> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > ilimdunyasi.com Haberleri > Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi  (Okunma Sayısı 938 defa)
05 Mayıs 2013, 15:09:33
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 05 Mayıs 2013, 15:09:33 »



Kamu çalışanlarına yönelik Kur’an eğitimi modeli tuttu



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ihtiyaç odaklı Kur'an eğitimi projesi, meyvelerini vermeye başladı.

İş yoğunluğu, vakit yetersizliği, gece nöbetleri ve gündüz çocuklara bakma sorumluluğu gibi nedenlerle Kur'an-ı Kerim öğrenmeye vakit bulamayanlar için yaklaşık bir yıl önce başlatılan ihtiyaç odaklı yeni uygulamanın sonuçları yetkilileri memnun etti.

Günlük Kur'an, tecvid, ezber, meal ve dini bilgiler derslerinden oluşan rutin kursların yanı sıra çalışma hayatı ve çeşitli nedenlerle bugüne kadar kursa gidemeyenler için yerini ve zamanını kişinin kendisinin belirlediği 'İhtiyaç Odaklı Kur'an Kursu' modelinin, 'vaktim yok' şeklindeki gerekçeleri, ortadan kaldıracak nitelikte olduğu belirtildi.

Zonguldak'ta devlet kurumlarında çalışan öğretmen, hemşire, memur, öğrenci ve ev hanımlarından oluşan 12 kişilik sınıf, Terakki Mahallesi Dağyolu Camii'ndeki Kur'an Kursu'nda eylül ayından bu yana faaliyetini sürdürüyor. Çalışma koşulları ve boş zamanlarına göre Perşembe ve Cuma günü saat 18.00 – 20.30 arasında kendi belirledikleri vakitte kursa gelen kadınlar, hem Kuran'ı yüzünden okuyor hem de mealini öğreniyor.

Dağyolu Camii Kur'an Kursu öğreticisi Büşra Nur Özkaplan, uygulamanın çok faydalı olduğunu belirtti. Özkaplan, "İhtiyaç odaklı eğitim, her kesimden insana her saat ulaşmak demek. Yani saat 19.00'dan 23.00'e kadar Kur'an Kursu öğreticilerine talep olduğu zaman 12 kişilik sınıfı doldurduğumuzda eğitim verebiliyoruz. Bizim sabah yaptığımız kurslarımız da devam ediyor. Ben işten çıkıp buraya vakit ayıran öğrencilerime teşekkür ediyorum. Bir bakıma haftanın iki günü manevi bir teneffüs yaptılar. Ancak çoğu insan bu güzelliği bilmiyor. Bu vesileyle inşallah herkes Kur'an okumayı öğrenir." temennisinde bulundu.

Tıp fakültesinin anjiyo servisinde hemşire olarak çalışan Hüsniye Elibolca (36), "Günlük hayatımızda her şeye fırsat bulabiliyoruz. Fakat işin manevi boyutuna vakit ayıramıyoruz. Bunlar genelde erteleniyor. Hoca hanım Türkiye genelinde böyle bir projenin başlatıldığını, eğer 12 kişilik sınıf oluşturabilirsek akşam kurslarına başlayabileceğimizden bahsetti. Bu fikir bana da çok cazip geldi. Kendi iş yerimden arkadaş çevremle bunu paylaştım ve 12 kişilik bir sınıf oluşturduk. Çok şükür sadece Kur'an-ı Kerimi değil tecvid ilmini de öğrendik. İnşallah 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı öğrenen ve öğretendir' sözüne riayet ederiz. Ben ayrıca üzerimizde emeği geçen hocamıza da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi 1,5 yaşındaki çocuğunu eşine bırakarak geliyor." dedi.

"GÜNLÜK STRESİMİZİ KUR'AN ÖĞRENEREK ATTIK"

Başka bir hastanede hemşire olarak görev yapan Safiye Güney (40) de "Diyanet'in bu uygulaması sayesinde biz de kutsal kitabımızı öğrenme şerefine nail olduk. Bugüne kadar yüce kitabımızı öğrenemeyen ve kamuda çalışan-çalışmayan herkese eylül ayından bu yana akşam kursu uygulaması çok güzel geçiyor. Ramazan'da kendi hatmimizi yapabilecek seviyeye geldik. Günlük iş yoğunluklarımızdan stresimizi atıyoruz ve maneviyatıyla doyuyoruz. Çoğu insanın bundan haberi yok. İş ortamındaki arkadaşlara anlatınca inanamıyorlar. Onlar da Kur'an öğrenmek istediklerini söylüyorlar. İnşallah 25 Mayıs'ta yapılacak mezuniyetimiz ile diplomalarımızı alacağız. Fakat kursumuz bitse de buradaki arkadaşlarla dostluğumuz devam edecek." şeklinde konuştu.

Okuma yazma bilmeyen 4 çocuk 7 torun sahibi Melek Şalvarcıoğlu, "Allah devletimizden razı olsun. Yaşlısı genci herkes eline Kuran'ı alıp camiye geliyor. Biz gelinim Nebahat ile akşam kursa geliyoruz. Allah'tan daha ne isteyelim." diye konuştu. Gelin Nebahat Şalvarcıoğlu (35) da "Ben ev hanımıyım, 3 çocuğum var. Ayrıca eşime de teşekkür etmek istiyorum. O akşam çocuklara bakmasa buraya gelemezdik." diye konuştu.

Kurs bitiminde çay ve kurabiye ikramını da ihmal etmeyen Kur'an Kursu öğrencileri, bir sonraki kurs gününü iple çektiklerini belirtiyor.

MÜFTÜ KORKMAZ: KUR'AN ASRIMIZIN EN BÜYÜK İHTİYACI

İl Müftüsü Nuh Korkmaz da günümüz insanlığının Kuran'a ihtiyaç duyduğunu, kendilerinin bu talebe cevap vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Müftü Korkmaz, uygulama hakkında şu bilgileri verdi: "Kur'an bu asrın insanları için daha büyük bir ihtiyaç haline geldi. Gönüllerin tatmin olması için buna ihtiyaç duyuyorlar. Talep geldikçe camilerde ve başka yerlerde onlara elimizden geldiğince manevi yardımları esirgemeyeceğiz. Bu arada Yurt-Kur'dan da böyle talep geldi. Orada çalışan bayanların talebine ve vakitlerine göre ikinci bir kurs açtık. İnşallah bu faaliyet duyuldukça yaygınlaşacak ve insanlar aradıkları huzuru burada bulacaklarını temenni ediyoruz. Artık Kur'an öğrenmek için mazeret yok, kimin vakti nasılsa ona göre ayarlama yapıyoruz. Örneğin Diyanet'in açtığı bir Kur'an Kursu'na gidip "Ben Kur'an öğrenmek istiyorum." diyen herkese herhangi bir saat ve günde kurs başlatılabiliyor."

Cihan

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi
« Posted on: 26 Nisan 2024, 18:22:52 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi rüya tabiri,Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi mekke canlı, Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi kabe canlı yayın, Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi Üç boyutlu kuran oku Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi kuran ı kerim, Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi peygamber kıssaları,Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi ilitam ders soruları, Kamu çalışanlarına yönelik Kuran eğitimi önlisans arapça,
Logged
05 Mayıs 2013, 21:13:01
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« Yanıtla #1 : 05 Mayıs 2013, 21:13:01 »

Esselamu aleykum ;Dini islamı mübinin devlet çalışanlarına öğretilmesi çok hayırlı bir hizmet inşaallah
bu öğrendikleri ilimle çalıştığı yerlerde amel ederler. allah razı olsun .
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

06 Mayıs 2013, 16:25:44
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2013, 16:25:44 »

Aleyna ve aleykum selam ; özellikle çalışan bayanların böyle yerlere çok ihtiyaçları var. Normalde çok fazla zaman ayıramadıkları maneviyatlarını tazelemiş oluyorlar. Rabbim sayılarını artırsın inş
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes