ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Fıkıh Usulü > Fıkıh Usulü Soruları > Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2 3   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 284 defa)
09 Kasım 2018, 01:37:40
ღ۩Ennas۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.855


Site
« : 09 Kasım 2018, 01:37:40 »



FIKIH USULU: 2.ÜNİTE SORULARI

1. Aşağıdakilerden hangisi delilin çeşitlerinden değildir?
A) Asli ve fer’i
B) Fer’i hüküm
C) Akli ve nakli
D) Vahye dayanan ve dayanmayan

2. Aşağıdakilerden hangisi fer’i delillerden değildir?
A) Kitap
B) Mesalih-i mürsele
C) Sedd-i zera’i
D) Istıshab

3. Aşağıdakilerden hangisi kitap ve sünnetin dayandığı delil değildir?
A) Nass olan
B) Asli olan
C) Nakli
D) Akli

4. Aşağıdakilerden hangisi sünni usulcülere göre asli delil değildir?
A) İcma
B) İstishab
C) Kitap
D) Sünnet

5. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’ın özelliklerinden biri değildir?
A) Parça parça indirilmiştir
B) Lafzı ve manası Allah’tan indirilmiştir
C) Arap dilinde indirilmiştir
D) Sadece geçmiş olayları haber verir

6. Aşağıdakilerden hangisi muamelata dair hükümler arasında değildir? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
A) Borçlar hukuku ile ilgili hükümler
B) Miras hukuku ile ilgili hükümler
C) Allah’ın birliğine dair hükümler
D) Aile hukuku ile ilgili hükümler

7. Aşağıdakilerden hangisi Kur’an hükümlerini açıklarken ‘toplu,özlü’ olarak takip edilen bir yöntemdir?
A) İcmali
B) Tafsili
C) Zanni
D) Kati

8. Aşağıdakilerden hangisi Kur’anın ‘en ayrıntılı’ olarak üzerinde durduğu hükümlerdir?
A) Ceza hukuku
B) İdare hukuku
C) Maliye hukuku
D) Miras hukuku

9 .Aşağıdakilerden hangisi yargılama hukuku ile ilgili, Kur’an’ın ‘en çok’ üzerinde durduğu hususlardan biri değildir?
A) Adaletle hükmedilmesi
B) İbadetlerin uygulama şekilleri
C) Emanetin ehline verilmesi
D) Davanın ispatında başvurulacak vasıtalar

10. Aşağıdakilerden hangisi İslam hukukunda muamelat adı verilen hükümlerin ihtivası içinde yer almaz?
A) Ferdin cemiyet ile
B) Cemiyetin başka cemiyet ile
C) Ferdin Allah ile
D) Ferdin ferd ile


CEVAPLAR:1.B 2.A 3.D 4.B 5.D 6.C 7.A 8.D 9.B 10.C


Soruların cevaplarının bulunduğu sayfalar:
 
1:sayfa 15
2:sayfa 19
3:sayfa 15
4:sayfa 16
5:sayfa 19-23 arası
6:sayfa 25-27 arası
7:sayfa 29
8:sayfa 27
9:sayfa 27
10:sayfa 25


Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2018, 01:54:17 Gönderen: ღ۩Ennas۩ღ »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.206


View Profile
Re: Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları
« Posted on: 15 Kasım 2018, 07:06:48 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları rüya tabiri,Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları mekke canlı, Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları kabe canlı yayın, Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları kuran ı kerim, Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları peygamber kıssaları,Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları ilitam ders soruları, Fıkıh Usûlü 2. Ünite Soruları önlisans arapça,
Logged
09 Kasım 2018, 10:17:31
Büşra Özen Köu
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2018, 10:17:31 »

Emeğinize sağlık hocalarım
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
10 Kasım 2018, 20:38:55
ayşe yılmaz KOÜ

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14


« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2018, 20:38:55 »

kolaymış onda on teşekkür sınavdada böyle olsa
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 02:05:59
Esma korkmaz koü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 14


« Yanıtla #3 : 11 Kasım 2018, 02:05:59 »

Önce özet sonra soru çözümü yapın çok faydalı oluyor.. Allah razı olsun..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
11 Kasım 2018, 07:12:11
Sevgi.
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 13.149



« Yanıtla #4 : 11 Kasım 2018, 07:12:11 »

Paylaşım için Allah Razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2 3   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &