๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ => ilimdunyasi.com Haberleri => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 23 Haziran 2012, 11:30:15



Konu Başlığı: 2013 Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısı İzmirde yapılacak
Gönderen: Zehibe üzerinde 23 Haziran 2012, 11:30:15
2013 Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısı İzmir'de yapılacak

(http://www.risalehaber.com/images/news/78167.jpg)


İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelecek yılki Avrupa Sağlıklı Şehirler toplantısına evsahipliği yapacak.

   Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik olarak düzenlenen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde yapıldı. "Sağlık ve Esenlik: Çocukluktan Yaşlılığa Sağlık" temalı buluşmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran, Meclis Üyesi Talat Karasu, Sağlıklı Kentler Proje Koordinatörü Özlem Tuğaç ile Çocuk ve Gençlik Merkezi Sorumlusu Burcu Pınar Şahin katıldı.

Sağlıklı Şehirler ağına üye 52 Avrupa ülkesinden 100'ün üzerinde şehrin belediye başkanı, üst düzey yöneticisi ve proje koordinatörleri olmak üzere yaklaşık 400 kişinin deneyim ve görüşlerini aktardığı konferansta, Başkan Vekili Aydoğan da bir konuşma yaptı. Talep üzerine DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı'nın 2013 yılında İzmir'de yapılacağını duyuran Aydoğan, "Çağdaş ve aydın insanları, hoşgörülü ve uzlaşmacı kimliği, çok kültürlü tarihi ve coğrafi avantajlarıyla bugün de ciddi bir cazibe merkezi olan İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi olarak böyle önemli bir organizasyona evsahipliği yapmaktan büyük onur duyacağız." dedi.

Ardından İzmir'in tanıtım filmi gösterildi. Konferansın "Korunmasız Grupların Refah ve Sağlığını Destekleyici ve Koruyucu Yenilikçi ve Kapsayıcı Programlar" başlığı altındaki oturumunda ise Çocuk ve Gençlik Merkezi Sorumlusu Şahin, "İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Göç Entegrasyon Projesi (İGEP), Çocuk ve Gençlik Merkezi, Sosyal Destek Merkezleri" adlı bir sunum yaptı.

CİHAN