๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ => Fizik Bilimcileri => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 30 Temmuz 2010, 17:00:17



Konu Başlığı: Prof Dr. Behram Kurşunoğlu
Gönderen: Sefil üzerinde 30 Temmuz 2010, 17:00:17
Prof Dr. Behram Kurşunoğlu

Doğum: Bayburt 1922 Ölüm: Miami 25 Ekim 2003



Albert Einstein'ın genel görelilik kuramının elektromanyetizma ile birleştirilmesi üzerine çalışmalar yapmış bir fizikçidir.
Ankara Üniversitesi ve İngiltere'deki Edinburgh Üniversitesi'ndeki eğitiminin ardından fizik doktorasını gene İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde tamamlayan Kurşunoğlu, Albert Einstein ve Erwin Schrödinger ile birlikte simetrik olmayan yerçekimi kuramları üzerinde önemli çalışmalarda bulunmuştur. Genç yaşında dünya fizikçileri arasında saygın konum kazanan Prof. Kurşunoğlu, 1965 yılında Miami Üniversitesin'deki Teorik Araştırmalar Merkezi'nin kurulmasında rol almış, 1992'de kapanmasına kadar bu merkezde bulunmuştur. Daha sonra araştırma kuruluşu Global Foundation’ın direktörü olmuştur.
Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu, 1950'li yıllarda Atom Enerjisi alanında çalışmalarını Türkiye'de sürdürmüş ve aynı zamanda Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun kurucu üyesiydi. Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu aynı zamanda Genel Kurmay Başkanlığı'na danışmanlık yapmış, bir dönem Birleşmiş Milletler Bilim Komisyonunda çalışmıştır. Kuantum Fiziği konusunda yaptığı araştırmalarla özellikle "Genelleştirilmiş İzafiyet Teorisini" ortaya atan kişi olarak bütün dünyaca tanınıyordu. 1964 yılından beri organize etmekte olduğu Coral Gables Konferans serisi ile de tanınan Kurşunoğlu, 2003 yılında Miami de vefat etmiştir.

1953 yılında araştırmalar yapmak üzere Amerika'ya Cornell Üniversitesine gitti. Einstein'in daveti üzerine evine gitti. Orada Einstein'le aralıksız 2 saat görüştü.

Einstein'ın Behramoğlu'na Gönderdiği Davetiye

”İkimizden biri muhtemelen doğru. Senin teorin benimkinden daha kapsamlı. Fakat zaman gösterecek.”



Konu Başlığı: Ynt: Prof Dr. Behram Kurşunoğlu
Gönderen: ✿ Yağmur ✿ üzerinde 03 Ocak 2014, 18:37:15
gerçekten ne kadar iyi bir insan ya kendi yaptığı bulduğu  teorisini kesinle üstün tutmamış karşısındakini de düşünerek ”İkimizden biri muhtemelen doğru. Senin teorin benimkinden daha kapsamlı. Fakat zaman gösterecek. demiş