ilitam ,arapça klavye, ilahiyat, önlisans > Forum > Kocaeli İlitam Paylaşım Platformu ( Üyelere Özel )  > Tebyin.com > Fıkıh Usulü > Fıkıh Usulü Soruları > Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları  (Okunma Sayısı 422 defa)
09 Kasım 2018, 01:37:05
ღ۩Ennas۩ღ
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 1.855


Site
« : 09 Kasım 2018, 01:37:05 »



FIKIH USULÜ 1. ÜNİTE SORULARI

1. Günde beş vakit namaz kılmak farzdır, zina haramdır, vitir namazını kılmak vaciptir, cemaatle namaz kılmak sünnettir gibi hükümlere ne denir?
A) Memzuc
B) Fer’i Hüküm
C) Tenkihul-usul
D) Karma Metod
E) Fukaha Metod

2.Aşağıdakilerden hangisi Alimler hiyerarşisinin en başında kim yer alır?
A) Fakih
B) Alim
C) Usulcu
D) Müctehid
E) Fukaha

3. Usulcü sadece dil kurallarına göre kaideler tespit etmekle yetinmez. Dinin genel maksatlarını, hükümlerin taşıdığı illet ve maslahatları da bulup ortaya koymasına ne denir?
A) Memzuc
B) Maslahat
C) Makasıduş Şeria
D) İstihsan
E) Usulcü

4. Aşağıdakilerden hangisi, usulcunün incelediği ve özelliklerini tespit ettiği durum değildir?
A) Amm
B) Hass
C) Mevcud
D) Kinaye
E) Mukayyet

5. Fukaha metodunu ilk kullanan ilk usulcüler kimdir?
A) Hanefi Usulcüler
B) Şafii Usulcüler
C) Memzuc
D) Kelam Alimleri
E) Mütekellimin

6. Aşağıdakilerden hangisi memzuc metodla yazılan fıkıh usulü eseridir?
A) el-Umed
B) et-Tahir
C) Menarul-envar
D) Usulüs-serahsi
E) el-Mustesfa

7. Aşağıdakilerden hangisi fıkıh usulü metodlarından biridir? Ennas Whatsap Grubu / ilimdunyasi.com
A) Mütekellimin metodu
B) Kıyas metodu
C) Tahrir metodu
D) İcma metodu
E) Tümeverım metodu

8. Aşağıdakilerden hangisi sahabe fakihlerinin takip ettikleri yöntem değildir?

A) Maslahat
B) Kıyas
C) Kamu Yararı
D) İstihsan
E) Cem’ul Cevami

9. Aşağıdakilerden hangisi daha çok mutezile ve şafii usulcülerinin takip ettiği metoddur?
A) Hanefi metodu
B) Mütekellimin metodu
C)Karma metod
D) Memzuc metod
E) Fukaha metodu

10. Aşağıdakilerden hangisi mütekellimin metoduna göre yazılan fıkıh usulü eseridir?
A) el-İhkamfi usulil ahkam
B) Menaru’l envar
C) el-uUsul
D) Ce’mul cevami
E) Tenkihul-usul


CEVAPLAR: 1.B 2.D 3.C 4.C 5.A 6.B 7.A 8.E 9.B 10.A

SORU CEVAPLARI:
1.SORU:Sayfa 4
2.SORU:SAYFA
3.SORU:SAYFA 7
4.SORU:SAYFA 6
5.SORU SAYFA 10
6.SORU SAYFA 12
7.SORU:SAYFA 11
8.SOU:SAYFA 10
9.SORU:SAYFA 11
10.SORU:SAYFA 11


Kaynak: Ennas Whatsap Grupları Yönetim Ekibi  ( İzinsiz almak bu emeğin rızasını ihlal etmektir. Bu site üzerinden Kullanabilir faydalanmak isteyenleri sitemize ve whatsap gruplarımıza yönlendirebilirsiniz.
Paylaşımlarımızın sitemiz dışında yayınlanmasını bulmuyor. Hak ihlali yapmamanızı tavsiye ederiz...

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2018, 01:54:33 Gönderen: ღ۩Ennas۩ღ »
Moderatöre Bildir   Kayıtlı

Her Anımızda Allah için Niyet Edelim ( Allah için )  Yerken , İçerken , Giyerken , Çıkarırken , Gezerken , Dinlenirken Bakarken , Duyarken , Yatarken , Kalkarken , Otururken , Okurken , Yazarken ve daha nicesinde... ( Allah için ) Niyet Edelim.
Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.206


View Profile
Re: Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları
« Posted on: 17 Kasım 2018, 05:07:41 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları rüya tabiri,Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları mekke canlı, Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları kabe canlı yayın, Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları Üç boyutlu kuran oku Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları kuran ı kerim, Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları peygamber kıssaları,Fıkıh Usûlü 1. Ünite Soruları ilitam ders soruları, Fıkıh Usûlü 1. Ünite Sorularıönlisans arapça,
Logged
09 Kasım 2018, 07:33:39
Esra Şentürk Koü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 4


« Yanıtla #1 : 09 Kasım 2018, 07:33:39 »

Sağolun Allah razi olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 07:48:56
Mustafa Ebubekir

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 6


« Yanıtla #2 : 09 Kasım 2018, 07:48:56 »

Allah razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
09 Kasım 2018, 10:16:54
Büşra Özen Köu
Dost Üye
*****
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26


« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2018, 10:16:54 »

Allah razı olsun bütün emeği geçenlerden
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
10 Kasım 2018, 00:48:09
Esma korkmaz koü

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 17


« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2018, 00:48:09 »

Allah razı olsun hcm..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Moderatöre Bildir   Kayıtlı
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &