> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak  (Okunma Sayısı 835 defa)
16 Mayıs 2016, 21:52:07
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 16 Mayıs 2016, 21:52:07 »



2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak

Bu vitaminler dikkatinizi toparlayıp başarıyı arttırıyor

Eğitim sistemimiz her sene sil baştan düzenlenirken sadece sınavlar sistemin olmazsa olmazları. Değişen ise sadece isimleri !

Akademik hayatın dışında sporda, sahne sanatlarında başarılı birçok gencimiz sırf bu sınav gerçeği yüzünden yetenek ve ilgi alanlarına göre mesleğini seçemiyor.

Mevcut eğitim sistemi başarıyı yetenek, kültür ve etik değerlerle değil, doğru soru sayısı ile ölçüp, değerlendiriyor ve gençlerimizin geleceğine yön veriyor.

Peki madem bu düzende, çocuklarımızı başarıya biraz daha nasıl yaklaştırabiliriz?
Sağlıklı bir ruh ve beyin ile sınavlara hazırlanmasını nasıl sağlayabiliriz?

İster uzun soluklu, ister kısa soluklu sınav maratonlarında en önemli faktör sağlıklı bir ruha ve bedene sahip olmak. Burada devreye uyku ve beslenme düzenimiz girmekte. Sınavlara hazırlanan gençlerin mutlaka günde en az 8 saatlik bir periyotta kaliteli bir uykuyu, vücutlarından esirgememeleri gerekiyor. Çünkü beden ve beyin uykuda şarj oluyor! Beslenme düzenimi mümkün olduğunca şekerden uzak, ağırlıkla sebze ve protein ağırlıklı olması beyin ve vücut sağlığımız adına oldukça önemli. Sınavlara hazırlık döneminde öğün sayısı ve miktarı kadar hangi besin gruplarını da tükettiğimiz de çok önemli. Her ne kadar düzenli beslensek de vücudumuzun ihtiyacı olan bazı vitamin ve mineralleri bu dönemde ekstra bilinçle beslenmenize ve hayatınıza katmak öğrencileri başarıya daha da yaklaştıracaktır.

başarı

Başarının anahtarı besin grupları ve vitaminler

Demir, vücudumuz için çok önemli bir vitamin kaynağı. Demir, vücutta oksijenin beyne taşınmasında rol oynar ve birebir öğrenme kalitesini etkiler. Demir eksikliğinde, öğrencide yorgunluk, halsizlik, uyku hali, nefes nefese kalma, üşüme başta olmak üzere algılama, öğrenme kabiliyetinde kayıp ve dikkat eksikliği görülür. Ayrıca büyüme ve gelişme de demir eksikliğine bağlı olarak olumsuz etkilenir. Bu sebeple gerek sınava hazırlanan öğrencilerin gerekse büyüme ve gelişme çağındaki çocukların rutin kontrollerinde kandaki demir seviyesi mutlaka kontrol edilmeli, beslenmelerinde ağırlıkla kırmızı et, pekmez, kuru baklagil, koyu yeşil sebze ve iyi demir deposu olan kuru meyveler tercih edilmelidir.

Sağlıklı bir ruh hali, zihin ve hafıza için OMEGA
Bir diğer beyin yakıtı vücut tarafından ne yazıki üretilmeyen OMEGA. Omega 3 temel yağ asitlerinden olan DHA (Dokosa Heksaenoik Asit), özellikle öğrenme çağındaki çocuklarda öğrenme ve problem çözme yeteneğini artırmakta aynı zamanda ruh sağlığı ve bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Omega 3; ceviz, keten tohumu, soya gibi yağlı tohumlarda ve ancak en çok derin denizlerde yaşayan balıklarda yüksek oranda bulunur. Eksikliğinde görme fonksiyonlarında azalma, ruh halinde salınım, konsantrasyon, bellek ve dikkat dağınıklığı görülmektedir. Dolayısıyla daha sağlıklı bir ruh hali, zihin ve hafıza için uzmanlar günlük en az 500 mg Omega 3 alımını önermektedir.

Mutlaka yumurta tüketilmeli
Yumurta güçlü bir protein kaynağıdır. Yumurtanın sarısında omega 3, kolin ve lesitin bulunur. Bu maddeler hafızayı güçlendiren beyin dostu maddelerdir. Ayrıca yumurtada bulunan B vitamini konsantrasyon ve hafızadaki artışa sebep olurken aynı zamanda bu zorlu süreçte beyni strese karşı da korumaktadır.

Unutmayın beynin performansını artıran en önemli öğün KAHVALTIDIR!

Kahvaltıda kahve ve kafein içeren maddeler tüketmek vücuttaki andrenalinin serbest kalmasına neden olurken, stres seviyenizi artıracaktır. Ayrıca bu maddeler sıvı kaybını tetikleyerek sınav süresince su içme ihtiyacınızı doğurabilir.

Bir diğer önemli nokta ise sınav öncesi kahvaltıda saf şeker ve şekerli ürünlerden uzak durmaktır. Şeker, toplumsal inancın aksine zihni açmak yerine kandaki insülin seviyesinde dalgalanmaya sebep olmakta, uyku ve uyuşukluk hali yaratmaktadır.

Yumurta, pekmez, ceviz, zeytin ve çavdar veya tam buğday ekmeğinden oluşan bir kahvaltı ihtiyacınız olan tüm besin maddelerini fazlasıyla içerecek ve sizi sınav süresince zinde tutacaktır.

Mynet

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak
« Posted on: 26 Nisan 2024, 01:46:50 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak rüya tabiri,2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak mekke canlı, 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak kabe canlı yayın, 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak Üç boyutlu kuran oku 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak kuran ı kerim, 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak peygamber kıssaları,2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracak ilitam ders soruları, 2016 KPSS'de bu vitaminler başarınızı arttıracakönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes