๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ => Güncel Dini Haberler => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 10 Şubat 2011, 20:44:41



Konu Başlığı: TRT Mevlid Kandilini canlı verecek
Gönderen: Zehibe üzerinde 10 Şubat 2011, 20:44:41
TRT, Mevlid Kandili'ni canlı verecek

(http://www.risalehaber.com/images/news/60089.jpg)

Hz. Muhammed'in dünyaya teşrif ettiği günün yıldönümü, 14 Şubat Pazartesi akşamı Mevlid Kandili olarak idrak edilecek.

TRT, Romanya'nın Mecidiye şehrindeki Sultan Abdulmecid Camii'nde düzenlenecek Mevlid programını, Kırım ve Ankara'daki özel programlarla birlikte dönüşümlü olarak yayınlayacak. Program, başta TRT 1 olmak üzere TRT Avaz ve TRT Arapça kanallarından da canlı olarak verilecek.

Yaklaşık iki saat süreli Ankara Hacı Bayram Camii merkezli programda, Romanya Mecidiye Sultan Abdülmecit Camii ve Kırım Akmescit (Simferepol)/ Kebir Camii'nden canlı bağlantılar kurulacak.

Romanya Müftülüğü'nden yapılan duyuruda, 14 Şubat Pazartesi akşamı saat 18.30'de Köstence'nin Mecidiye ilçesi Sultan Abdulmecid Camiinde yapılacak Mevlid programı ile Peygamberimiz Hz. Muhammed Haberleri'>Hz. Muhammed'in Mevlid Kandilinin yine sevinç ve mutlulukla idrak edileceği belirtildi. Mecidiye'deki program, Romanya Müftüsü Murat Yusuf ile Türkiye'nin Köstence Başkonsolosluğu Din Ataşesi İsmail Özkan tarafından organize edilecek.

Programın TRT ekranlarından yayınlanmasının Romanya'daki soydaşlara büyük moral vereceğini belirten Müftülük yetkilileri şimdiden herkesin kandilini kutladı.