> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > Eğitim > Ekonomi > Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor  (Okunma Sayısı 1292 defa)
24 Haziran 2011, 18:11:33
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 24 Haziran 2011, 18:11:33 »



Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor

Dünyanın 130 ülkesine dağılmış Türk okullarından mezun öğrenciler, Türkiye ile ülkeleri arasında ticari bağları da artırıyor. Türkçe Olimpiyatları için gelen öğrencileri kabul eden İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Gülle, "Bana göre Türkiye'nin artan ihracatında bu okulların yüzde 10 katkısı var. Bu giderek artacak." dedi.

Dünyanın 130'dan fazla ülkesinde faaliyet gösteren Türk okulları, Türkiye'nin son yıllarda ihracatta gösterdiği artışta olumlu bir role sahip. Afrika'dan Asya ve Pasifik ülkelerine kadar yüzlerce ülkedeki okullar, bulundukları coğrafyalarda iş ve siyaset başta olmak üzere toplumun her kesimi ile Türkiye arasında köprüler kuruyor.

Bu sene dünyanın 130 ülkesinden gelip 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrenciler, Gülle Tekstil Yönetim Kurulu ve İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçılar Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle'yi ziyaret etti. Türkçe konuşan öğrencilerle ziyarette sıcak bir diyalog kuran Gülle, ziyaret süresince konuklarıyla yakından ilgilendi. Misafir öğrencilerin okudukları şiir ve şarkılar, ortama renk kattı.

Gülle, bu okulların dünya çocuklarına Türkçe öğreterek önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerin Türkçeyi anadili gibi konuşmasının kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini söyleyen Gülle, gittiği dış ülkelerde okullara karşı duyulan güvenden bir Türk olarak onur duyduğunu dile getirdi. Türk okullarının son birkaç yıldan bu yana eğitim ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra ticari ilişkilerde de önemli bir yer tutmaya başladığına işaret eden Gülle, "Şunu açıkça söyleyebilirim. Türkiye'nin son yıllarda ihracatının yüksek çıkmasında bu okulların önemli bir katkısı var. Bana göre ihracatın en az yüzde 10'unda Türk okullarının katkısı var. Gelecek yıllarda bu katkı artarak devam edecek." dedi. Gülle'ye göre Türkiye'nin 2023 ihracat hedefinde okulların payı yüzde 25 seviyelerine çıkacak. Bu okullarda yetişen öğrencilerin yurtdışına çıkan işadamlarına birer rehber olduğunu kaydeden Gülle, yurtdışı ziyaretlerinde Türk okullarındaki öğretmen ve öğrencilerin kendilerine sundukları imkânlar sayesinde bu ülkelerde yabancılık çekmediklerini dile getirdi. Bu ortamlarda yetişen öğrencilerin birer Türkiye sevdalısı ve gönüllü birer elçi de olacaklarına vurgu yapan İsmail Gülle, Türk işadamlarının buralarda açacakları ofis ve temsilciliklerde bu öğrencilerin sorumluluk alacaklarını aktardı.

Sizi, değil 10 dakika 10 saat bile dinlerim

-Dokuzuncu Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen bir grup öğrenci, Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Vatan'ı da Cevizlibağ'daki ofisinde ziyaret etti. Nijeryalı, Tacikistanlı, Arnavut, Romanyalı, Senegalli ve Türkmenistanlı çocuklar şiir, şarkı ve müsamere gibi özel yeteneklerini Türkçe olarak Nuri Vatan'ın ofisinde de sergiledi. Arnavut öğrencinin, "Bir şiir okuyacağım ama kısa okuyacağım. Çünkü tamamı 10 dakika sürüyor." demesi üzerine Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Vatan, "Değil 10 dakika 10 saat bile olsa dinlerim. Sen yeter ki oku." diye karşılık verdi. Türk okulları ile dünyada oluşturulmaya çalışılan barış ortamının hayal edilemeyecek bir başarı olduğunu söyleyen işadamı Vatan, "Bu, parayla pulla yapılacak bir şey değil. Böylesi geniş bir platforma ulaşan bu iş sadece Allah'ın yardımıyla oldu. Hiçbir ülke böyle bir iş yapamaz." diye konuştu. Ziyaret sonrası şirket hakkında da kısa bilgi veren Nuri Vatan, geçen hafta 41. mağazayı Sivas'ta açtıklarını, istihdam ettikleri çalışan sayısının da 2 bini aştığını söyledi. "Türkiye kazanırsa, gelişirse Vatan Bilgisayar büyür." diyen Nuri Vatan, "Sene sonuna kadar geçen yıla nazaran yüzde 10'a yakın büyüme planlıyoruz." dedi.

zaman

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor
« Posted on: 29 Mart 2024, 04:14:41 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor rüya tabiri,Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor mekke canlı, Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor kabe canlı yayın, Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor Üç boyutlu kuran oku Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor kuran ı kerim, Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor peygamber kıssaları,Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyor ilitam ders soruları, Türk okulları ülke ticaretine önemli katkılar sağlıyorönlisans arapça,
Logged
24 Haziran 2011, 18:42:03
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2011, 18:42:03 »

Yapılan hızmetı takdıre şayan buluyorum.. Rabbım yardımcıları olsun...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

24 Haziran 2011, 19:33:19
Ekvan
Varlıklar, alemler, dünyalar. (Evren).
Tecrübeli Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 19.233


« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2011, 19:33:19 »


       Ümitvar olmak lazım..Rabbim dilerse olmayacak hiçbir şey yok şu alemde..Bunu bizzat yaşadık ve gördük..Elhamdülillah..Rabbim bizleri de bu güzel hizmetlerde istihdam etsin,inşaallah..Ve canla başla bu yolda koşturan herkesten ebeden razı olsun..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

29 Haziran 2011, 17:20:56
Selvihale

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 434


« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2011, 17:20:56 »

Rabbim Allah rızası için yapılan hiç bir hizmeti boşa götürmez ..Maşlh diğer ülkelerle iyi ilişkiler kurmamız çok güzel Rbbim daim eylesin inşlh..Türkçe olimpiyatlarınn buna katkısı çok..Rabbim vesile olanlardan razı olsun selmtle .......
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes