Konu Başlığı: Değerleri olan bir millet kariyer için annelikten vazgeçmez Gönderen: Sefil üzerinde 12 Mart 2015, 04:02:16 Değerleri olan bir millet kariyer için annelikten vazgeçmez (http://d.risalehaber.com/news/173230.jpg) Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Avukat olacağım, doktor olacağım, mühendis olacağım diye anneliği itersen o zaman yanlış yapmış olursun' dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Keşan Kadın Kolları tarafından Keşan Spor Düğün Salonu'nda düzenlenen programda, kadın ve erkeğin eşit olduğunu söyledi. "BELİRLİ MİHRAPLAR BENİ ELEŞTİRDİ" Kadının dünyanın dinamiklerine yön verdiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Bizi yanlış bir yere sürükleyenlere bu medeniyetin mensupları olarak, bu medeniyetin ruhunu veren kadınlar olarak, anneler olarak, eşler olarak, mutlaka ve mutlaka aile ve eş olmanın, anne olmanın değerlerini merkeze almalıyız. O nedenle anneliğin üzerinde kariyer olmaz dediğimde, belirli kitleler, belirli mihraplar beni eleştirdi. Dediler ki anne doktor olamaz mı anne mühendis olamaz mı anne avukat olamaz mı?Anne bunların hepsini olur, hepsini de olmalıdır. ''KENDİNE HAKSIZLIK YAPMIŞ OLURSUN'' Ama avukat olacağım diye, doktor olacağım diye, mühendis olacağım diye anneliği itersen o zaman yanlış yapmış olursun. Kendine de haksızlık yapmış olursun. Topluma da haksızlık yapmış olursun. Analığa da haksızlık yapmış olursun. Dolayısıyla ana demek bir kariyer sahibi olmaktan vazgeçmek demek değildir." "BİZ DEĞERLERİ OLAN MİLLETİN MENSUPLARIYIZ" Anaların kariyer sahibi olduğunu ve kariyer sahibi olma yolunda bulunanları yetiştirdiğini aktaran Müezzinoğlu, "Onun için ana olmak, bana olmak ve aile olmak bir bütün olma değerleriyle olur. Biz değerleri olan bir milletin ve medeniyetin mensuplarıyız. Bize değerleri dejenere olmuş medeniyetleri moda olarak sunanları elimizin tersiyle itmemiz lazım. Bizim medeniyetimiz anayı, kadını, çocukları ve ilmi olması gereken yere taşımıştır" ifadesini kullandı. "EŞİMİZLE BİRLİKTE BİRLİKTELİĞİ GÜCE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ" Müezzinoğlu, birlikten güç doğar anlayışının önce ailede yaşatılması gerektiğine değinerek, "Eşimizle birlikte birlikteliği güce dönüştürmeliyiz. Birlikteliği bir güce dönüştüremezsek, evlatlarımızın geleceğini aydınlık yapamayız" değerlendirmesinde bulundu. AA Konu Başlığı: Ynt: Değerleri olan bir millet kariyer için annelikten vazgeçmez Gönderen: Vatan Var Olsun ! üzerinde 12 Mart 2015, 17:51:39 Esselamu aleykum. Ne olursa olsun kişinin öncelikli görevi anne olduğunun bilincinde olmasıdır. Bu konuda sağlık bakanı Müezzinoğlu na katılıyorum.
Konu Başlığı: Ynt: Değerleri olan bir millet kariyer için annelikten vazgeçmez Gönderen: Sümeyye üzerinde 13 Mart 2015, 01:35:37 a.s.. , görevlerden en öncesi ve ilk olani evde baslar annelik mübarek bir meslektir ve karsiliginda maddiyat yoktur daha önemlisi vardir..Peygamber Efendimiz'e s.a.v yakisir ümmetin bir ferdini yetistirmektir..Calisan annelerin önceligi evindeki evladi dir..Onun terbiyesi , ilimi , yasantisi çok önemlidir elbette mesleginin de hakkini vermek için elinden geleni yapmalidir..Ikisini denge de tutmak önemli.
Konu Başlığı: Ynt: Değerleri olan bir millet kariyer için annelikten vazgeçmez Gönderen: Rüveyha üzerinde 13 Mart 2015, 12:59:15 Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah.Bende sayın bakana katılıyorum.Bu kültürün belli temel taşları var ..Bunların en başında aile geliyor..Elbette kadın hayatının merkezine anneliği koymalı,ve olgunlukla anne olduğunun her daim farkında olmalı İnşaAllah.Elbette kariyer ile anneliği birlikte götüren güzel annelerde var.Rabbim sayılarını artırsın İnşaAllah..
|