> Forum > ๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ > Eğitim Dünyası > 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor?
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor?  (Okunma Sayısı 356 defa)
05 Mart 2016, 20:59:31
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 05 Mart 2016, 20:59:31 »



2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor?

2016 ALES Başvuru tarihi, ALES Başvuru ücreti, ALES Nedir? Nasıl Başvurulur? hepsi haberimizde...

ıl içerisinde dönemler halinde yapılan sınavın ilkbahar dönemi başvuru tarihi ÖSYM tarafından açıklandı.

Buna göre, mart ayı içerisinde gerçekleşeceği öğrenilen 2016 ALES başvuru tarihi ÖSYM’nin resmi sitesinden öğrenilebilecek. ALES başvuruları 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu temel alınarak yapılacak.Sınav sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süre ile geçerli olacak. 2016 ALES Başvuru ve Sınav Tarihi ÖSYM Açıklandı.ALES İlkbahar dönemi başvuruları başlama ve bitiş tarihi, ücreti, ALES sınav tarihi ile ilgili detaylı bilgiyi haberin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

ALES BAŞVURULARI BAŞLIYOR (İLKBAHAR DÖNEMİ)

Akademik Personel Lisansüstü eğitim sınavı olarak bilinen ALES İlkbahar dönemi sınavı başvuruları başlıyor. ÖSYM,  Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin 2016 sınav takvimine göre, belirlenen 2016 İlkbahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı’nın (ALES) başvuruları, 15 Mart 2016 tarihinde başlayacak, 28 Mart 2016 tarihinde sona erecek. ALES’e girecek adayla için sınav tarihi, 8 Mayıs 2016 olacak. ALES sonuçlarının açıklanmasından sonra sonuçlar üç yıl süre ile geçerli olacak.   

ALES BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

ALES Başvuruları, 15-28 Mart tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi web adresinden yayımlanacak olan 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ile yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) gerçekleştirebilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise başvurularını, başvuru merkezlerinden tamamlayacak. Eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar ise başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden yapabilecek.

2016 ALES SINAV ÜCRETİ 70 TL

ALES sınavına girecek olan adayların, 70,00 TL olan sınav ücretlerini, başvuru kılavuzun son sayfasında bulunan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacak. Ayrıca ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini,  Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 15 - 28 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek.

AKADEMİK KARİYER İSTEYENLER İÇİN ALES ZORUNLU

Yükseköğretim kurumlarında hizmet veren araştırma görevlisi, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı, okutman, öğretim görevlisi ve uzman kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolarına girebilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin ALES’ten geçerli puanı alması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarlara yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik öğrencilerinin ALES’e girme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuarlardaki doktora programlarına başvuracak kişiler üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından ALES sınavına girmesi ve geçmesi bekleniyor.

2016 ALES SINAV ÜCRETİ 70 TL

ALES sınavına girecek olan adayların, 70,00 TL olan sınav ücretlerini, başvuru kılavuzun son sayfasında bulunan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacak. Ayrıca ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini,  Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 15 - 28 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek.

ALES NEDİR?

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) kısaca, yükseköğretim kurumlarındaki kadrolara girişte ve lisansüstü eğitim başvurularında kullanılacak olan puanı almak için girilen sınavdır.

Sınavı yapan kurum olan ÖSYM’nin tanımına göre; 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atamalarda,ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları veren bir sınavdır.

Eskiden LES (Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) adıyla yapılan bu sınav 2007 yılı itibariyle ALES olarak değiştirilmiştir.

Habervaktim



[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor?
« Posted on: 19 Nisan 2024, 03:56:23 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? rüya tabiri,2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? mekke canlı, 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? kabe canlı yayın, 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? Üç boyutlu kuran oku 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? kuran ı kerim, 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? peygamber kıssaları,2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor? ilitam ders soruları, 2016 ALES Başvuruları ne zaman başlıyor?önlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes