๑۩۞۩๑ İslami İlimler Dunyası ๑۩۞۩๑ => Güncel Dini Haberler => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 15 Haziran 2012, 16:17:18



Konu Başlığı: Hocaefendiye davet
Gönderen: Sefil üzerinde 15 Haziran 2012, 16:17:18
Başbakan, Hocaefendi'yi Türkiye'ye davet etti: Bitsin bu hasret

Türkçenin yıldızlarını yüz bin kişi uğurladı. Kapanış programına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan olimpiyat çocuklarına teşekkür etti. Fethullah Gülen Hocaefendi'yi Türkiye'ye davet eden Erdoğan, "Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz. Bitsin bu hasret." dedi.

10. Türkçe Olimpiyatları'na görkemli veda Helikopterden TT Arena'daki Türkçe şöleni  Daha fazla foto galeri için TIKLAYIN !
Türkiye, 135 ülkeden gelen ve 'İnsanlık el ele bayram o bayram ola' sloganıyla iki hafta boyunca gönüllere taht kuran olimpiyat çocuklarına muhteşem kapanış töreniyle veda etti. Onların şiirleriyle duygulanan, horonlarıyla coşan, şarkılarıyla mest olan İstanbullular dün gece Türk Telekom Arena'yı doldurdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olarak katıldığı gece, sanat, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi. Sarı, siyah, beyaz tenli çocukların gösterileriyle renklenen gecede coşku alkışlarla taçlandırıldı. Stada sığmayan yüzbin kişi ile ekranları başındaki milyonlar Türkçenin çiçeklerini gözyaşı ve alkışlarla uğurladı. Türkçenin yıldızlarına 'Sizi özleyeceğiz' mesajları verildi. Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yıl etkinliğinin kapanış programının sunuculuğunu ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir ve TRT spikeri Bülent Özveren yaptı.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı gecede konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen Hocaefendi'yi 'bitsin bu hasret' diyerek Türkiye'ye davet etti. Başbakan Erdoğan'ın, "Kardeşlerim, gurbet hasrettir. Hasretin bedeli çok ağırdır, faturası çok ağırdır. Biz, gurbette olup, şu vatan topraklarının hasreti içerisinde olanları aramızda görmek istiyoruz." şeklindeki sözleri büyük alkış aldı. Erdoğan şöyle devam etti: "Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Onun için de biz garipliğe tahammül edemeyiz. Diyoruz ki, bu sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim. Bu anlamlı gecede kadim bir medeniyetin evlatları olarak, zengin bir kültürün diliyle, Türkçeyle bize ve dünyaya seslendiğiniz için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım diyorum."

Mali ve Moldovalıların horonlarıyla coşan, Türkmenistanlı Aygül'ün okuduğu 'Güneşi İçenlerin Türküsü' şiiri ile duygulanan, Ruslan'ın 'Gülüm Benim' şarkısı ile mest olan Türkiye, TT Arena stadındaki muhteşem kapanış töreniyle 10. Türkçe Olimpiyatları'na veda etti. Yıllar önce tohumları saçılan Türkçenin çiçeklerini bağrına basmak için seferber olan milyonlar Arena'ya sığmadı. Ülkemizde kaldıkları 15 gün boyunca şarkı, şiir ve danslarıyla gönüllerimizi fetheden 135 ülkeden bin 500 dünya çocuğu için düzenlenen veda gecesi unutulmaz anlara sahne oldu.

Ünlü oyuncu Kadir Çöpdemir ve TRT spikeri Bülent Özveren'in sunuculuğunu yaptığı gece saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından renkleri, dilleri, dinleri, ırkları farklı 270 çocuktan oluşan dünya korosu, 'İnsanlık El Ele' şarkısıyla barış ve birlik mesajları verdi. Senegalli Seynabou Dien'in 'İkimiz Bir Fidanın Güller Açan Dalıyız' isimli şarkısıyla coşan Arena'yı dolduran on binlerce kişi Azerbaycanlı Sema Sultanova'nın 'Aziz İstanbul' ve Makedonyalı Muhammed Tahiri ile Sema Sultanova'nın birlikte seslendirdiği 'Uzayan Bir Şafak' şiirleriyle duygulu anlar yaşadı. Nijeryalı Zara Aminu, Suriye'den Yadigâr Muhammed'in şarkı seslendirmesi eşliğinde 'Canım İstanbul' şiirini okudu. Endonezyalı Patton Otlivio Latuperissia'nın 'Aç Açabildiğin Kadar Sineni' şarkısının ardından Kırgızistanlı Miktibek Nurlanbekuulu 'Genç Osman', Bangladeşli Najia Sharmin Karadeniz potporisiyle seyircileri coşturdu. Binlerce kişilik koro, şarkılara eşlik edip halaylar çekti. Pakistanlı Muhammed Awais'in okuduğu 'Usta', Tanzanyalı Münir Abdu'nun seslendirdiği 'Dudu Dudu' şarkısı büyük alkış aldı. Türkmenistan'dan Ruslan Annamammedov ve Irak'tan Dahat Muhlis'in okuduğu türkü potporilerine bütün stat ortak oldu. 22 ülkeden 270 öğrenciden oluşan dans topluluğu Arena sahasına yansıtılan dünya haritası üzerinde değişik yörelere ait folklor gösterisi sundu. 10. Türkçe Olimpiyatları final gecesi 270 kişilik dünya korosunun seslendirdiği 'Yeni Bir Dünya' şarkısı ve havai fişek gösterileriyle son buldu. Sahne önünde olduğu kadar arkasında da sevinç ve hüzün bir arada yaşandı. Türkçenin çocukları birbirlerine sarılarak veda etti.



Olimpiyat özel ödülü Erdoğan'a

Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yıl özel ödülü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verildi. Öncesinde Başbakan'ın Türk okullarına katkılarını anlatan kısa bir film gösterildi. Ardından Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam, Türkiye'yi temsil ve Türkçenin dünya dili haline gelmesi için verdiği destekten dolayı Erdoğan'a ödülünü takdim etti. Olimpiyat sevdalılarına seslenen Erdoğan, konuşmasına "135 dost ve kardeş ülkeden gelen gençlerimize, çocuklarımıza ve Türkçe sevdalılarına ülkemize Türkiye'ye hoş geldiniz diyorum." sözleriyle başladı. Türkçe bayramı yaşatan öğretmenlere, Türkçe sevdalılarına ve emeği geçen herkese şükranlarını bildiren Erdoğan, uzun yıllardan beri gurbette yaşayan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye Türkiye'ye dönme çağrısında bulundu. Gurbetin hasretlik, bedelinin de çok ağır olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz gurbette olup şu vatan topraklarının hasreti içinde olanları aramızda görmek isteriz. Gurbet aynı zamanda garipliktir. Onun için biz garipliğe tahammül edemeyiz. Bu sıla hasreti artık bitmelidir. Bitsin istiyoruz." diye konuştu. Konuşmasının ardından stadı dolduranlardan büyük alkış alan Erdoğan, "Doğrusu ben şu andaki tavrınızla hep birlikte bu hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasretlik. Gurbeti bir kenara, hasreti bir kenara bırakalım." dedi. Başbakan Erdoğan, 14. ve 18. yüzyıllarda Türkçe bilen insanların Batı'dan Doğu'ya hiçbir yerde yabancılık çekmediklerini dile getirerek, "Türkçe her zaman barışın dili, aşkın, sevdanın, dayanışmanın, kardeşliğin ve paylaşımın dili oldu. Hiçbir zaman sömürünün, istismarın, kültür baskısının dili olmadı." şeklinde konuştu.
(http://medya.zaman.com.tr/2012/06/15/dunya.jpg)
Arena'nın göbeğine dünya haritası

Türkçe Olimpiyatları'nın 10. yıldönümü sürpriz gösterilere sahne oldu. 4 kıta ve 22 ülkeden toplam 270 öğrenci dünya kültürlerini, Anadolu kültürleriyle harmanlayıp buluşturan özel bir sahneleme gösterisine imza attı. Stat zemininin tamamı kaplanıp sahne ve ekran olarak kullanıldı. Yaklaşık 7500 m2 alan üzerinde HD kalitesinde oluşturulan harita üzerinde Türk okullarının dünya üzerine yayılma hikayesi anlatıldı. 'Kurak Dünya' adlı 16 dakikalık sahne gösterisinde, havadan inen öğrenciyle birlikte yemyeşil olan sahaya yansıtılan dünya haritası ve Türk Okulları'nın olduğu ülke bayrakları izleyenleri büyüledi. Ardından sahanın dört bir tarafından bembeyaz kıyafetleriyle 4 kıtayı temsil eden öğrenciler sahneye girdi. Önce Asya, daha sonra Afrika, Avrupa ve Amerika kıtalarından öğrenciler ışık huzmeleriyle kendi kıtalarının üzerinden yürüdü. Muhteşem bir ışık şölenine şahit olan izleyiciler alkışlarıyla çocuklara eşlik etti.

zaman