> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > 2016 e-okul Öğrenci girişi
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 e-okul Öğrenci girişi  (Okunma Sayısı 408 defa)
30 Mayıs 2016, 21:36:51
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 30 Mayıs 2016, 21:36:51 »



2016 e-okul Öğrenci girişi

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının son günlerine yaklaşırken karne ve tatil heyecanı yaşayan öğrencileri son sınav notlarını öğrenme ve takdir teşekkür hesaplama telaşı sardı. E-Okul'a girilmeye başlayan sınav notlarını merak eden öğrenciler ve veliler...

e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.
 
Türkiye’de örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistemdir. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.
 
İlköğretim 4. sınıf, İlköğretim 5. sınıf, İlköğretim 6. sınıf, İlköğretim 7. sınıf ve İlköğretim 8. sınıf ile lise 9. sınıf, lise 10. sınıf, lise 11. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencileri birinci yarıyıl son sınavlarından sonra takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? diye araştırmaya başladılar. Öğrenciler takdir teşekkür hesaplama işlemlerini internet üzerindeki çeşitli sitelerde bulunan 'Takdir Teşekkür Hesaplama Robotu'nu kullanarak yapabilirler.
 
CEP TELEFONUNDAN TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?
 
Eğer Android sistemine sahip bir akıllı telefon ya da tablet sahibiyseniz; ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir uygulama sayesinde Takdir Teşekkür Hesaplama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.
 
 Uygulamayı indirmek için cep telefonunuzdaki Google Play uygulamasına girip, arama kısmına 'Takdir Teşekkür Hesaplama' yazmanız gerekiyor. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra ders notlarınızı ekranda uygun olan yerlere yazarak hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz.

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ...
 
Öğrenciler ve veliler okulların  tatile girmesine sayılı günler kalan son sınav sonuçlarını öğrenme telaşına girdiler. E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde hem öğrenciler hem de veliler son sınav sonuçları, sözlü notları ve karne notlarını öğrenebilirler. Ayrıca bu notların ortalamasını hesaplayarak takdir teşekkür puanını da öğrenebilirler.
 
 E-OKUL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, E-OKUL SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E OKUL İÇİN TIKLAYINIZ


 
Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016 ile yapılabilmekte. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır.
 
e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.
 
Türkiye’de örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistemdir. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.


MEB E-OKUL KARNE NOTU NASIL ÖĞRENİLİR?
 
1'nci dönem sonu karne notunu öğrenmek isteyen öğrenciler veya velileri, karne notu sorgulaması için E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmaları gerekiyor. Hem web üzerinden internet tarayıcısı ile hem de cep telefonlarından Android uygulaması sayesinde Meb e-okul karne notu kolaylıkla öğrenilebiliyor. Karne notunu öğrenmek için ne yapacağını bilmeyen kişiler, aşağıda açıkladığımız konulardan karne notu sorgulaması nasıl yapılır? öğrenebilirler.
 
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE PC'DEN NASIL GİRİLİR?
 
İnternet ortamında velilerin öncelikle sanal platform üzerinden e-okul.meb.gov.tr adresine tıklamaları ve ardından Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmaları gerekiyor.
 
Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası, öğrencinin Okul Numarası ve resimdeki Güvenlik Kodu doğru bir şekilde girildikten sonra ‘Tamam’ butonuna tıklanır. Ardından açılan sayfada veliden üç soruyu cevaplaması istenecek.
 
Bu sorular doğru yanıtlandıktan ve sayfanın hemen altında bulunan resimlerden veli kendine ait olan resmi işaretledikten sonra tekrardan ‘Tamam’ butonuna tıklanır. Bu işlemin ardından E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş gerçekleşmiş olur.
 
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE CEP TELEFONUNDAN NASIL GİRİLİR?
 
MEB'in resmi E-Okul internet sayfası sayesinde bilgisayar üzerinden girilebilen MEB E-OKUL Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) için cep telefonu kullanıcıları düşünülerek ayrıca Android platformunda mobil uygulama bulunmaktadır.
.
MEB E-OKUL VBS adı verilen bu uygulamayı cep telefonuna indiren öğrenciler ve veliler, tüm e-okul işlemlerini bulundukları her yerden rahatlıkla yapabilmektedirler. Yukarıdaki linke tıklayarak, MEB E-OKUL VBS mobil uygulamasının nasıl kullanıldığı öğrenilebiliyor.
 
MEB E-OKUL VBS UYGULAMASIYLA NELER ÖĞRENİLİR?
 
Öğrenci verilerinin ücretsiz olarak kullanabilecekleri MEB e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (MEB E-OKUL VBS) uygulaması sayesinde veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı,  Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri anlık olarak takip edebilmektedir.
 
Rotahaber

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 e-okul Öğrenci girişi
« Posted on: 24 Nisan 2024, 18:11:58 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 e-okul Öğrenci girişi rüya tabiri,2016 e-okul Öğrenci girişi mekke canlı, 2016 e-okul Öğrenci girişi kabe canlı yayın, 2016 e-okul Öğrenci girişi Üç boyutlu kuran oku 2016 e-okul Öğrenci girişi kuran ı kerim, 2016 e-okul Öğrenci girişi peygamber kıssaları,2016 e-okul Öğrenci girişi ilitam ders soruları, 2016 e-okul Öğrenci girişi önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes