> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > Çocuklar Tv karşısında denetimsiz
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çocuklar Tv karşısında denetimsiz  (Okunma Sayısı 760 defa)
09 Eylül 2011, 02:02:54
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 09 Eylül 2011, 02:02:54 »



Çocuklar Tv karşısında denetimsiz



Çocuklar, 900 saat okulda, 1.200 saat ise televizyon karşısında vakit geçiriyor


Araştırmalara göre, Türkiye'de çocukların yüzde 60'ının özel odası var. Bu odalarda kendilerine ait televizyon ve internet bağlantısı bulunuyor. Çocuklar, 900 saat okulda, 1.200 saat ise televizyon karşısında vakit geçiriyor. RTÜK, televizyon ve internet karşısında denetimsiz kalan çocuk izleyiciler için 'medya okuryazarlığı' dersinin zorunlu olmasını öneriyor.

Televizyon ekranları yeni yayın dönemine hazırlanıyor, birçok dizi film arka arkaya yayına giriyor. Bu da, izleyiciler arasında en bilinçsiz kitle olan çocukların, anne-babanın denetimi dışında, birçok sakıncalı sahneye maruz kalacağı anlamına geliyor. Araştırmalara göre, Türkiye'de çocukların yüzde 60'ının kendisine ait odası var. Bu odalarda kendilerine ait televizyon ve internet bağlantısı olan çocuklar anne ve babalarının denetimi dışında kalarak, televizyon ve internet karşısında kalma süreleri ile izleyecekleri programları kendileri belirliyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, bu duruma dikkat çekerek, "Bu veriler çocukların medya karşısındaki pasif durumunu ortaya koyması anlamında çok önemli." dedi. RTÜK tarafından düzenlenen 'Medya Okuryazarlığı Dersinin Yaygınlaştırılması Paneli'nde konuşan Başkan Dursun, şu ilginç bilgiyi dinleyicilerle paylaştı: "Çocuklar, 900 saat okulda vakit geçiriyor, bin 200 saat ise televizyon karşısında vakit geçiriyor. Bu, şu demektir: Çocuklar, okuldan çok televizyondan etkileniyorlar. İlköğretim çağını tamamlamış bir çocuğun, yaklaşık olarak 100 bin kadar şiddet sahnesi, 8 bin ölüm ya da öldürme sahnesi izlediği varsayılıyor. Bu kadar yüksek oranda şiddet sahnesi izleyen bir çocuğun zihninin nasıl bir zihin olacağını tahmin etmek zor değil."

Prof. Dr. Davut Dursun, televizyonun şiddet ve pornografi gibi olumsuz davranışlara karşı izleyiciler üzerinde duyarsızlık meydana getirdiğini ve çocukların fiziki, sosyal ve ahlaki gelişimini olumsuz yönde etkilediğini belirtti. RTÜK'ün, çocukların ve gençlerin korunmasına ilişkin bir dizi tedbir uyguladığını anlatan Davut Dursun, panelin konusu olan 'medya okuryazarlığı' dersini buna örnek gösterdi. Dursun, Türkiye'de medya okuryazarlığı dersinin 2006-2007 eğitim-öğretim yılında 5 pilot ilde uygulanmaya başlandığını hatırlattı. Dursun, 2007-2008 eğitim-öğretim yılından itibaren de seçmeli ders olarak ülke geneline yaygınlaştırıldığını anlattı.

Dursun, medya okuryazarlığı dersinin zorunlu hale gelmesi konusunda da, "İletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmelerden dolayı müfredat demode olabiliyor, bu nedenle müfredat yeniden gözden geçirilmeli, bu ders iletişim fakültesi mezunları tarafından verilmeli, dersin daha çok öğrenci tarafından seçilmesi için okul yöneticileri yönlendirici rol oynamalı." açıklamasını yaptı.

Zaman

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Çocuklar Tv karşısında denetimsiz
« Posted on: 25 Nisan 2024, 12:47:54 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Çocuklar Tv karşısında denetimsiz rüya tabiri,Çocuklar Tv karşısında denetimsiz mekke canlı, Çocuklar Tv karşısında denetimsiz kabe canlı yayın, Çocuklar Tv karşısında denetimsiz Üç boyutlu kuran oku Çocuklar Tv karşısında denetimsiz kuran ı kerim, Çocuklar Tv karşısında denetimsiz peygamber kıssaları,Çocuklar Tv karşısında denetimsiz ilitam ders soruları, Çocuklar Tv karşısında denetimsizönlisans arapça,
Logged
09 Eylül 2011, 12:10:06
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2011, 12:10:06 »

evet doğru çoçuklar tv ye yakından bakarlar ayrıca şimdi tv de değil pc de facede msn de bunlarada çok zaman ayırlıyorlar....
Allah razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

09 Eylül 2011, 12:55:57
Sümeyye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 29.261



Site
« Yanıtla #2 : 09 Eylül 2011, 12:55:57 »

Esselamu aleykum ; çocuk gelisimine çok etki eden unsurlardan birisi de maalesef tv , anne ve babalar daha çok dikkatli olmali bu konuda çocuklar tv de olan birçok programi , diziyi , filmleri merak edip izlemek isterler bunlarin yerine daha yararli ve gelisim içerikli , bilgi dolu çocuklara göre filmler ve programlar var bunlara alistirmak daha güzel olacaktir..Rabbim (c.c.) razi olsun kardesim..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes