> Forum > ๑۩۞۩๑ İlim Dünyası Online Dergi Dünyası ๑۩۞۩๑ > Semerkand Aylık Aile Dergisi > Gençlere Sorduk > Sanatla ilgilenir misin
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sanatla ilgilenir misin  (Okunma Sayısı 1072 defa)
02 Mayıs 2012, 19:21:19
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 02 Mayıs 2012, 19:21:19 »



Sanatla ilgilenir misin?

Ağustos 2011 71.SAYI

Geçmişten günümüze kadar toplumları ayakta tutan değerler arasında kalıcı bir iz bırakmıştır sanat ve sanatçılar. Öyle ki bir Mimar Sinan deyince akla Osmanlı gelir, Vivaldi deyince İtalya, Goethe ismi geçince Almanya… Özellikle sıradan insanların ifade edemediği hislerinin ortak bir tercümanı olmaları yönünden el üstünde tutulmuştur sanatçılar. İşte bu evrensel ve sırlı dili gençlerimiz acaba nasıl algılıyorlar diye merak ettik. Sanata bakış açılarını ve kendilerine kazandırdıklarını konuşmak istedik.

Farklı bakış açıları ve tavsiyeler bile geldi arkadaşlarımızdan. Şimdi sizleri, gençlerle ilgili ümitsiz düşüncelerinizi değiştirecek güzellikte cevaplarla baş başa bırakıyoruz.

EDEBİYAT, TÜRK SANAT MUSİKİSİ VE TİYATRO İLGİ ALANLARIM

Latife TUYUN, 20


Sanat deyince aklıma ilk olarak edebiyat geliyor. Sanırım buna edebiyat öğretmenliğinde okuyor olmam sebep oluyor. Son çıkan kitapları, bunlar hakkında söylenen yorumları o kitabı okumasam bile takip ederim. Kitap okumak, kitapevlerini dolaşmak, amatör denemeler yazmak  benim için sanat takibi aynı zamanda. Edebiyatı müzikle ve tiyatroyla beslemek edebiyatın tadını daha çok ortaya çıkardığı için tiyatroya ve konserlere gitmeye çalışıyorum. En çok kaybolan bir değer olarak gördüğüm Türk Sanat Musikisi konserlerine gitmeye çabalıyorum. Ancak daha yolun başındayım, daha dinlemem gereken çok eser var.

SANAT SIRADANLIĞI ORTADAN KALDIRIR

Şule DOĞAN, 18

Sanat insana her zaman bir artı getirir. Sadece görsellik değildir. Ortaya yeni ve farklı bir şeyler koymaktır. Bir şey ortaya koyarken aynı zamanda göze ve ruha hitap etmektir. Sıradanlığı ortadan kaldırmaktır. İnsanın yeteneklerinin ne kadar ucu açık olduğunu gösterir.

SANATLA İLGİLENMEK VAKTİMİ DAHA VERİMLİ DEĞERLENDİRMEMİ SAĞLIYOR

Melek İŞLER, 18


Sanatla ilgilenmeyi çok seviyorum ben. Sanatla ilgilenmeye başladığımdan beri boş vakit geçirmemeyi öğrendim. Daha verimli bir şekilde boş vaktimi değerlendirebiliyorum.  Mesela ben (inşallah) anasınıfı öğretmeni olmak istiyorum. Çocuklar için sanatsal faaliyetlerde bulunmak amacıyla araştırıp etkinlikler hazırlıyorum. Herkesin kendi işleriyle alakalı etkinliklerle uğraşmasını tavsiye ederim. Çok güzel kafa dağıtıyor. Ben sanatla uğraşmayı seviyorum. Vaktini boş geçirmek istemeyen herkese de tavsiye ediyorum.

EDEBİYATA, ÖZELLİKLE DE ŞİİRE MERAKLIYIM

Raşit EREN, 20


Sanat insanın kendisini, kendi düşünce ve hissiyatını güzel, estetik bir şekilde ifade etmesidir.  Sanat insanın kendisini ifade ediş şekli olduğu için, içinde hep insandan bir şeyler taşır. Bu yüzden hiçbir sanat eseri birbirinin aynı olmaz.  Birbirlerine benzeyebilirler, ama sanat değeri taşıyorlarsa birbirlerinin aynısı değillerdir. Hatta değişik kültürlerin de sanat anlayışları değişiktir.  Faruk Nafiz Çamlıbel bir şiirinde bunu çok güzel dile getirmiş:
“Sen raksına dalarken için titrer derinden
Çiçekli bir sahnede bir beyaz kelebeğin
Bizim de kalbimizi kımıldatır derinden
Toprağa diz vuruşu dağ gibi bir zeybeğin”
Ben sanat dallarından en çok edebiyatla ilgilenirim. Özellikle şiire karşı oldum olası bir tutkum vardır.  Her sanat dalı insana farklı bir şeyler katar bence. Örneğin şiir insanın duygularını keskinleştirdiği gibi güzel söz söyleme, etkili konuşma melekelerini de geliştirir.

SANAT DA SANATÇI DA YARATICI’NIN SANATININ BİRER NUMUMESİDİR

Ramazan EŞE, 24


Herhangi bir sanat dalıyla ilgilenmiyorum. Fakat sanatın güzellikleriyle ilgilenmeyi, onları yaşamıma yansıtabilmeyi seviyorum.
Aslında bu sorulara aklıma ilk geldiği manada cevap vermek istiyorum. Her şeyin birer temsili olduğu, Yüce Yaratıcımız’ın sanatının birer numunesi olduğu şu dünyamızda sanat da sanatçı da O’nun sanatının birer numunesidir. Eğer bu gözle bakarsak sanattan ve sanatçıdan anlayacaklarımız daha anlamlı olacaktır. Bu açıdan baktığımızda bir ressamın yaptığı resmin O’nun yarattığı doğanın bir temsili, bir minyatürü olduğunu görürüz. Bu da bize tefekkür vesilesi olur.
Tabii olarak sanatın insan ruhuna gıda olması özelliğini de unutmamak gerekir. Bu arada bir sanat dalında meziyet sahibi olmayı da çok isterdim… Teşekkürler.         

SANAT İNSANIN YETENEKLERİNİ ORTAYA ÇIKARTIR

Seyyid ÇIRAK,16


Ben sanatla ilgilenen bir insanım. Sanat insanı sosyalleştirir ve insana hayata dair bir bakış açısı daha kazandırır. Sanatın bunlar haricinde insan üzerinde gerçekten çok büyük etkisi vardır. Sanat, insanın özgür olarak karar verme becerisini ortaya koymasını ve kişide var olan yeteneği açığa çıkarmayı sağlar. Bence sanatın amacı ortaya çıkan ürünlerin (resim vb.) dış görünüşünü değil içeriğindeki anlamı ortaya çıkarmaktır. Ayrıca bu anlamı yorumlamak da ayrı bir sanattır.

Gülnar Funda AKBULUT

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Sanatla ilgilenir misin
« Posted on: 28 Mart 2024, 18:34:35 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Sanatla ilgilenir misin rüya tabiri,Sanatla ilgilenir misin mekke canlı, Sanatla ilgilenir misin kabe canlı yayın, Sanatla ilgilenir misin Üç boyutlu kuran oku Sanatla ilgilenir misin kuran ı kerim, Sanatla ilgilenir misin peygamber kıssaları,Sanatla ilgilenir misin ilitam ders soruları, Sanatla ilgilenir misin önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes