ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Fıkıh Usulü > Fıkıh Usulü Soruları > Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 210 defa)
09 Kasım 2018, 01:52:54
ღ۩Ennas۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.855


Site
« : 09 Kasım 2018, 01:52:54 »



FIKIH USULÜ 7. ÜNİTE SORULARI

1. Aşağıdakilerden hangisi sahih örfün çeşitlerinden değildir?
A) Kavli örf
B) Umumi örf
C) Ameli örf
D) İlletli örf

2. Mescitlere ayakkabı ile girmenin saygısızlık kabul edilmesi, ‘talak’ lafzının evlilik bağını sona erdirmek için kullanılması hangi örfün misali olarak gösterilebilir?

A) Umumi örf
B) Hususi örf
C) Kavli örf
D)Ameli örf

3. Aşağıdakilerden hangisi ‘fasit örfün’ bir diğer ismi olamaz?
A) Gayri meşru
B) Gayri hususi örf
C) Gayri makbul
D) Gayri sahih örf

4. Mefsedete (kötülüğe) götüren vasıtaların yasaklanması demektir. Bu tanım aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) Sedduz- zerai
B) İstishab
C) Şer’u men kablena
D) Örf

5. Aşağıdakilerden hangisi şer’u men kablena’nın hükmünü kabul eder?
A) Şia
B) Zahiriler
C) Hanefi
D) Mutezile

6. Aşağıdakilerden hangisi sahabe kavlini delil olarak kabul eder? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
A) Şafii
B) Müteahhirun Hanefiler
C) Malikilerin bir kısmı
D) Ahmet b. Hanbel

7. Yüce Allah’ın Hz. Muhammed’den önceki cemiyetler için vazettiği ve –Hz. İbrahim, Hz. Musa gibi- peygamberi vasıtasıyla onlara tebliği ettiği hükümlerdir. Tanımı verilen kavram hangisidir?
A) Kavl-i Sahabi
B) Seddi Zerai
C) Şer’u men kablena
D) Mesalihi mürsele

8. Aşağıdakilerden hangisi istishabın çeşitlerinden değildir?
A) İbaha-i asliyye istishabı
B) Kavli şer’u istishabı
C) Şer’i hüküm istishabı
D) Beraeti asliyye istishabı

9. Bu istishaba göre verilecek hüküm helallik yani mübahlıktır. Aşağıdakilerden hangisi tanımı verilen istishab çeşididir?
A) Şeri hüküm istishabı
B) Beraeti asliyye istishabı
C) Kavli şer’u istishabı
D) İbahe-i asliyye istishabı

10. Aşağıdakilerden hangisi örfün şartlarından biri olamaz?
A) Örf hususi olabilir
B) Örf ihtiyaç anında mevcut olmalıdır
C) Örf açık irade beyanı ile çatışmamalıdır
D) Örf İslam hukukuna muhalif olmamalıdır

CEVAPLAR:1.D 2.A 3.B 4.A 5.C 6.D 7.C 8.B 9.D 10.A

CEVAPLARIN SAYFA NUMARALARI:
1.SAYFA 103
2.SAYFA 104
3.SAYFA 104
4.SAYFA 107
5.SAYFA 11
6.SAYFA 114
7.SAYFA 110
8.SAYFA 115
9.SAYFA 116
10.SAYFA 104


Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2018, 01:53:40 Gönderen: ღ۩Ennas۩ღ »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.206


View Profile
Re: Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları
« Posted on: 17 Kasım 2018, 05:07:24 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları rüya tabiri,Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları mekke canlı, Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları kabe canlı yayın, Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları kuran ı kerim, Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları peygamber kıssaları,Fıkıh Usûlü 7. Ünite Soruları ilitam ders soruları, Fıkıh Usûlü 7. Ünite Sorularıönlisans arapça,
Logged
09 Kasım 2018, 07:34:39
Esra Şentürk Koü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2018, 07:34:39 »

Emeği geçen herkese teşekkürler
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 10:24:16
Büşra Özen Köu
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2018, 10:24:16 »

Emeğinize sağlık hocam hepiniZden Allah rAzınolsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 18:36:51
Fethiye Çopur Koü
Forum Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 73


« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2018, 18:36:51 »

Allah razı olsun emeğinize sağlık.
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
12 Kasım 2018, 00:55:49
Sevgi.
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 13.173



« Yanıtla #4 : 12 Kasım 2018, 00:55:49 »

Rabbim paylaşım için razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &