Konu Başlığı: Gazzeliler açlık ve sefalet içinde Gönderen: Zehibe üzerinde 12 Aralık 2012, 05:59:27 Gazzeliler açlık ve sefalet içinde (http://www.risalehaber.com/d/news/111521.jpg) Gazze'de halkın büyük bölümü işsiz kalırken, yüzde 70'i aşkın bir kesim de insanî yardıma bağımlı yaşıyor. İsrail ablukası altında yaşayan Gazze'de ekonomi çökmüş durumda... Birleşmiş Milletler'e göre, Gazze 2020 yılında yaşanabilecek bir yer olmaktan çıkacak. Üstelik son savaşta 103 sivilin öldürülmesinden sorumlu olan İsrail savaş suçu işlemekle itham ediliyor. Hamas'ın 2006 yılındaki seçim zaferinden sonra İsrail'in başlattığı abluka, Gazze'yi bir açık hava hapishanesine çevirdi. Gerek İsrail tarafına, gerekse Mısır tarafına insan ve mal geçişlerini sınırlayan abluka, Gazze ekonomisini boğmaya devam ediyor. Uluslararası Af Örgütü'nün 2012 insan hakları raporuna göre, ablukadan kaynaklanan sebeplerden ötürü halkın büyük bölümü işsiz kalırken, yüzde 70'i aşkın bir kesim de insanî yardıma bağımlı yaşıyor. İsrail'in Gazze ablukası, 2010 ortasında Mavi Marmara baskınından, son olarak ise kasım ayındaki savaştan sonra biraz da olsa hafifletildi. Ancak hastaların dışarıda tedavi görmesi, öğrencilerin Batı Şeria'da bile olsa eğitim fırsatlarına erişmesi ve işadamlarının bölge dışında iş yapması halen çok zor, hatta imkânsız... Birleşmiş Milletler'in son yayınladığı rapor ise, önümüzdeki senelere yönelik çok daha korkunç bir tablo çiziyor: Buna göre temel altyapı hizmetlerinin geliştirilmemesi durumunda, Gazze şeridi 2020 yılına kadar 'yaşanabilir bir yer olmaktan' çıkacak. Raporda ayrıca bölgenin tek temiz su kaynağının da 2016 yılına kadar kullanılamaz hale geleceği bildirilmiş. Temel altyapı hizmetleri de artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak... Ancak Gazze uzun vadeli hesaplardan önce bugünüyle yüzleşmeye çalışıyor. Aralarında İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün de bulunduğu pek çok uluslararası organizasyon, son savaşta yaşanan 103 sivil can kaybından ötürü İsrail'in savaş suçu işlediğini belirtiyor. Ancak bu tip suçlamalar İsrail'in umurunda bile değil ve İsrail hükümeti bildiğini okumaya devam ediyor. Dünyabülteni Konu Başlığı: Ynt: Gazzeliler açlık ve sefalet içinde Gönderen: Sümeyye üzerinde 12 Aralık 2012, 14:58:11 s.a.. ; tabloya baktiğimizda çok aci bir durum , dünyanin her bir köşesinde müslümanlar imtihanda...Açlikla , işsizlikle , evsizlikle , saldirilara maruz kaliyorlar yürek kaldirmiyor..Yalnizca bir kaç topluluğun yardimi yeterli olmaz.Herkes üzerine düşeni yapip ve dua ederek Allah'tan yardim dilemeliyiz.
Konu Başlığı: Ynt: Gazzeliler açlık ve sefalet içinde Gönderen: Safiye Gül üzerinde 12 Aralık 2012, 17:04:17 Aleykum selam ve rahmetullahi ve berekatuh ; Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Kış geliyor. Evsizler dışarıda , açlıkla savaşanlar birde soğukla mücadele edecek. Allah sabır versin.
Konu Başlığı: Ynt: Gazzeliler açlık ve sefalet içinde Gönderen: Sefil üzerinde 12 Aralık 2012, 18:19:22 Aleykumselam ve rahmetullahi ve berekatuuh;İnşaallah kardeşlerimiz bulunduğu durumdan allahın izniyle kurtulur.
Rabbul alemin yar ve yardımcıları olsun... Konu Başlığı: Ynt: Gazzeliler açlık ve sefalet içinde Gönderen: Vatan Var Olsun ! üzerinde 12 Aralık 2012, 20:42:21 Müslümanlar büyük bir imtihandalar Rabbim yardumcıları olsun inş..
|