> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Haberiniz Olsun > Haberiniz olsun
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haberiniz olsun  (Okunma Sayısı 1110 defa)
15 Ağustos 2011, 17:38:49
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 15 Ağustos 2011, 17:38:49 »



HABERİNİZ OLSUN

Ocak 2011 64.SAYI

WIKILEKS’İN ARKASINDA KİM VAR?

Geçtiğimiz ay bütün dünya gündeminin baş sırasına şüphesiz Wikileaks adlı internet sitesinden birçok ülkenin diplomatik sırlarının dünya kamuoyuna sızdırılması oturdu. Özellikle orta doğulu Müslüman ülkelerin bazı yöneticilerini ve bürokratlarını zor durumda bırakacak iddialar yer aldı bu sızıntılarda. Ama işin ilginç yanı sadece İsrail’in başını ağrıtacak tek bir bilgi bile yoktu. Bu işte İsrail’in parmağı mı var, sorusu böylece gündeme geldi.

İsrail’de çıkan liberal eğimli Haaretz gazetesi iki ayrı kaynağa dayandırdığı haberinde Wikileaks’in kurucusu Julian Assange ile İsrail gizli servisi Mossad’ın Cenevre’de gizli bir toplantı yaptığını ve Wikileaks ile İsrail’in ortak çalıştığına ve İsrail’in çıkarlarına hizmet edecek şekilde bilgilerin manipüle edildiğine dair iddialar olduğunu yazdı. Bu iddialar henüz doğrulanmış değil ama önümüzdeki günlerde eğer İsrail aleyhine sızıntılar olmazsa giderek daha çok inandırıcı olacak gibi görünüyor.

ŞİLİLİ MADENCİLERDEN KIBRIS’TA ŞEYH ZİYARETİ

Hepimizin malumu geçtiğimiz Ağustos ayında Şili’de meydana gelen bir göçük sonucu tam 33 tane maden işçisi yerin metrelerce altında mahsur kaldı. Tüm dünya nefesini tutup Şili’deki madencilere ne olacağını beklerken 69 gün sonra Şili’den müjdeli haber geldi: madenciler sağ-salim kurtarılmıştı. İşte o göçükten çıkan madencilerden dördü geçtiğimiz günlerde KKTC’ye gelerek Şeyh Nazım Kıbrısi’yi ziyaret ettiler. Kıbrıs’ı ziyaret eden madenciler arasında adı Ömer olan madenci de vardı. Ömer, “Yerin altındayken bize mesaj yolladı, bizim için çok dua etti. Biz de onu görmeye geldik. Bizi bunlar korudu” diyerek duaların gücünü hissettiklerini dile getirdi.

PAPA: TÜRKLER AB’YE GİREMEZ

Wikileaks sitesinin son ifşaatında Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili bazı açıklamalar da kamuoyuna sızdı. Bunlardan en dikkat çekici olanı Papa’nın, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ile ilgili kanaatleri. Bu sitede yayınlananlardan öğrendiğimize göre, Katolik Hıristiyanların lideri Papa ve Almanya Dış İşleri Bakanı arasındaki yazışmalarda Papa Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkıyor. Gerekçe olarak da Türkiye’nin Müslüman bir ülke olmasını gösteriyor.

İSPANYA’DA MAVİ MARMARA ANITI

Gazze’ye uluslar arası insani yardım götürmek için Akdeniz’de yola çıkan Mavi Marmara gemisi ve gemide dokuz Türk’ün şehit olması sadece ülkemizde değil bütün dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Olay etkisini hala kaybetmiş değil. Geçtiğimiz günlerde bu hadisenin anısına İspanya’nın başkenti Madrid’de bir anıt dikildi. Anıtta Filistin’i tasvir eden yıkık dökük duvarların önünde masum bir çocuğun insani yardım malzemelerinin yüklü olduğu Mavi Marmara gemisini sulara bırakması temsil ediliyor. Ayrıca İspanyol destekçiler 2011’in bahar aylarında İspanya’dan Gazze’ye insani yardım yüklü iki gemi göndermeyi planlıyor.

İSTANBUL’UN KÜLTÜR ENVANTERİ ARTIK İNTERNETTE

İstanbul’un mimari yapıları, arkeolojisi, halk kültürü, kültürel ekonomisi ve tarihi gelişimiyle ilgili tüm bilgiler bir internet sitesinde toplandı. Geçtiğimiz ayın sonlarına doğru kullanıma açılan 150 bin web sayfası genişliğindeki Kültür Envanteri’nde 60 bin fotoğraf ve 70 bin fiş bulunuyor. Şehre ait bütün kültürel değerlerin ilk kez bir araya geldiği envanterde, “İstanbul’da ne var?” sorusuna cevap veriliyor. Çeşitli görseller, haritalar ve ünlü seyyahların notlarının desteği ile İstanbul hakkındaki bilgilerimizi tazelememiz amaçlanıyor. www.istanbulkulturenvanteri.gov.tr adresi ile hizmete giren site şimdiden diğer illerin kendi envanterini oluşturması için örnek teşkil edecek gibi görünüyor.

TEKNOLOJİ ÇILDIRTIYOR

eni nesil cep telefonları 7 gün 24 saat bağlantıda kalma özelliğiyle internet ve e-posta bağımlılığındaki artışı körüklüyor.  Bilim adamlarının araştırmasına göre bu telefonlar insanı bunalıma sokuyor. Uzmanlara göre bu cihazları kullanmak en çok uyku bozukluğuna neden oluyor. Son birkaç yıl içinde yürütülen deneyler sonucunda özellikle akşamları cep telefonuyla mesajlaşmanın ya da chat yapmanın uykuyu kaçırdığı gözleniyor. Uykusuzluk da özellikle baş ağrısına ve konsantrasyon güçlüğüne sebep oluyor. Bir yandan da telefonlardan yayılan radyasyon zihinsel aktiviteleri yavaşlatıyor. Uzmanlar özellikle üç yaşın altındaki çocukların bilgisayar ve televizyondan uzak durmasını tavsiye ediyor. Yine uzmanlar cep telefonlarındaki artış sebebiyle önümüzdeki yirmi yıl içinde beyin tümörlerinde büyük artış beklediklerini de söylüyorlar.

2036’DA GAZETE OKUNMAYACAKMIŞ

İddianın sahibi bilim adamı ve girişimci Ross Dawson’un varsayımına göre Türkiye’de gazetelerin nesli 2036 yılında tükenecek ve 2040 yılına kadar 51 ülkede artık gazete basılmayacak.  Dawson, gazetelerin neslinin tükenmesine yol açacak olan başlıca etkenleri ise şöyle sıraladı: cep telefonlarının baş döndürücü bir hızla gelişmeleri ve yaygınlaşmaları; gazete ve kitap okuma imkanı sunan elektronik okuyucular, haber baskı maliyetlerinde artış… Bazı gazetelerin ise milletimizin sağduyusuna cevap veremediği için o tarihten çok daha önce tarih olacaklarını söylemek de mümkün elbette.

BİR YUMURCAK NE İSTER?

Öğretmeninin “Haydi çocuklar bugün iyi şeyler yapın da sağdaki melekleriniz daha çok kaydetsin” öğüdü üzerine sınıfı temizlemeye kalkışıp yanına sokulmaya çalışanlara “Çekilin yanımdan şimdi meleğim beni kaydediyor” diye ders vermek ister. (Ahmet Burak, 7 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Yarardan çok zararlı maddeler içeren hazır tost ekmeği yerine fırında dilimleterek alacağınız Trabzon ekmeği de pekala lezzetli tostlar yapmanızı sağlayabilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, ekmeği fırından aldıktan sonra tost yapmadan önce bir süre evde dinlendirmek.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

“İnsanlar sende olduğunu zannettikleri bir şeyle seni övdüklerinde, sende olduğunu bildiğin kötü şeylerle nefsöini kına.” (Ataullah İskenderi, Hikem-i Ataiyye, Semerkand Yayınları)


Zeynep ÖZEL


[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Haberiniz olsun
« Posted on: 28 Mart 2024, 14:48:52 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Haberiniz olsun rüya tabiri,Haberiniz olsun mekke canlı, Haberiniz olsun kabe canlı yayın, Haberiniz olsun Üç boyutlu kuran oku Haberiniz olsun kuran ı kerim, Haberiniz olsun peygamber kıssaları,Haberiniz olsun ilitam ders soruları, Haberiniz olsunönlisans arapça,
Logged
16 Ağustos 2011, 14:37:54
Vatan Var Olsun !
Dünyalılar
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 8.940


« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2011, 14:37:54 »

“İnsanlar sende olduğunu zannettikleri bir şeyle seni övdüklerinde, sende olduğunu bildiğin kötü şeylerle nefsöini kına.” (Ataullah İskenderi, Hikem-i Ataiyye, Semerkand Yayınları)

Paylaşım için teşekkür ediyoruz.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes