๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 05 Eylül 2013, 02:49:23



Konu Başlığı: Haftanın her günü her yaşa Kur'an dersi
Gönderen: Sefil üzerinde 05 Eylül 2013, 02:49:23
Haftanın her günü her yaşa Kur'an dersi

(http://www.risalehaber.com/d/news/134777.jpg)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur'an kursları 23 Ağustos'ta eğitim dönemini tamamladı.

Türkiye genelinde üç milyonu aşkın Kur'an kursu öğrencisi Kur'an eğitim ve öğretiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak dersleri de aldı.

KURSLARDA YAZ BEREKETİ

Yaz Kur'an kurslarında yaşanan bu bereketin 23 Eylül tarihinde başlayacak olan uzun dönem kış kurslarına da yansıması bekleniyor. İhtiyaç odaklı Kur'an kursları programı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye genelinde uygulanacak. Engellilere yönelik düzenlenecek eğitimlerde, işitme ve görme engellilerin engellilik durumları göz önüne alınarak kurslar veya sınıflar oluşturulacak. Engelliler için sınıf oluşturulmasında 12 öğrenci sayısı aranmayacak her müracaat edene eğitim ve öğretim imkânı sağlanacak. Üç aylık yaz döneminde Kur'an Kurslarına giden çocuklar kış döneminde de cami ve kurslara devam edebilecek. Çocuklar okul çıkışlarında istekleri doğrultusunda kursa gidebilecek onlar için açılan ek sınıflarda Kur'an eğitimlerini devam ettirebilecek.

Yeni Şafak


Konu Başlığı: Ynt: Haftanın her günü her yaşa Kur'an dersi
Gönderen: Ceren üzerinde 06 Eylül 2013, 01:07:45
Maşallah.Kur an öğrenen kardeşlerimiz için bir pekiştirme olur.Öğrenmek isteyenlere de bir fırsat.Çok güzel bir hizmet.Allah daim etsin.