> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman?  (Okunma Sayısı 688 defa)
09 Mart 2016, 04:17:16
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 09 Mart 2016, 04:17:16 »



2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman?

MEB, 2016 PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) nın ne zaman yapılacağını açıkladı.

cOrtaokul ve Liselerin merakla beklediği PYBS yani Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı tarihi açıklandı.  MEB, 2016 PYBS'nin ne zaman yapılacağını açıkladı. Peki 2016 PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) ne zaman yapılacak?

MEB, 2016 PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) nın ne zaman yapılacağını açıkladı. MEB'ten yapılan açıklamaya göre, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıfların girdiği PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) beklenildiği gibi yine Haziran ayının ortasında yapılacak.

Buna göre 2016 PYBS 28 Mayıs'ta saat 14:00 da yapılacak.

 İŞTE BAŞVURU ve SINAV TAKVİMİ

    MEB'ten yapılan açıklamaya göre, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak 2016 PYBS, 28 Mayıs 2016 tarihinde, saat 14.00’da yapılacaktır. Ancak başvuru tarihleri henüz açıklanmış değildir. Her yıl Mart ayında alınan başvuruların bu yılda Mart ayının başlarında yapılması beklenmektedir.

PYBS BURSU NEDİR?

PYBS bursları 3 ayda 1 olmak üzere yatırılmaktadır. İlk burs okul açıldıktan sonra yaklaşık 2 hafta içerisinde yatırılmaktadır. Zamanla sistemsel sorunların yaşanmasından dolayı bazı yıllarda bursların yatırılmasında zaman gecikmesi olduğu gözlemlenmiştir. İlk PYBS bursunuz eylül ya da ekim ayı içerisinde alacağınızı bilmenizi isteriz.

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 3 ayda bir yatırılmak koşuluyla 473,47 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz.

Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri genelde ekim-ocak-nisan-temmuz aylarında ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 15 gün gecikmeyle ödenir. daha önce kazanmışsanız ekim ayında paranızı alacaksınızdır fakat genelde kasım ayına aksar.

PYBS sınavını kazansıysanız ve burs alacağınız günü sabırsızlıkla bekliyorsanız bursunuzu çok yakın bir zamanda alacağınızı belirtmek isteriz. PYBS burs paraları yıl içerisinde Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarının başlarında yatırılmaktadır. Bazen ilgili bursların yatması 15 gün gibi gecikebilmektedir. Bu durumu sıkıntı yapmayıp bursunuzun yatacağı zamanı beklemenizi tavsiye ederim.

Milli Eğitim Bakanlı tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına giren öğrencilerin, puanları en yüksekten en düşük puanlara kadar sıralanır. Daha sonra kimler burs alacaksa bunlar açıklanır. Devlet Parasız Yatılı Okulları (DPY) sınavı olarakta bilinmektedir.

Burs alacak öğrenciler genellikle Devlet parasız yatılı burs parası yatırma zamanlarını merak etmektedirler. Devlet burs paraları, genellikle Aralık-Mart-Haziran ve Eylül ayları sonlarında yatar. Devlet parasız yatılı burs paraları 3 ayda bir ödenmektedir.

Her öğretim yılında, parasız yatılı ve burslu okumak isteyen öğrencileri seçmek ve yerleştirmek için;
-->İlköğretim okullarının 5, 6 ve 7’nci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının 9 ve 10’uncu sınıfları, 4 yıllık ortaöğretim kurumlarının 9, 10 ve 11’inci sınıfları için
-->İlköğretim okullarının 8’nci sınıfları için OKS ile birlikte merkezi sistemle sınav yapılır.
Bu sınavla ilgili Genel Esaslar her yıl Ocak ayı içinde belirlenir ve duyurusu yapılır.

Devlet parasız yatılılık ve bursluluk kontenjanlarının;
- % 15'i 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren çocuklara,
- % 10'u Ailesinin oturduğu yerde devam edeceği ilköğretim okulu bulunmayanlara öncelik tanımak kaydı ile illerin gelişmişlik düzeyleri dikkate alınarak maddî imkânlardan yoksun ve başarılı çocuklara,
- % 25'i öğretmen çocuklarına,
- % 50’si da diğer öğrencilere, ayrılır.

Kontenjandan yararlanacakların bu durumlarını belgelendirmeleri gerekir

Canlı Haber


    T

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman?
« Posted on: 28 Mart 2024, 15:20:49 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? rüya tabiri,2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? mekke canlı, 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? kabe canlı yayın, 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? Üç boyutlu kuran oku 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? kuran ı kerim, 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? peygamber kıssaları,2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman? ilitam ders soruları, 2016 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ne zaman?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes