๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ => Eğitim Dünyası => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 21 Eylül 2011, 17:59:35



Konu Başlığı: Işık'ta matematik fırtınası!
Gönderen: Sefil üzerinde 21 Eylül 2011, 17:59:35
Işık'ta matematik fırtınası!

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 21-23 Eylül tarihleri arasında Matematikçiler Derneği’nin düzenlediği 10. Matematik Sempozyumu Şile Kampusunda gerçekleştirilecek.
Sempozyumun bu yılki ana teması "Uygarlığın Gelişiminde Matematik".

SANAYİNİN GELİŞİMİNDE MATEMATİĞİN ROLÜ ANLATILACAK

'19. Yüzyıl Osmanlı Matematiği'
'II. Mahmut Devrinde Bir "Calculus" Kitabı',
'İş Dünyasında ve Akademik Yaşamda Bir Matematikçinin Yol Haritası'
'Endüstri Mühendisliği Matematiği Nasıl Kullanıyor?'
'Sanayinin Gelişiminde Matematiğin Rolü'
'İlkokul çağındaki çocuklara matematik nasıl sevdirilir?'
'Matematikçi Olma Bilinci' gibi birçok bilimsel ve teorik konu uzmanlar tarafından anlatılacak.

YENİ BİR REKOR DENEMESİ!

Geçen yıl 'Zihinsel Karekök' alanındaki dünya rekoru ile adından söz ettiren Selçuk Soner AKGÜL, bilgisayar tarafından rastgele seçilen 6 basamaklı 10 sayının zihinden kareköklerini 6 dakika 37 saniye gibi kısa bir süre içerisinde hesaplamıştı. Dünya Rekortmeni Selçuk Soner AKGÜL, Işık Üniversitesi'nde yine bilgisayar programının seçeceği bir işlemi kağıt-kalem ve hesap makinesi kullanmadan akıldan çözecek. Kaç basamaklı bir işlem yapacağı ise günün sürprizi olacak!

AKIL OYUNLARINDA 100 OKUL YARIŞACAK!

21-23 Eylül tarihlerinde Işık Üniversitesinin ev sahipliğinde Şile de gerçekleştirilecek olan 10. Matematik Sempozyumunun ikinci gününde Türkiye'deki okullardan Matematik ve Akıl Oyunları yarışmasında 50 ilköğretim, 50 ortaöğretim olmak üzere 100 okul yarışacak. Akıl Oyunlarında yarışılacak kategorilerden bazıları şöyle; Futoşiki, Farklı Komşular, Kapsül, Çadır, Kendoku, Kakuro vb…

10. Matematik Sempozyumunda; 14 Programlama Kurulu Üyesi, 10 Yürütme Kurulu Üyesi, 34 Matematik Eğitimcisi Bilim Kurulu Üyesi, 29 Matematikçi Bilim Kurulu Üyesi, Matematik Eğitimcisi akademisyenlerin yansıra pür Matematikçi akademisyenlerle birlikte toplamda 1500'ü aşkın katılımcı bulunacaktır.

1. GÜN:
'Mecmua-yı Ulum-u Riyazıyye: II. Mahmut Devrinde Bir "Calculus" Kitabı'
Prof. Dr. Cem TEZER konuşmasında; Mecmua-yı Ulum-u Riyazıyye'de, ağırlıklı olarak işlediği diferansiyel ve integral hesap dışında trigonometri, koni kesitleri, mekanik ve astronomi bahislerini de ele alan, yer yer optik, biyoloji ve kimya sahalarındaki dört ciltlik eserinden bahsedecek.

2. GÜN:
'Bilgi Üretiminin Farklı Coğrafyalardaki Gelişimi'
Prof. Dr. Timur KARACAY'ın konuşmasında 'Bilgi Üretiminin Farklı Coğrafyalardaki Gelişimi'ni Matematiksel olarak ortaya konacak.

3. GÜN:
'İş Dünyasında Ve Akademik Yaşamda Bir Matematikçinin Yol Haritası'
Prof. Dr. Ömer AKIN, 'İş Dünyasında Ve Akademik Yaşamda Bir Matematikçinin Yol Haritası'sını çizecek.