> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > YGSye girecekler dikkat!
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: YGSye girecekler dikkat!  (Okunma Sayısı 603 defa)
07 Mart 2011, 17:56:58
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 07 Mart 2011, 17:56:58 »



YGS'ye girecekler dikkat!



Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) bu yıl 27 Mart 2011 tarihinde yapılacak.

Sınava 1 milyon 648 bin 229 öğrenci girecek. Bu sınavdan alınacak puanlarLYSye girmede baraj oluşturacak ve 180 puanı olan öğrenciler LYS ye girmeye hak kazanacak. YGS den 180 puan alan öğrenciler isterlerse de bazı lisans programlarına da girebilecekler. Bu nedenle önem taşıyan YGS öncesinde uzmanlar adayları bol bol soru çözme önerisinde bulundu. Uzmanlar, atık maratonda son 100 metreye girildiği düşünülerek öğrencilerin hareket etmesini ve atletler gibi son 100 metrede performans artırılması gerektiğini ifade ediyor. Öğrencilerin ise kalan zamanda bol bol soru çözmelerinin sınavdaki başarısını artıracağına işaret edildi.

Özel Kılıçaslan Liseleri Psikolojik Danışmanı Recep Erdoğan, YGS sınavına az bir zaman kaldığını ve bunun öğrencilere heyecan, telaş olarak yansıdığını ifade etti. "YGS ye yaklaştığımız bu günlerde zamanı maksimum seviyede değerlendirmek için iyi planlama yapılmalıdır" diyen Recep Erdoğan, şu uyarılarda bulundu: "Unutulmamalıdır ki, koşucular gibi son 100 metre oldukça önemlidir. Yapılacak olan bu planlamada puan getirisi çok olan dersler seçilmeli ve de kısa sürede netlerini artırabileceği dersler olmalıdır. Sınava kadar kalan sürede bol bol soru çözmeli, tekrar yapmalıdır. Yalnız tekrarlar sıfırdan olacak konular değil de daha önce çalışılan ancak ufak tefek pürüzler yaşadığımız konular olursa daha da güzel olacaktır. Konu eksiği olmayan öğrencilerinde deneme setleri yada bol bol deneme çözmeleri yoluyla hem konuları tekrar etmiş olacak, hem de eksikliklerini görecektir."

Deneme sınavlarının yanında geçmiş yıllara ait çıkmış sorular mutlaka çözülmesini de isteyen Erdoğan, "Çıkmış soruları çözerek, soruların mantığını, soruların soruluş tarzını, hangi konulardan soru geldiğini, önem derecelerini, zorluk ve kolaylık derecelerini de görmüş oluruz. Özellikle son günlerde deneme sınavları iyi analiz edilirse hem eksiklikler giderilir, hem de bu eksiklikler giderilmiş olur." dedi.

Recep Erdoğan, sınava yaklaşılan bu günlerde öğrencinin kendini kampa alması, televizyondan, internetten mümkün olduğunca uzak durması, hatta gezmelerden bile fedakârlık yapması gerektiğini söyledi. "Unutulmamalıdır ki başarılar fedakarlıklarla gelir" diyen Recep Erdoğan, şöyle konuştu: "Öğrenci adeta hipnotize olmuş gibi sadece derslerle ilgilenirse tabiri caizse olaylara at gözlüğü ile bakarsa başarıda gelecektir. Soruları çözerken şu da unutulmamalıdır sınavlarda yaklaşık yüzde 30'luk kısım zor sorulardan oluşmaktadır. Bu soruları herkes çözememektedir. Bu soruları görüp moralimizi bozmamak gerekmektedir. Bu günlerde kaygının birazı normaldir öğrenciyi motive edecektir. Ancak aşırı kaygı hem size hem de etrafınıza zarar verecektir."

Erdoğan, sınavın her şey olmadığını, sınavın kişiliği değil bilgiyi ölçtüğünü ve bunun unutulmaması gerektiğini dile getirdi.

BESLENMEYE DİKKAT

Psikolojik Danışman Recep Erdoğan, adayların beslenmelerine de dikkat etmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, "Dengeli beslenme ve dengeli uykuda başarınızı etkileyecektir. Özellikle kuru üzüm, A ve C vitaminlerince zengin olan taze meyve ve sebze tüketilmelidir. Uykumuzu da düzene sokmalıyız. Ailelerinde bu dönemde öğrenciye "sana güveniyorum", "her ne olursa olsun sen bizim evladımızsın ve bizim için değerlisin" mesajını vermelidir. Asla şu unutulmamalıdır sınavlara hazırlık sürecinde edilen her söz daha sonra karşımıza çıkacaktır. 20 yıl sonra kimse sınavda kaç soru yaptığını hatırlamayacak ama edilen sözleri hiç unutmayacaktır" diye konuştu.

CİHAN

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: YGSye girecekler dikkat!
« Posted on: 26 Nisan 2024, 18:23:28 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: YGSye girecekler dikkat! rüya tabiri,YGSye girecekler dikkat! mekke canlı, YGSye girecekler dikkat! kabe canlı yayın, YGSye girecekler dikkat! Üç boyutlu kuran oku YGSye girecekler dikkat! kuran ı kerim, YGSye girecekler dikkat! peygamber kıssaları,YGSye girecekler dikkat! ilitam ders soruları, YGSye girecekler dikkat!önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes