๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ => Güncel Dini Haberler => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 08 Temmuz 2012, 18:23:24



Konu Başlığı: Mabetsiz üniversite kalmasın
Gönderen: Sefil üzerinde 08 Temmuz 2012, 18:23:24
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ: MABEDSİZ ÜNİVERSİTE KALMASIN    
   
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ′′Üniversitelerin artmasından mutluluk duyuyoruz. Ama üniversitelerimizin kampüsünde mutlaka mabed olmalı. Hiçbir üniversite asla mabedsiz olmamalı. Öğrencilerimizin zemin katlarda, izbe mekânlarda ibadet etmeye mahkûm olmaları, bu milletin kültürüne, tarihine, medeniyetine yakışmaz” dedi.
 
38 KAMPÜSTE CAMİ İNŞAATI
Harvard, Oxford, Cambridge gibi dünyanın büyük üniversitelerinin bütün bölümlerinin kapılarının bir mabede açıldığına değinen Görmez, Türkiye′de de üniversite kampüslerinde ibadethanelerin inşa edilmeye başlandığını ve halen 38 kampüste cami inşaatı çalışmalarının Diyanet, üniversite yönetimi ve vatandaşlarla birlikte devam etmekte olduğunu söyledi.
 
Görmez: Mabetsiz üniversite kalmasın
 
DİYANET  İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘’Hiçbir üniversite asla mabetsiz olmamalı’’ dedi. Niğde Üniversitesi (NÜ) Camii’nin açılışını yapmak için Niğde’ye gelen Görmez, Vali Alim Barut ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti. Daha sonra, NÜ yerleşkesinde hayırseverler tarafından yaptırılan caminin açılışına katılan Görmez, burada yaptığı konuşmada, 16 bin öğrencinin eğitim gördüğü bir üniversitede bir mabedin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı, Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Niğde Valiliği ve hayırsever vatandaşların el ele vermesiyle üniversitedeki eksikliğin giderildiğini anlatan Görmez, ‘’Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün  illerimizde üniversitelerin artmasından büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ama üniversitelerimizin kampüsünde, mutlaka mabet olmalı. Hiçbir üniversite asla mabetsiz olmamalı. Öğrencilerimizin böyle zemin katlarda, izbe mekanlarda ibadet  etmeye mahkum olmaları, bu milletin kültürüne, tarihine, medeniyetine asla yakışmaz’’ diye konuştu.
 
38 ÜNİVERSİTENİN KAMPÜSÜNDE  CAMİ İNŞAATI BAŞLADI
Harward, Oxford, Cambridge gibi dünyanın büyük üniversitelerinin, bütün bölümlerinin kapılarının bir mabede açıldığına değinen Prof. Dr. Görmez, Türkiye’de de üniversite kampüslerinde ibadethanelerin inşa edilmeye başlandığını  söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 38 üniversite kampüsünde cami inşaatı başlatıldığını, bu çalışmaları üniversite yönetimi ve vatandaşlarla birlikte yürüttüklerini ifade eden Görmez, Niğde’nin üniversite kampüsünde cami açtıkları 4. il olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’İnşallah yakın zamanda diğer üniversitelerimizin kampüsünde inşa edilen bu mabetlerimizin de açılışını gerçekleştiririz. Bunu çok önemsiyoruz. Yaratıcımız bizi yeryüzüne gönderdi ki, biz yeryüzünü imar edelim. Yeryüzünü inşa etmek, yeryüzünde binalar dikmek ayrı bir şeydir. Ama gönül dünyamızı imar etmeden de biz yeryüzünü imar edemeyiz. Üniversite öğrencilerimiz, günde beş defa  burada okunan ezana icabet edip, en azından Cuma günü hep birlikte yüreklerini Allah’ın huzurunda birleştirmek üzere bir araya geldiklerinde işte o zaman camiyi biz imar etmiş oluruz.’’ Türkiye’de son günlerde cami mimarisiyle ilgili tartışmalar yaşandığını da belirten Görmez, bu tartışmaların sevindirici olduğunu söyledi.     
 
BEKİR BOZDAĞ:Üniversitelere cami yapılması doğru bir adım
 
BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ, üniversitelere cami yapılmasının doğru bir adım olduğunu söyledi.  Bozdağ, ‘’13. Uluslararası Sürmeli Şenlikleri’’ne katılmak için geldiği Yozgat’ta, bir gazetecinin üniversite yerleşkelerine cami yapılması konusundaki bir sorusu üzerine, şunları kaydetti:   ‘’Türkiye’nin üniversitelerinin büyük bir kısmında bildiğim kadarıyla camiler var, olmayanlara da yapılıyor. Üniversitelerimizde okuyan öğrencilerin, akademisyen kadronun veya diğer personelin ibadet ihtiyaçlarını karşılamak, zaten vazifemizdir. Bunu üniversite yönetimlerinin dikkate alması doğru olandır. Benim gördüğüm kadarıyla bazı üniversitelerimiz bu ihtiyacı karşılamış durumdalar, bazıları da karşılamak için adımlar atıyorlar. Üniversitelere cami yapılması doğru bir adımdır.’’

YENİASYA