๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 20 Ekim 2009, 12:27:53



Konu Başlığı: Aile sıcaklığı, İslam'a ısındırıyor
Gönderen: Zehibe üzerinde 20 Ekim 2009, 12:27:53
(http://www.risalehaber.com/images/news/61301.jpg)

Almanya Karlsruhe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi sosyolog Dr. Andrea Kronenthaler'in, Antalya'da yaşayan 100 yabancı kadınla yaptığı araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı


Kadınların yüzde 83'ü Türk ailesinin sıcaklığından ve eşlerinin anne-babalarına gösterdiği saygıdan çok etkilenmiş.

Almanya Karlsruhe Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi sosyolog Dr. Andrea Kronenthaler, yabancı kadınların Müslüman olmasında ve evlenmelerinde Türk aile yapısının büyük katkısı olduğunu söyledi. Alman sosyolog Dr. Andrea Kronenthaler, Türk aile yapısının sağlamlığı ile anne ve babaya gösterilen saygının inançtan geldiğini belirtti. Antalya bölgesinde yaşayan ve Müslüman olmuş, olmamış ve Türkiyeli erkeklerle evlilik yapan yabancı kadınlar üzerine araştırma yapan Kronenthaler, Türk ailesinde erkeğin anne ve babasının, yabancı bir gelinle hayatını birleştirmesini normal karşıladığını ifade etti.

Antalya ve ilçelerinde 100 yabancı kadın üzerinde anket çalışması yapan Kronenthaler, Müslüman olanların yüzde 83'ünün aile yapısından etkilendiklerinin ortaya çıktığını söyledi. Kronenthaler, Türkiyeli erkekle evlenen gayrimüslim kadınların yüzde 75'inin de eşlerinin anne ve babalarına gösterdikleri hürmete hayran olduğunu kaydetti.

Kronenthaler, "Avrupalı kadınların Müslüman olmasında ve evliliklerinde Türk aile yapısının etkisi çok büyük. Kocaların anne, baba ve kardeşler arası saygı ve hürmeti yabancı hanımları etkiliyor. Türkiyeli erkekle evlenen ve aile yapısı sıcaklığından etkilenip de Müslüman olanların oranı ise yüzde 34. Türkiyeli anne ve babalar yabancı gelinlere daha fazla ihtimam gösteriyor." diye konuştu.

Kronenthaler, bölgede evliliklerin birinci sırasında Alman, ikinci sırada Hollandalı ve üçüncü sırada Rus kadınların olduğunu ifade etti. Kendisinin eşinin de Türk olduğunu hatırlatan Kronenthaler, aile sıcaklığını gören Avrupa ülkelerinde, kariyerini bırakarak Antalya'da eşiyle yaşayan Avrupalı kadın oranının ise yüzde 18 olduğunu söyledi.

Damatların anne baba saygısı etkiledi

Evlenmesinde ve Müslüman olmasında eşi Zeynel Arslan'ın ailesinin yakın alaka göstermesinin birinci derece etkili olduğunu belirten Rus turist rehberi Raise Kopylova'ya, Müslüman olduktan sonra Reyhan ismini kayınvalidesi vermiş. Raisa Kopylova, Müslüman olmasında eşinin anne ve babasına gösterdiği saygı, sevgi ve hürmetin çok etkili olduğunu kaydetti. Kopylova, Müslüman olduktan sonra kendi anne ve babasına da sevgi ve saygıda özel özen gösterdiğini belirtti. Hollandalı hemşire Maaike van Dam ise Türkiyeli birisiyle evlenme ve Müslüman olmasında eşinin aile sıcaklığının etkisinin çok büyük olduğunu aktardı. Dam, Müslüman olduktan sonra kayınvalidesinin ismini Fatma Nur olarak değiştirdiğini ifade etti.
Zaman


Konu Başlığı: Ynt: Aile sıcaklığı, İslam'a ısındırıyor
Gönderen: ღAşkullahღ üzerinde 20 Ekim 2009, 18:49:03
evlenmelerin sonu böle olunca çok güzel olmuş inşALLAH hep böle olur...
RABBİM ebeden razı olsn paylaşım için...