orayı bir kurtluşa vesile olan mekana çevirmesine vesile olur allah razı olsun


Konu Başlığı: Ynt: Hapishanede dine dönenlerin sayısı artıyor
Gönderen: Safiye Gül üzerinde 10 Temmuz 2013, 15:14:10
Aleyna ve aleykum selam ve rahmetullah ; hapishane kendine dönüştür bir nevi. Halim hocanın dediği gibi değerlendirene medrese... Rabbim sabır versin hidayet nasip eylesin inş


Konu Başlığı: Ynt: Hapishanede dine dönenlerin sayısı artıyor
Gönderen: Ceren üzerinde 11 Temmuz 2013, 22:01:31
Dört duvar arasında kalan ve kendini terkedilmiş insanların yalnızlığını kurtaran Rabbim.Sen onlara yardım et ,ve birçok insanın dönmesini nasip et. Dört duvar arasından kurtulduktan sonra temiz kalmayı Allah onlara nasip etsin.