> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > İslam Fıkhı Eseleri > Fetvalarla Çağdaş Hayat > Mucizeler kaynağı
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Mucizeler kaynağı  (Okunma Sayısı 1010 defa)
11 Mart 2011, 21:21:22
ღAşkullahღ
Muhabbetullah
Admin
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 25.839


Site
« : 11 Mart 2011, 21:21:22 »



13- MUCİZELER KAYNAĞI




Kur'ân-ı Kerîm Ve Sayısal İ’cazı [1472]
 

Allah (cc), insanı sadece kendisine ibadet etsin ve dini O'na ait kılsın diye yarattı. İnsanları O'nun ibadetine yöneltmeleri, O'na ortak koşulmaması ve bu ibadet görevinin Rasûllerine in­dirdiği kitaplara uygun olarak nasıl olması gerektiğini açıklamak üzere peygamberler gönderdi. Her peygambere, getirdiklerinin Allah katından olduğu konusunda, kavmine karşı kendisine te'yid eden ve destekleyen bir mucize gerekliydi. Mucizenin ise Allah (cc) katından olarak Allah (cc)'tan başkasına tapanlara bir mey­dan okuyuş olması lazımdı.

Meselâ Hz. İbrahim (as)'in mucizesi şöyleydi:

O, Allah (cc)'ın dışında tapılan putları kırdığında kendi kavmi onu tutup ateşe at­tılar. Ateş gerçek bir ateşti. Hz. İbrahim herkesin gözü önünde konuldu bu ateşe.. Ama buna rağmen O, hiç bir zarar dokunma­dan çıkıverdi ondan... Öyleyse ondaki sebep neydi? Ateşin yak­ma özelliğini durduracak büyük bir kuvvet olmalıydı ortada. Alemlerin Rabbı şöyle buyuruyordu:

"Ey ateş! İbrahim'e bir serinlik ve bir selamet oluver." Artık bu paramparça olmuş putlar ateşe İbrahim'i yakmasını emredebilirler miydi? Meydan okuma işte budur ve mucize buna derler...

Hz. İsa (as) tıp ilminde ileri bir kavme peygamber olarak gön­derildi. Dolayısıyla mucizesi de tıp konusunda idi. Körlüğü iyileş­tirdi ve baras (alaca) hastalığını tedavi etti. Meydan okuyuş zirve­ye ulaştı ve Meryem oğlu İsa Allah (cc)'ın izniyle ölüleri diriltti.

Hz. Musa (as) sihir ilminde ileri bir kavme peygamber olarak gönderildi ve mucizesi de kavminin ileri gittiği konuda oldu; asa­sını atar atmaz süratle giden bir yılana dönüştü ve öbürlerinin bütün sihirlerinin canına okudu. Meydan okuyuş son haddine vardı, asasını denize vurdu ve Alah (cc) suyun batırma özelliğini durdurdu. Hz. Musa ve onunla beraber inananların geçebilecek­leri bir yol uzandı. Arkasından Yüce Allah (cc) suya özelliğini ge­ri verdi de Fir'avn ve ordusu batıverdiler...

Bunlar Allah (cc)'ın peygamberlerini te'yid ettiği maddî muci­zelerin bir kısmıdırlar. Sonra Hz. Muhammed (sav) geliverdi. O'nun peygamberliğinin daha öncekilerde bulunmayan bir takım özellikleri vardı:

Birincisi: O, herhangi bir kavme değil bütün aleme gönderil­miştir.

İkincisi: O, peygamberlerin sonuncusu idi. Artık ondan son­ra ne peygamberlik ne de peygamber olacaktır.

Üçüncüsü: O'nun mucizesi dünya hayatı devam ettikçe de­vam edecek olan bir mucizedir; apaçık Arapça olan Kur'ân-ı Kerim'i getirmiştir. İşte tek başına bu mucize bile bir mucizeler kaynağıdır. Alemlerin Rabbi, onunla insanlara ve cinlere haykır­mış ve demiştir ki:

"De ki, insanlar ve cinler bu Kur'ân'ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar, bir kısmı diğerine arka çıksa da onun benzeri­ni getiremeyeceklerdir." [1473]

Yine şöyle buyurmuştur:

"Eğer bizim kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz hususunda şüphede iseniz, siz de onun benzeri bir sûre meydana getirin.. Eğer doğru sözlü iseniz Allah (cc)'tan başka güvendiklerinizi de yardıma çağırın." [1474]

Bu meydan okuyuş da Kur'ân-ı Kerim'in dili sahasında ileri olan Araplara idi. Aynı zamanda beşer imkânının ulaşacağı her sahada kıyamete dek bütün alemlere karşı var olacak bir mey­dan okuyuştu bu...

Rezzak olan Allah (cc) bize Kur'ân-ı Kerim'in mucize oluş sa­halarından birini;

"Hadi benzerî bir sûre getirin" meydan okuyu­şunu hatırlatan bir sahasını göstermek için kuluna rahmetinin feyzinden Kur'ân'ın ayetlerini iyice anlayabilmesini sağlayacak ka­pılar açıverdi. Bu saha, büyük müslüman yazar Üstad Abdürrezzâk Nevfel'in sunduğu, Kur'ân-ı Kerim'in sayısal mucizeliği saha­sıdır. Allah (cc) onu da, müslümanları da, bu mucizeyi okuyup inanan herkesi de Kur'ân'la mükafaatlandırsın.

Kur'ân-ı Kerim'in sayısal mucizeliği, -görüşümüze göre- za­manımızda yaşayan herkes için üç esaslı gerçeği ortaya koyar:

Birinci gerçek: Kur'ân bir insan tarafından değil, ancak ve ancak Allah (cc) katındandır.

İkinci gerçek:
İndiği andan günümüze kadar Kur'ân-ı Kerim'de herhangi bir değişme, yer değiştirme, bozma olmamıştır.

Üçüncü gerçek: Kur'ân-ı Kerim kıyamete kadar devam edecek olan bir mucizedir...

Binaenaleyh, herhangi bir insan bu gerçekleri ayan beyan gördüğünde artık onun, Allah (cc)'a, O'nun peygamberine ve'apaçık kitabına inanmaktan ve bunları tasdik etmekten başka çaresi kal­maz. Bu noktadan hareketle Kur'ân-ı Kerim'le ve onun getirdik­leriyle amel, hidayet ve sapıklık arasında yegane ayırıcı ve adil sı­nır olmuş olur. Üstad Nevfel, Kur'ân-ı Kerim'in sayısal mucizeliği adlı kitabında diyor ki:

"Bu mucizelik, müsbet ve hakkında değişik görüşlerin olama­yacağı maddî bir mucizeliktir... Münakaşa kabul etmeyen, tartış­ma götürmeyen bir mucizelik.. Zira rakamların dili ayırıcıdır... Sayıların ve hesapların sözleri kesindir.."

İşte bu büyük yazarımızın Kur'ân-ı Kerim'in sayısal mucizeliği konusunda tesbit edebildiği bazı örnekler:

Birinci örnek
Kur'ân-ı Kerim'de Allah (cc)'ın "Kul=de, söyle" emri, aynı kelimenin fiil olarak kullanılışına sayıca eşittir.

Zira Kur'ân-ı Kerim'de mahlûkatına hitaben Allah (cc) tara­fından 332 defa "Kul=de, söyle" emri vakî olmuştur. Meselâ: "De ki, bütün işler Allah (cc)'ındır" [1475] gibi...

Yine yaratılanlardan; insanlardan, meleklerden ve cinlerden vaki oian "Kavl=söylemek, demek" fiili de aynı sayıdadır, yani bu da Kur'ân-ı Kerim'de 332 defa geçmektedir. Meselâ Allah (cc)'ın melekler diliyle:

"Orada fesat çıkaracak ve kan akıtacak birini mi yaratacaksın? dediler" [1476] buyurması. Dünya öncesi alemde beşer diliyle:

"Rabbin, insan oğlunun sulbünden olanlara, "Ben sizin Rabbiniz değil miyim?" demiş ve buna kendilerini şahit tutmuştu. Onlar da, "Evet, şahidiz" demişlerdi" [1477] bu­yurması.

Dünya hayatında beşer diliyle:

"Rabbimiz, üzerimize sabır yağdır, ayaklarımıza sebat ver, dediler" [1478] buyurması.

Ahirette yine beşer diliyle:

"Cennet'te altlarından ırmaklar akarken gönüllerinden kini çıkarıp atarız. "Bizi buraya eriştiren Allah (cc)'a hamdolsun. Eğer Allah (cc) bizi doğru yola iletmeseydi biz doğru yolu bulamazdık..." dediler" [1479] buyurma­sı..

Cinler diliyle:

"Ey Muhammed (sav), de ki, "Cinlerden bir grubun Kur'ân-ı Kerimi dinlediği ve "şüphesiz bizi hayrete düşü­ren bir Kur'ân dinledik" dedikleri bana vahyolundu" [1480] buyurması gibi..

Kur'ân-ı Kerim'de 332 defa "Kul=de, söyle" diye buyuran ve aynı kitabında bu emrin fiil olarak kullanılışını yine 332 defa tek­rar ettiren Allah (cc) noksanlıklardan hakikaten münezzehtir!

İkinci örnek

Alemlerin Rabbi'nin haber verdiği Kur'ân-i gerçeklerden ola­rak göklerin sayısının yedi olduğunu biliyoruz. Bu gerçeğin Kur'ân-ı Kerim'de yine tam yedi defa tekrar edildiği görülür. Şöyle ki:

1- "Sonra göğe yönelerek onları yedi gök olarak düzenlemiş­tir" [1481]

2- "De ki, yedi göğün ve muazzam arşın Rabb'i kimdir?" [1482]

3- "O'nu, yedi gök, yer ve onlarda olanların hepsi teşbih ederler." [1483]

4- "Derken Allah yedi gök var etti ve her göğe işini bildirdi." [1484]

5- "Yedi göğü ve yerden de onlar gibisini yaratan Allah'tır."

6- "Yedi göğü kat kat yaratan O'dur." [1485]

7- "Allah'ın yeri-göğü kat kat yarattığını görmediniz mi?"[1486]                     

Binaenaleyh, yedi gök yaratan ve bunu kitabında da yedi defa zikreden Allah (cc)'ı teşbih ederiz.

Üçüncü örnek,

Allah (cc)'ın; "Gökleri ve yeri yarattığı gündeki yazısında, Al­lah katında ayların sayısı onikidir" [1487] sözü..

Nitekim (eş-Şehr=ay) kelimesi Kur'ân-ı Kerim'de 12 defa, yani senenin ayları sayısınca tekrarlanmaktadır. Aynı şekilde (el-Yevm=gün) kelimesi de Kur'ân-ı Kerim'de 365 defa, senenin günleri sayısınca tekrar edilmektedir. Yine (iki gün ve günler) kelimeleri (Yani günün birden fazla sayı grubu ifade ettiği keli­melerde Kur'ân-ı Kerim'de 30 defa, yani bir ayın günleri sayısın­ca tekrar edilmiştir.

Binaenaleyh, ayların sayısı on ikidir derken, Kitabı'nda da (ay) kelimesi 12, (gün) kelimesi 365 ve (günler) kelimesi de 30 defa zikredilen Allah noksanlıklardan müberradır.

Dördüncü örnek

İman-küfür ve ikisi arasındaki fark -ki, bu fark bizzat Kur'ân-ı Kerim'in kendisidir- yine Kur'ân'la birbirinden ayrılıyor...

Şöyle ki:

(İman) kelimesinin Kur'ân-ı Kerim'de tekrarlanış sayısı 25'tir. Bunun I7'si:

"İmandan sonra fısk ne kötü bir isimdir" [1488] ayet-i kerimesinde olduğu gibi, 7'si:

"Mü'minlerin imanını ar­tırmıştır.." [1489] ayeti kerimesinde olduğu gibi, biri de:

"İnananlara ve imanda soyları da kendilerine tabi olan kimselere soylarını da katarız" [1490] ayet-i kerimesinde olduğu gibi geçmektedir.

Aynı şekilde (küfr) kelimesi de 25 defa tekrar edilmekte olup, bunun 17'sî:

"Küfürde yarışanlar seni üzmesinler" [1491] ayet-i kerimesi gibi, 8'i de:

"Bedevîlerin küfür ve nifak­ları her yönden daha ileridir" [1492] ayetinde olduğu gibi geçmektedir. Ne var ki, (iman) ve (küfür) kelimeleri arasındaki bu sayısal eşitliğe karşı Kur'ân-ı Kerim'de türevleriyle (müştakla­rı ile) beraber (iman) 81 I defa, yine türevleri ve müradifleri ile beraber (küfür) ise 697 defa zikredilmiştir ki, bir yönden (iman) ve türevleri arasındaki fark I 14 sayısını gösterir ki, bu sayı Kur'ân-ı Kerim'in surelerinin sayısıdır.

Binaenaleyh, imanla küf...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Mucizeler kaynağı
« Posted on: 26 Nisan 2024, 11:47:16 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Mucizeler kaynağı rüya tabiri,Mucizeler kaynağı mekke canlı, Mucizeler kaynağı kabe canlı yayın, Mucizeler kaynağı Üç boyutlu kuran oku Mucizeler kaynağı kuran ı kerim, Mucizeler kaynağı peygamber kıssaları,Mucizeler kaynağı ilitam ders soruları, Mucizeler kaynağıönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes