ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Fıkıh Usulü > Fıkıh Usulü Soruları > Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 272 defa)
09 Kasım 2018, 01:36:10
ღ۩Ennas۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.855


Site
« : 09 Kasım 2018, 01:36:10 »



FIKIH USULÜ 3. ÜNİTE SORULARI

1. Aşağıdakilerden hangisi fıkıh usulünde ‘Hz. Peygamber’den , Kur’an dışında nakledilen söz, fiil ve takrir’ diye tarifi yapılır?
A) Kitap
B) Kıyas
C) Sünnet
D) İcma

2. Aşağıdakilerden hangisi kavli sünnete örnek olur?
A) Zarar ve zarara zararla karşılık vermek yoktur
B) Namazın kılınış şekli
C) Hz. Peygamberin haccetmesi
D) Çeşitli suçlara verdiği cezalar

3. Aşağıdakilerden hangisi, Peygamber’in sahabenin bireysel çözümlerini onaylaması anlamına da gelen sünnettir?
A)Fiili sünnet
B) Takriri sünnet
C)Sözlü sünnet
D)Kavli sünnet

4. Aşağıdakilerden hangisi, el-Hasaisu’n Nebeviyye’yenin anlamı olarak ifade edilmez?
A) Peygambere ait özellikler
B) Hz. Peygamberin kendine mahsus olan özellikleri
C) Allah’ın bütün peygamberlere verdiği özellikler
D) Allah’ın sadece Hz. Muhammed’e verdiği özellikler

5. ’ Kim bilerek bana yalan isnad ederse, cehennemdeki yerini hazırlasın’ hadisi, aşağıdaki hadis çeşitlerinden hangisine örnek gösterilebilir?

A) Meşhur hadis
B) Manevi hadis
C) Ahad hadis
D) Lafzı mütevatir

6. Aşağıdakilerden hangisi ahad sünnetin hükmü değildir?
Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
A) Hz. Peygambere nisbeti kesindir
B) Kesin bilgi ifade etmez
C) Sadece zann ifade eder
D) İtikat, had konularında amel edilmez

7. Hanefilere göre, hadis nakleden ravi fakih ise rivayet ettiği hadis kıyasa muhalif bile olsa kabul edilir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bu raviler arasında yer almaz?
A) İbn Abbas
B) Abdullah b. Amr
C) Muaz b. Cebel
D) Bilali Habeşi

8. Aşağıdakilerden hangisi ‘Ahad hadisin Medine ahalisinin tatbikatına (amelü ehlil-medine) muhalif olmamalı’ diyen mezhep imamı kimdir?

A) Şafi
B) Malik
C) Hanefi
D) Leys b. Sa’d

9. Ravilerin biri veya birden fazlası düşmüş ve ravinin aradakileri zikretmeden doğrudan Peygambere nisbet ettiği hadistir. Tanımı verilen bu hadis aşağıdakilerden hangisidir?
A) Takriri hadis
B) Mütevatir hadis
C) Mürsel hadis
D) Fiili hadis

10. Aşağıdakilerden hangisi ahad haberi kabul konusunda sünnet ile amelde en müsamahalı tutumu sergileyen mezheptir?
A) Hanbeli
B) Hanefi
C) Maliki
D) Şafii

CEVAPLAR: 1.c 2.a 3.b 4.c 5.d 6.a 7.d 8.b 9.c 10.a

CEVAPLARIN SAYFA NUMARASI
1.37
2.38
3.42
4.40
5.43
6.45
7.51
8.52
9.54
10.54


Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2018, 01:45:04 Gönderen: ღ۩Ennas۩ღ »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.206


View Profile
Re: Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları
« Posted on: 17 Kasım 2018, 05:14:55 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları rüya tabiri,Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları mekke canlı, Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları kabe canlı yayın, Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları kuran ı kerim, Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları peygamber kıssaları,Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları ilitam ders soruları, Fıkıh Usûlü 3. Ünite Soruları önlisans arapça,
Logged
09 Kasım 2018, 07:54:58
Mustafa Ebubekir

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2018, 07:54:58 »

teşekkürler
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 08:45:02
Zeynep Zehra
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 140


« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2018, 08:45:02 »

Bu sorular da çözülünce inşAllah daha kalıcı olacaktır
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 10:19:28
Büşra Özen Köu
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2018, 10:19:28 »

Teşekkürler arkadaşlar rabbim razı olsun hepinizden
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
10 Kasım 2018, 16:57:26
Ümmügülsüm Badanka koü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 3


« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2018, 16:57:26 »

Sorular güzel hazırlanmış Allah razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &