Konu Başlığı: Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli Gönderen: Sefil üzerinde 07 Ağustos 2012, 13:13:39 Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli
Kadınlar, teravih namazlarında birtakım hatalarda bulunabiliyor. En büyük yanlış camiye geç geldiklerinde yatsı namazını kılmadan teravihe başlamaları. Prof. Dr. Abdulaziz Beki, yatsı namazının son sünnetini kıldıktan sonra imama uyarak teravih namazının kılınabileceğini belirtiyor. ZEYNEP KAÇMAZ İSTANBUL -Bugünlerde kadınlar hiçbir vakitte bu kadar rağbet etmedikleri/edemedikleri camilere koşuyor. Adeta teravihe gidebilmek için birbirleriyle yarışıyorlar. Ancak namaz esnasında birtakım hatalar da yapabiliyorlar. En büyük yanlış ise camiye geç gelen kadınların yatsı namazının farzını kılmadan teravihe başlaması. İlahiyatçı Prof. Dr. Abdulaziz Beki, hiç kimsenin yatsı namazını kılmadan teravih kılamayacağını belirtiyor. Beki, bunun en büyük nedeninin tüm mezheplere göre teravih namazının vaktinin yatsı namazından sonra olması olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Abdulaziz Beki, yatsı namazını kaçıran kişinin yatsı namazının son sünnetini kıldıktan sonra imama uyarak teravih namazı kılmaya başlayabileceğini aktarıyor. Beki, "Teravihten kalan eksik rekâtları da ikişer, dörder rekât kılarak teravihini tamamlar daha sonra da eğer imamla birlikte vitir namazını kılmamış ise vitir namazını kılar." diyor. Kadınların yaptığı bir diğer yanlış ise imama hangi rekâtta yetiştiğine dikkat etmeden imamla birlikte selam vermeleri. Prof. Dr. Beki'ye göre camiye giden bir kimse imama farzın neresinde yetişirse ona uyar. Örneğin birinci rekâtın rükûunda yetişirse namazın tümüne yetişmiş olur. İkinci rekâtın rükûunda yetişirse üç rekâtı imam ile birlikte kılar, imamın selamından sonra kalan tek rekâtını kendi başına kılar. Üçüncü rekâtın rükûunda yetişirse imamla birlikte bir rekât daha kılar ve namazını tamamlamış olur. zaman Konu Başlığı: Ynt: Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli Gönderen: Ekvan üzerinde 07 Ağustos 2012, 13:29:43 Benim gördüğüm ve çok üzüldüğüm konu ise şu:saflar tamamlanmıyor..Bir sıra boş kaldığı halde arka taraflarda kılınıyor..Erkeklere ikazlar yapılıyor,saflar tamamlatılıyor ama bayanlar buna dikkat etmiyorlar maalesef..RABBİM eksiğimizle kusurumuzla olsa da kabul buyursun inşaallah namazlarımızı.. Konu Başlığı: Ynt: Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli Gönderen: Safiye Gül üzerinde 07 Ağustos 2012, 13:56:58 Esselamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuh ; evet saflarada dikkat edilmiyor abla. Senenin bir ayı camide cemaaetle namaz kıldıkları için kaçıncı rekatta yetişince nasıl kılınması gerekir bilmiyorlar. Bilinçsizlik çok fazla. O yüzden kadınların haftada bir ilim meclislerine mutlaka gidip kitap okuyamıyorlarsa da sohbet dinleyerek eksikleri gidermeliler.
Konu Başlığı: Ynt: Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli Gönderen: Sümeyye üzerinde 08 Ağustos 2012, 08:10:36 a.s.. ; evet hata ve eksikler çok hocalar uyarmaya çalışıyor bu konuda fakat ne kadar dikkate alınır bilemiyorum..Yaşlı teyzelerin sandalyede namaz kilanlari var ön safi bazen o şekilde meşgul ediyorlar ve normal sağlıklı namaz kilanlar arkada kalıyor düzensizlik oluyor..Bayanların uyarıları dikkate alması gerekir ve çok okumak gerekiyor..
Konu Başlığı: Ynt: Kadınlar da teravihin gereklerine riayet etmeli Gönderen: Vatan Var Olsun ! üzerinde 08 Ağustos 2012, 10:40:58 Bu anlamda cemaatle namaz konusunda bilgi sahibi olmak ve bayanlarımızı bilgilendirmek gerekiyor.
|