> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır?  (Okunma Sayısı 336 defa)
11 Mayıs 2016, 21:16:28
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 11 Mayıs 2016, 21:16:28 »



2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır?

8 Mayıs'ta yapılan ALES'in puan hesaplamasını online olarak yapabilirsiniz. ALES puan hesaplama işlemiyle kaç puan alacağınız hakkında sınav açıklanmadan bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğitim öğretim alanında yapılan birçok yenilik ve değişiklik bulunmaktadır. Küçük yaşlarda başladığımız eğitim öğretim hayatımız; büyüyüp, bir meslek sahibi olana kadar devam etmektedir. Hatta meslek sahibi olduktan sonra bile eğitim almaya devam edebiliriz. Ulaştığımız rütbe veya seviyeye ulaşabilmek için sürekli olarak kendimizi geliştirmek zorundayız. Ülkemizde yapılan eğitim öğretim alanındaki yenilikler sayesinde okuma yazma bilmeyen insan sayısı yok denecek kadar azdır. Bu da ülkemizin gelişebilirliği için oldukça önemlidir. Bu yazımızda sizler için eğitim öğretim alanında girdiğimiz birçok sınavdan bir tanesi olan ALES'ten bahsedeceğiz. ALES hakkında detaylı bilgilere yazımızın devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.

ALES Nedir, Ne İşe Yarar?

ALES yani açılımı ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ülkemizde üniversitelerde eğitim görevlisi, okutman, çevirici, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman ve eğitim öğretim planlamacısı alanlarına giriş yapmak isteyen üniversite mezunlarının girmiş olduğu bir üst seviye sınavıdır. ALES sınavına yalnızca üniversite mezunları girebilmektedir. Sınava girebilmek için mutlaka bir üniversiteden mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Yıl içerisinde 2 kez yapılan ALES, ÖSYM tarafından yapılmaktadır. İlkbahar ve sonbahar dönemlerinde yapılmak üzere yılda iki kez yapılan ALES gireceğiniz döneme göre; ALES İlkbahar Sınavı ve ALES Sonbahar sınavı olarak adlandırılmaktadır. ALES, ülkemizde lisans üstü eğitime girişte ve yurt dışına lisans üstü eğitim için gönderilecek adayların seçimi için de yapılmış olan bir sınavdır.

ALES daha önceki yıllarda tez uygulaması olmadan yüksek lisans programlarının başvurularında istenen bir sınavdı. Ancak artık sadece tez uygulaması olan yüksek lisans için istenmektedir. Tez uygulaması, yüksek lisans başvuruları için oldukça önemli bir niceliktir. ALES başvurularına üniversiteler, başvuru sırasında oldukça önem vermektedir. Kadroya dahil edilip edilemeyeceğiniz ALES puanınıza bağlıdır. Eğer ALES puanınız iyi ise yüksek lisans başvurunuzda almış olduğunuz bu yüksek puan size iyi anlamda geri dönüş sağlayacaktır. Bahsetmiş olduğumuz gibi üniversiteler başvuru sırasında ALES puanına bakarak değerlendirme yapmaktadır.

ALES için başvurunuzu ve başvuru takibinizi ÖSYM üzerinden yapabildiğiniz gibi; ALES giriş yerlerinizi de ÖSYM üzerinden öğrenebilirsiniz. Teknolojik bir zamanda yaşadığımızın bir kanıtı olan internet sayesinde birçok işlem internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de ALES sınavı hakkında bilgi edinme işlemidir. ALES hakkında daha fazla bilgi, başvuru yapma, sınav yerleri öğrenme ve sınav sonuçlarını öğrenebilmek için ÖSYM’ye ait Aday İşlemleri Sistemi’ne giriş yapmanız gerekmektedir. ÖSYM AİS sistemine giriş yapmak oldukça basittir. Sistem üzerine kayıtlı olan kişi sisteme giriş yapabilmek için ilk olarak giriş sayfasına ulaşmalıdır. Daha sonra T.C. kimlik numarası ve sistemde kayıtlı bulunan şifresi ile girişini yapmalıdır. Daha sonra “Başvurular” kısmından ALES ile ilgili olan seçeneği seçerek sınava giriş yerlerine ulaşabilir. Sınav sonuçları açıklandığında ÖSYM sonuç sayfası üzerinden T.C. kimlik numarası ile sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

Mynet

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır?
« Posted on: 24 Nisan 2024, 03:09:35 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? rüya tabiri,2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? mekke canlı, 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? kabe canlı yayın, 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? Üç boyutlu kuran oku 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? kuran ı kerim, 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? peygamber kıssaları,2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır? ilitam ders soruları, 2016 ALES puan hesaplama nasıl yapılır?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes