๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 05 Eylül 2015, 19:02:06



Konu Başlığı: Ay tutulması ve süper ay birlikte olacak
Gönderen: Sefil üzerinde 05 Eylül 2015, 19:02:06
Ay tutulması ve süper ay birlikte olacak

(http://d.risalehaber.com/news/184275.jpg)

Bu ayın sonlarına doğru gözlerinizi gökyüzünden ayırmayın. Nadir görülen süper ay ve ay tutulması Eylül ayında aynı zamanda gerçekleşecek!

Süper ay ve ay tutulmasının aynı zamana denk gelmesi neredeyse 30 yılda bir gerçekleşen bir gökyüzü olayı.

Huffington Post'ta yer alan habere göre dünyanın birçok yerinden görülebilecek süper ay ve ay tutulması 27 Eylül 2015'te Kuzey ve Güney Amerika'da, 28 Eylül sabahı ise Avrupa, Afrika ve Orta Asya'nın belli bölgelerinden izlenebilecek.

Süper ay ve ay tutulması en son 1982'de aynı zamanda gözlemlenmişti. Eylül ayından sonra ise bir daha 2033'e kadar böyle bir gökyüzü olayına şahit olmamız mümkün olmayacak.

28 Eylül sadece süper ay ve ay tutulmasının birlikte gözlemlendiği bir gün olmayacak. Aynı zamanda sonbahar ekinoksuna en yakın dolunaya şahit olacağız.

SÜPER AY NEDİR?

Dolunay'ın normalden yüzde 30 daha parlak ve yüzde 14 daha büyük göründüğü Süper Ay, dünyanın yörüngesine en yakın olduğu zaman gerçekleşiyor.

hürriyet