๑۩۞۩๑ Bilim Dunyası ๑۩۞۩๑ => Eğitim Dünyası => Konuyu başlatan: Sefil üzerinde 15 Ocak 2012, 00:58:18



Konu Başlığı: 19 Mayıs halkla daha görkemli kutlayacağız
Gönderen: Sefil üzerinde 15 Ocak 2012, 00:58:18
19 Mayıs'ı halkla daha görkemli kutlayacağız

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramlarının yapılmayacağına ilişkin eleştirilere karşı çıkarak, "19 Mayısları daha görkemli ve etkili kutlayacağız. Kutlamalara vatandaşın daha etkili katılımını sağlayacağız." dedi.

Konya'da başlayan Okullar Hayat Olsun Projesi'nin örnek uygulamasının açılış töreninde gazetecilerin sorularını cevaplayan Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmî törenlerle ilgili yayınladığı genelgeye açıklık getirdi. Mevcut kanun ve yönetmelikte hiçbir değişiklik yapılmadığı vurgulayan Bakan Dinçer, "Biz 19 Mayıs ve benzeri bayramları Cumhuriyet'imizin en sembolik ve en temel değerlerinden birisi olarak görüyoruz. Bizim hiçbir şekilde bayramlarımızın kutlanmasıyla alakalı farklı bir tasarrufumuz olamaz." dedi.

Bakan Dinçer, 19 Mayıs kutlamalarının şekli itibarıyla tüm modern dünyayla kıyaslandığında birtakım farklı ihtiyaçların ortaya çıktığını belirterek şunları kaydetti: "Özellikle 1940'lı yılların daha çok otoriter bir yönetim anlayışının ritüeli olarak ortaya çıkan bu ve benzeri türden kutlamaları modern dünya terk etti. Tüm dünyanın vurgu yaptığı husus, bireyin, sivil toplumun potansiyelini ortaya çıkardığı bir eğilim gösteriyor. Biz de cumhuriyetin ruhuna uygun, daha modern bir yapıda olması kanaatini taşıyoruz. 19 Mayısları daha görkemli ve etkili kutlayacağız. Vatandaşların daha etkin katılımını sağlayacağız." Bakan Dinçer, 12 Eylül 1980 döneminde değişik gerekçelerle kutlamalara ilaveler yapıldığını ve bunun da hem maliyeti artırdığını hem de eğitimi olumsuz etkilediğini söyledi. Özellikle 19 Mayıs kutlamalarına hazırlanan 200 binden fazla öğrencinin 2,5 ay eğitimden uzak kaldığını hatırlatan Bakan Dinçer, "Cumhuriyet'in ruhuna uygun bir kutlamayı öğrenmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, atama bekleyen öğretmen adaylarıyla ilgili bir soruya ise, "Şayet somut ve kesin bir durum ortaya çıkarsa hiç vakit kaybemeden kamuoyuyla paylaşacağız. Endişe etmeyin, sabırlı olmakta yarar görüyorum." dedi.

zaman