> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Haberiniz Olsun > Haberiniz olsun
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Haberiniz olsun  (Okunma Sayısı 781 defa)
07 Ağustos 2011, 15:52:27
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 07 Ağustos 2011, 15:52:27 »



HABERİNİZ OLSUN

Mart 2011 66.SAYI

TAHRİR’DE BAYRAM, YEMEN’DE İSYAN

30 yıllık Hüsnü Mübarek diktatörlüğünü 18 günlük direnişle bitiren 2 milyon eylemci, bu kez zafer kutlaması için meydanı doldurdu. Ülkenin büyük kentlerinde de zafer günü büyük coşkuyla kutlandı. Yemen ve Bahreyn’de ise gösteriler devam ediyor. Orta Doğu, özgürlük ve refah talepleriyle meydanları dolduran milyonlarca gösterici ile tarihinin yepyeni bir eşiğinde talihinin kapısının kendisine açılmasını bekliyor.

AVRUPA’NIN EN ŞİŞMANI TÜRK KADINI

Dünya’nın saygın tıp dergisi Lancet’te yayımlanan bir araştırmaya göre, dünyada 205 milyon erkek ve 297 milyon kadın obez, 1,5 milyar kişi ise kilolu sayılıyor. Boy ölçüsünün karesini,  kiloya bölerek elde edilen hesaba göre çıkan sayı 20’den az olursa normal, 20-30 arası ise kilolu 30’dan yukarı ise obez olarak kabul ediliyor. Türk kadınları 28.2 BKE (beden kitle endeksi) ile Avrupalı hem cinslerini geride bırakmışlar.  Amerikalı kadınlar ise 28.3 BKE  ile yani bir puan farkla Türk kadınını dünyanın en şişmanı olmaktan kurtarmış durumda.

KEÇİ GRİBİ DEĞİL B TİPİ GRİP

Birkaç senedir kuş gribi, domuz gribi derken bu sene hangi grip bizi bekliyor diye düşünmüyor değildik hani. Cevap gecikmedi. Bu seneki grip vakalarının süresi biraz daha uzun olunca adına keçi gribi deyiverdik. Oysa ki Refik Saydam Hıfzıssıha Merkezi, Türkiye genelinde keçi gribi vakası yok, B tipi grip var açıklamasında bulundu. Uzmanlar geçen sene domuz gribine karşı oluşturulan kampanyalarla, hijyen kurallarına dikkat ederek daha rahat bir sene geçirdiğimizi söylüyor. Anlaşılan adı her ne olursa olsun bu yıl yeterince suya sabuna dokunmamış olacağız ki grip bizi zorluyor…

PARİS’TE NEREDEN ÇAYDANLIK ALABİLİRİM?

Dışişleri Bakanlığımız tarafından kurulan bir çağrı merkezi var. Özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşların konsolosluk hizmetleriyle ilgili sorunlarına cevap vermek için kurulmuş bir merkez burası.  Ama hiç beklenmedik sorular da gelmiyor değil hani. İşte bu sorulardan birkaçı:
• Vize sorunu yüzünden Türkiye’ye dönemiyorum. Acaba vekalet versem biri benim adıma nişanlımla evlenebilir mi?
• Fransa’dan arayan biri: Paris’te çaydanlık alabileceğim bir Türk mağazası var mı?
• New York’ta taksiye binen bir vatandaş,  derdini anlatamayınca çözümü gene bu numarayı aramakta bulmuş.
• İran’dan arayan Azeri şair, şiirlerini Türkçe’ye çevirirken takıldığı yerleri tercüme ettirmek için de yine bu numarayı aramış.
Merkeze en fazla telefon,  Davos’ta İsrail başbakanına “one minute” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etmek için gelmiş. Semerkand Aile dergisinin yurt dışında da çok sayıda okur var. Ne olur ne olmaz, bir gün benim de işim düşer diyorsanız işte o numara: 0312 292 29 29

ÖZGÜVENİ YÜKSEK AMA MUTSUZ

Narsist; kendini beğenmiş, ben-merkezli düşünen, kendisini dünyanın merkezine koyan demek. Ülkemizin önemli psikiyatrlardan Dr. Mustafa Merter, ülke genelinde bir araştırma başlattıklarından ve ülkemizdeki gençler arasında narsist özelliklerin hızla arttığından bahsediyor. Merter uyarıyor: “Çocuklarımıza öz güven kazandıralım derken onları yanlış yetiştirmeyelim. Amerika’da bugün narsisizm oranı gençler arasında %80’lerde. Bunun sonucu olarak evlilikler yürümüyor, arkadaşlıklar kurulamıyor, kendinden başkasına kulak asmayan, öz güveni yüksek ama çok mutsuz nesiller geliyor.” Dr. Mustafa Merter, sağlıklı nesillerin yetişmesinde tasavvuf ahlakının örnek alınmasının çok önemli olduğunu hatırlatıyor. Dr. Merter’e göre, Amerika artık otoriter eğitimi savunmaya başladı. Bizde ise psikiyatrlar ve psikologlar, Amerika’da otuz sene önce geçerli olan ve artık terk edilen, “çocuğu merkeze alan ve onun güdümünde olan bir eğitim ve aile modelini” telkin ediyorlar.

BİRİALLE ALFABESİ İLE KUR’AN-I KERİM MEALİ

ABD’de değişik üniversitelerde hocalık yapan Türk profesör Nurettin Uzunoğlu, görme engelliler için Birialle alfabesi ile yazılmış dünyanın ilk ve tek İngilizce Kur’an-ı Kerim mealini hazırladı. ABD’de bulunduğu sırada misyonerlerden Hıristiyan olmasına yönelik baskı gördüğünü söyleyen Uzunoğlu, bunun üzerine ben de bir şeyler yapmalıyım diyerek hazırladığı Kur’an-ı Kerim mealini pek çok ülkenin başkanına gönderdiğini söyledi. Prof. Dr. Uzunoğlu aynı zamanda Peygamber Efendimiz’in (s.a.v)  veda hutbesini de birçok yabancı dile çevirdiğini ifade etmiş.

BELEDİYEDEN “HER EV BİR ANAOKULU” UYGULAMASI

İstanbul Bağcılar Belediyesi bir yıllık süreyi kapsayan projeyle, 250 anne ve anne adayına okul öncesi eğitim kursu verecek. Bu kapsamda anneler çocuklarıyla iletişim kurma, yemek yedirme, oyun oynama gibi konularda eğitim görecek. Kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da alacak olan anneler, dilerlerse anaokulu ve kreşlerde de çalışabilecek. Bize oldukça yararlı ve ilginç gelen bu projeyi, belki başka belediyeler de örnek alabilir düşüncesiyle paylaşmak istedik.

BİR KADIN NE İSTER?

Yaş günü hatırlansın ama yaşı sorulmasın ister.

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Doğal yollarla dişleri beyazlatmak için, bir çay kaşığı karbonatla bir tatlı kaşığı öğütülmüş adaçayını karıştırarak her gün bir kere dişleri fırçalamak yeterli.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

“Her sorulana cevap veren, her gördüğünü anlatan ve her bildiğini söyleyeni görürsen bil ki o cahildir.”
Ataullah İskenderi (k.s)

Zeynep ÖZEL

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Haberiniz olsun
« Posted on: 28 Mart 2024, 18:36:56 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Haberiniz olsun rüya tabiri,Haberiniz olsun mekke canlı, Haberiniz olsun kabe canlı yayın, Haberiniz olsun Üç boyutlu kuran oku Haberiniz olsun kuran ı kerim, Haberiniz olsun peygamber kıssaları,Haberiniz olsun ilitam ders soruları, Haberiniz olsunönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes