> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak  (Okunma Sayısı 1184 defa)
15 Ocak 2015, 02:57:35
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 15 Ocak 2015, 02:57:35 »



Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak



İstanbul'da inşaatı devam eden Çamlıca Camisi'nin, aynı zamanda Kadir Gecesi olan 1 Temmuz 2016'da açılması planlanıyor.

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nin inşa çalışmalarının, olumsuz hava koşullarına rağmen aralıksız devam ettiğini söyledi.

Yurt dışından sık sık ziyaretçilerin geldiğini ve inşaat hakkında bilgi aldıklarını anlatan Külünk, şu ana kadar Belçika, ABD ve Güney Afrika'dan heyetlerin ziyarette bulunduklarını kaydetti.

Ergin Külünk, projeye ilginin büyük olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Belçika'daki bir üniversiteden yaklaşık 35 mühendislik talebesi, başlarındaki profesörleriyle geldi ve kendilerini gezdirdik, brifing verdik. Daha önce ABD'den bir ekip geldi. Güney Afrika'dan da gelen bir ekip olmuştu. Sadece bir cami olmamasından dolayı projemiz çok ilgi çekmekte. Birçok dernek, vakıf ve kuruluş, projemiz hakkında sürekli bizden bilgi alıyor. Biz de elimizden geldiği kadar bilgi veriyoruz."

Külünk, TRT'den bir ekibin de projenin belgeseli için periyodik olarak çekim yaptığını anlattı.

İnşaatta 300 kişilik ekip görev yapıyor

İnşaatta yaklaşık 300 kişilik ekibin görev yaptığını belirten Külünk, şu an avluda kemer yapımına başlandığını ve kadınlar mahfilinin kaba yapısının sürdüğünü ifade etti.

Dış cephe kaplamasıyla ilgili yaptıkları örnek çalışmanın teknik ekip tarafından beğenildiğini söyleyen Külünk, dış cephe kaplamasında şu anda seri imalata geçildiğini kaydetti.

Külünk, caminin kaba inşaatının yüzde 70'ine yakınının tamamlandığını ifade etti.

6 minareli camideki 4 minarenin gövde kısmında bulunacağını anlatan Külünk, bu minarelerin 107,1 metre yüksekliğinde 3 şerefeli olarak hazırlanacağını söyledi.

Diğer 2 minarenin ise doksanar metre yüksekliğinde ve 2 şerefeli olarak yapıldığına dikkati çeken Külünk, "Minarelerimizin bir tanesinin yüksekliği 40 metreyi geçti, diğeri 25 metre civarında. Minare çalışmasında kısa çaplı bir dairenin 80-90 metre yukarıya kadar uzaması açısından milimetrik bir çalışma yapılmak zorundadır. Her bir metrelik çalışmada sistem yeniden kontrol ediliyor" dedi.

Külünk, projenin planlanan programa göre yürüdüğünü anlatarak, camiyi Kadir Gecesi ve aynı zamanda cuma günü olan 1 Temmuz 2016'da ibadete açmayı hedeflediklerini anımsattı.

Caminin de içinde bulunduğu bir külliye ve modern anlamda bir kompleks olarak tasarlanan projede 8 sanat atölyesi bulunduğunu kaydeden Külünk, "11 bin metrekarelik büyükçe bir müze çalışmamız var. 3 bin 500 metrekarelik de bir sanat galerimiz bulunuyor" dedi.

Külünk, caminin avlu kısmında 28 sütunun yer aldığını ifade ederek, projenin, tamamlandığında büyük beğeni kazanacağına inandığını dile getirdi.

 risale haber

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak
« Posted on: 26 Nisan 2024, 09:59:22 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak rüya tabiri,Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak mekke canlı, Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak kabe canlı yayın, Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak Üç boyutlu kuran oku Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak kuran ı kerim, Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak peygamber kıssaları,Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacak ilitam ders soruları, Çamlıca Camisi gelecek yıl Kadir Gecesi açılacakönlisans arapça,
Logged
15 Ocak 2015, 14:39:32
Rukiye Çekici

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 694


Site
« Yanıtla #1 : 15 Ocak 2015, 14:39:32 »

İnşAllah bu Çamlıca Camii' si de hayırlara vesile olur. İnşAllah KADİR GECESİ hayırlı ve mutlu geçer...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

RUKİYE ÇEKİCİ 7c 438
15 Ocak 2015, 22:10:11
Ramazan.
Forum Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 6.353



« Yanıtla #2 : 15 Ocak 2015, 22:10:11 »

Çamlıca Camii'nin özellikleri çok güzel 6 minaresi var.Bu camiyi yapandanda yaptırandanda ALLAH razı olsun.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
15 Ocak 2015, 23:10:18
Sümeyye

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 29.261



Site
« Yanıtla #3 : 15 Ocak 2015, 23:10:18 »

s.a.. , Amin insaallah kardesler..En guzel hayirlardan birisi Camii yaptirmaya katilimci olmak vesile olabilmek..Rabbim c.c hayirli ve mübarek etsin inşaallah.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes