> Forum > ๑۩۞۩๑ Yeni İlahiyat Önlisans Proğramı / Kredili Sistem ๑۩۞۩๑ > İlahiyat Önlisans Kredili Sistem > İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği  (Okunma Sayısı 2187 defa)
17 Şubat 2011, 22:48:45
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 17 Şubat 2011, 22:48:45 »



Uzaktan Eğitim Ön Lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç


MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Anadolu Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan birimlerde ön lisans ve lisans düzeyinde yapılan öğretim ve sınavlarda uygulanacak esasları belirlemektir.
Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; Anadolu Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan birimlerde ön lisans ve lisans düzeyinde yürütülen öğretim ve sınavlara ilişkin hükümleri kapsar.
Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1) Bu Yönetmelikte geçen:
a) İlgili birim kurulu: Anadolu Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının kurullarını,
b) İlgili birim yönetim kurulu: Anadolu Üniversitesine bağlı uzaktan eğitim yapan fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının yönetim kurullarını,
c) Rektör: Anadolu Üniversitesi Rektörünü,
ç) Senato: Anadolu Üniversitesi Senatosunu
ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Uzaktan Eğitime İlişkin Esaslar

Öğretim yılı


MADDE 5 – (1) Bir öğretim yılı, her biri en az 70 öğretim günü olmak üzere güz ve bahar yarıyıllarından oluşur. Akademik takvim, Senato tarafından belirlenir. İlgili birim yönetim kurulunun teklifi ve Üniversite Yönetim Kurulunun kararı ile yaz okulu açılabilir. Yaz okulu en az 35 öğretim gününden oluşur. Yaz okulunda açılacak dersler ve uygulama koşulları, ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir.

Uzaktan eğitimin kapsamı

MADDE 6 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında öğretim yapılacak programlar ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir. Bu programlarda öğretim, ders geçme esasına ve kredili sisteme göre yürütülür.
(2) Dersler, teorik derslerden ve atölye, laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulama derslerinden oluşur. Dersler, yarıyıl esasına göre düzenlenir. İlgili birim kurulunun kararı ile derslerin bir bölümü yıl esasına göre de düzenlenebilir. Dersler, uzaktan eğitim, örgün veya bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı olarak ilgili birim yönetim kurulu kararı ile Eskişehir’de veya Eskişehir dışında yapılabilir. Bu derslerin uygulanmasına ilişkin esaslar, ilgili birim yönetim kurulunca kararlaştırılır.
(3) Dersler ve bunların haftalık saatleri, kredileri ve varsa ön koşulları ile derslerin yarıyıllara veya yıllara göre dağılımı, ilgili birim kurulu kararı ve Senatonun onayıyla belirlenir. Derslerin kredileri öğrencilerin ders yükü dikkate alınarak belirlenen Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) kredileridir.

Kayıt ve kayıt yenileme

MADDE 7 – (1) Kayıt ve kayıt yenileme esasları, her yarıyıl başında Üniversite Yönetim Kurulunun belirleyeceği genel ilkeler çerçevesinde, ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir. Öğrencilerin kayıtlarını yaptırabilmeleri ve kayıt yenilemeleri için bu esaslara uymaları ve katkı payları ile öğretim giderlerini ödemeleri gerekir. Kayıtlı öğrenciler, öğretime devam etmek istedikleri yarıyıl başındaki kayıt yenileme döneminde kayıtlarını yenilemek zorundadır. Kaydını yenilemeyen öğrenciler, o yarıyılda sınavlara giremez.
(2) Her öğrenci için ilgili birim yönetimince bir akademik danışman belirlenir. Öğrenciler akademik danışmanlarının yardımı ve onayı ile her yarıyıl, o yarıyılda okuyacağı derslere kayıt yaptırır. Yıllık derslere kayıt güz döneminde yapılır. Güz ve bahar yarıyıllarında bir öğrenci toplam en çok 45, yaz okulunda açılan derslerden ise toplam en çok 18 AKTS kredi değerlik derse kayıt yaptırabilir. Programdan kaldırılan derslerin yerine hangi derslerin alınacağı veya tekrarlanacağına ilgili birim kurulu karar verir. Başarısız olunan seçmeli bir ders veya ders grubunun yerine başka bir seçmeli ders veya ders grubu ilgili birim yönetim kurulunun belirlediği esaslar dahilinde alınabilir.

Devam zorunluluğu

MADDE 8 – (1) Derslerdeki etkinliklere, uygulamalara, stajlara ve örgün eğitim derslerine devam zorunluluğu vardır, devam esasları ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir. Bir dersten, devam koşulunu yerine getirmeyen veya uygulamalardan başarılı olamayan öğrenciler, o dersin dönem sonu sınavına giremez.

Sınavlar

MADDE 9 – (1) Her ders için en az bir ara sınavı ve dönem sonu sınavı yapılır. Sınavlar yazılı olarak yapılır. Ancak ilgili birim yönetim kurulu, gerektiği hallerde sınavın sözlü veya pratik çalışma olarak yapılmasına karar verebilir. Yıllık bir dersin dönem sonu sınavı, yıl sonunda yapılır. Sınavlara ilişkin esaslar ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir.

Sınavların değerlendirilmesi

MADDE 10 – (1) Sınavlarda değerlendirmeler 100 puan üzerinden yapılır. Başarı notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır. Dönem içi notları; ara sınavlara, kısa sınavlara, ödevlere ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.
(2) Her ders için dönem içi ve dönem sonu değerlendirmelerinin türü ve başarı notuna katkı oranları ilgili birim yönetim kurulunca belirlenir.
(3) Sınavlara katılmayan öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz. Öğrenciler katılmadıkları sınavlardan sıfır (0) almış kabul edilir.
(4) Başarı notu, Senatoca belirlenen formüllere göre harf notuna çevrilir. Harf notları ve katsayıları şunlardır:
a) Harf Notu   Katsayısı
     AA                      4.0
     AB                      3.7
     BA                      3.3
     BB                      3.0
     BC                      2.7
     CB                      2.3
     CC                      2.0
     CD                      1.7
     DC                      1.3
     DD                      1.0
     FF                      0.0


b) Ayrıca, aşağıda belirtilen harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir:
1) YT (yeterli) ve YZ (yetersiz) notları, ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamalarına katılması uygun görülmeyen derslerde başarının gösterilmesi için kullanılır. Böyle bir derste yeterli başarı gösteren öğrenciye YT, gösteremeyen öğrenciye YZ notu verilir.
2) EK (eksik) notu, geçerli bir nedenle dersin gereklerini zamanında tamamlayamayan öğrenciye verilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönemin başlamasından önce tamamlamak zorundadır. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öğrenciye, yeni bir not verilir. Öğrencinin eksiğini tamamlamaması halinde, EK notu o ders için hangi harf notlarının kullanıldığına bağlı olarak FF veya YZ notuna dönüştürülür. EK notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar not bildirimi belgelerinde gösterilir.
3) MU (muaf) notu, ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla belirlenen derslerden, uygulanan muafiyet sınavı sonucu başarılı görülerek muaf tutulan öğrencilere verilir. Bu not ayrıca, yatay geçiş ile gelen öğrencilerin önceki yükseköğretim kurumunda alıp başarmış olduğu ve ilgili birimin yönetim kurulunca muaf tutulması uygun görülen dersler için de verilir. Bu not, genel not ortalamasına katılmaz. (Değişik: 25 Kasım 2010 tarih 27766 sa. R.G.)
4) KL (kaldırıldı) notu, programdan kaldırılması ve karşılığı gösterilmemesi nedeniyle öğrencilerin sorumlu tutulmayacağı dersler için verilir.
5) DV (devam ediyor) notu, yıllık okutulan bir dersin birinci döneminin sonunda, derse devam etmekte olan öğrencilere verilir.
6) DZ (devamsız) notu, devam koşulunu sağlayamayan öğrencilere verilir. Bu öğrenciler dönem sonu değerlendirilmesine alınmazlar. DZ notu, FF veya YZ notu ile eşdeğerdir.

Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği
« Posted on: 28 Mart 2024, 23:55:02 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği rüya tabiri,İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği mekke canlı, İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği kabe canlı yayın, İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği Üç boyutlu kuran oku İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği kuran ı kerim, İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği peygamber kıssaları,İlahiyat önlisans sınav yönetmeliği ilitam ders soruları, İlahiyat önlisans sınav yönetmeliğiönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes