Konu Başlığı: Toprak Gönderen: Ekvan üzerinde 27 Ağustos 2009, 10:10:33 Toprak
-------------------------------------------------------------------------------- Alem, nimetlerle dolu bir bağ olsa, fare ve yılan, yine toprak yer. Mevlana Benden eğerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırımı isteyin vereyim, fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin vermem, veremem. Mete Bir insan toprak sahibiyse, toprak da o insanın sahibidir. Emerson Dolacak havuzu olanın etraftaki toprağa hayırı dokunmaz. Bacon Hepimizin bir annesi vardır, toprak. Victor Hugo Hiç derede kuru toprak bulunur mu? Mevlana Hor bakma sen toprağa, toprakta neler yatur, Kani bunca evliya, yüz bin peygamber yatur. Yunus Emre İnsanlar, ana babalarının ölümlerini unuturlar da, topraklarının elden gidişini unutmazlar. Machiavelli Kanla sulanan toprak mahsul vermez. Victor Hugo Küçük toprak sahipleri, devletin en değerli parçalarıdır. Jefferson Toprağa ekilen tohumlar içinde en çabuk mahsul vereni fedailerin döktükleri kandır. Balzac Sen ister boynuna ip tak, istersen cevherli kordon tak, bu dünyadan nasibin en nihayet bir avuç toprak. Eşref Toprak da kadınlar gibidir, kendisine karşı ne sert, ne de çekingen davranılsın ister. Anatolie France Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Melda üzerinde 25 Aralık 2015, 21:16:36 Selamün aleyküm. Birçok söz var... Hele bazıları çok manalı. Bir karış toprağa gömüleceğiz. Rabbim salih amelli kullarından eylesin inşallah.
Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Nursima 7 üzerinde 25 Aralık 2015, 23:27:13 Bu dünyada istersek milyon dolarlarımız olsun,milyoner olalım ama her insanın eşit olduğu tek yer öbür dünya.Hepimiz toprağa gömüleceğiz.Zenginin ve fakirin farklı bir toprağı olmayacak,Allah karşımıza iyi insanları çıkarsın inşAllah,Amin..
Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Alican B8 üzerinde 20 Ocak 2016, 16:09:28 Aleyküm selam. Bizler topraktan geldik toprağa gideceğiz. Bizler hiçbir zaman kara toprağı unutmamalıyız. Eğer toprağı unuturasak bir süre sonra ölümüde unuturuz. Ölümü unutursak ahirette sönümsüz kötü olur. Allah c.c razı olsun.
Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Sevgi. üzerinde 20 Ocak 2016, 17:02:44 Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Bu dünyada herşey gelip geçicidir. Bunun bilincinde olup Allah (Celle Celalühu ) Rızasını kazanmak için çalışalım inşaAllah..Rabbim her iki cihanda da yâr ve yardımcımız olsun...Amiin
Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim... Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Sümeyye 7 üzerinde 20 Ocak 2016, 17:36:12 Esselamu Aleykum ; En sonunda gideceğimiz yer yine kara toprak . Toprak bu dünyada çok işe yarıyor , bizi besliyor ,sınırları belirliyor bazı çanak çömlekler topraktan ,cam topraktan . Toprağında bizim için ayrı bir yeri vardır. Allah c.c razı olsun . Allah bizleri hayırlı kullarından eylesin inşAllah Amin
Aşık Veysel Dedemizin söylediği gibi ; ''Benim sadık yarim kara topraktır '' Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Yağmur Gmş üzerinde 20 Ocak 2016, 17:40:16 Bismillah...
Allah`ım bizleri topraktan yarattı ve bizler geri toprağa döneceğiz. Bu devlete bu toprağa her zaman sahip çıkalım. Çünkü bu toprak bin şehit barındırır. Allah cc. razı olsun. Konu Başlığı: Ynt: Toprak Gönderen: Rabia 7 üzerinde 20 Ocak 2016, 17:44:18 Toprağıda Allah yarattı.Allah'ın yarattığı her şeyi güzel şekilde ve israf etmeden kullanmalıyız. Allah'ın verdiği nimetleri israf etmeden kullanmalıyız.Eğer israf edersek sonunda Allah bize sorucak o yüzden Allah'ın verdiği ve yarattığı her şeyi temiz ve israf etmeden kullanmalıyız.Hiç bir nimeti israf etmeyiz inşAllah.(AMİN).
|