> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > İslam Tarihi Eserleri > Efendimiz > Efendimizin hastalığı
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Efendimizin hastalığı  (Okunma Sayısı 885 defa)
25 Nisan 2011, 11:45:06
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 25 Nisan 2011, 11:45:06 »



Efendimiz'İn (s.a.s.) Hastalığı

Bir taraftan Hayber kuşatması devam ediyordu etmesine ama Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sellem) hastalanmış, ashabımn arasına çıkamaz olmuştu. Belli ki kader, ashabım zor şartlara hazırlıyordu. Resülullah, yanına Hz. EbU Bekir'i çağırarak ak sancağı ona verdi; artık Hayber önündeki ordunun kumandam Hz. Ebu Bekir'di.

O gün de akşam olmuş, ancak bir netice alınamamıştı; sanki her yeni günün bir öncekinden farkı yok gibiydi. Sabahın erken saatle­rinden itibaren başlayan ok yağmuru akşam saatlerinde kesiliyor ve ertesi gün aynı olay tekrar ediyordu.

O günün sabahında Allah Resülii (sallallahu aleyhi ve sellern), bu sefer yanına Hz. Ömer'i çağıracak ve sancağı bu sefer de ona vere­cekti. Bir sonraki gün de Erisar'dan birisine verilen sancak, artık her gün el değiştirir olmuştu!

Bu arada zaman zaman göğüs göğüse çarpışmalar da oluyor­du; fırsat bulunca kaleden çıkan bazı gruplarla ashab karşı karşıya geliyor ve bir grup diğerini geri püskürtünceye kadar bu mücadele devam ediyordu.

Havaların çok sıcak olması sebebiyle ashabdan, zaman zaman gölgeliklere çekilip de dinlenenler oluyordu. İşte böyle bir zaman di­liminde Mahmud İbn Mesleme de, Naim kalesinin gölgesine çekilip dinlenmek istemişti. Durumu fark eden Yahudi Merhab, onun üzeri­ne bir değirmen taşı yuvarlayacak ve miğferini de ezerek kafasından ağır şekilde yaralanmasına sebep olacaktı. Şefkat insam Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellern), yine ashabının yardımına koşmuş ve yüzün­den kalkan deriyi yerine yapıştınp bezle bağlamıştı.w"

267 Efendimiz'in galibiyet haberini alınca, Allah Resüliı'nün galip geleceğini savu­nanlardan Huveytıb İbn Abdiluzza ve onun gibi düşünenler, yüz deveyi karşı tarafı temsil edenlerden alacaklardı. Bkz. Vakıdi, Megazi, 1/701 vd.; Salihi, Sübii­Iü'l-Hüda ve'r-Reşad, 5/139

268 Ancak Mahmud İbn Mesleme, üç giin sonra şehit olacaktı; işin ilginç yanı, onu yaralayan Merhab da Hz. Mahmud'un vefat ettiği gün öldürülmüştü. Mahmud

Bir aralık Hayber'in ünlü kumandam Merhab, kılıcını sallaya­rak Naim kalesinden çıkmış ve kendisiyle mübareze edecek bir yiğit talep etmişti. Karşısına Amir İbn Ekva' çıktı. Ancak Merhab, daha önce davranmış ve üst üste indirdiği kılıç darbesiyle onu şehit et­mişti.269

O günlerden birisinde Hz. Amir'in kardeşi Selerne İbn Ekva' da bacağından yaralanmıştı. Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sellem), ona üç kez nefes edip okuyacak ve bundan sonra Hz. Selerne bir daha bacak ağrısı duymayacaktı.

Bu arada ashab arasından birçok kişi hastalanmıştı; açlık daya­nılmaz kerteye gelmiş ve çaresiz henüz olgunlaşmamış hurma çağla­larından yemişlerdi! Durumlarını görüp de müşahede eden Efendi­miz (sallallahu aleyhi ve sellem), onlara şu tavsiyede bulundu:

- Bir miktar suyu kırba içinde soğutun ve daha sonra da onu, ezanla kamet arasında Allah'ın adını amp besmele çekerek başınız­dan aşağıya dökün!

Yine ortada bir ikram vardı; zira O'nun işaretlerini bile emir te­lakki eden ashab, suyu alıp söylenilen şekilde tatbik etmiş ve bunun neticesinde de, söz konusu olan hastalıktan kurtuluvermişlerdi!

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Efendimizin hastalığı
« Posted on: 19 Nisan 2024, 22:18:15 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Efendimizin hastalığı rüya tabiri,Efendimizin hastalığı mekke canlı, Efendimizin hastalığı kabe canlı yayın, Efendimizin hastalığı Üç boyutlu kuran oku Efendimizin hastalığı kuran ı kerim, Efendimizin hastalığı peygamber kıssaları,Efendimizin hastalığı ilitam ders soruları, Efendimizin hastalığıönlisans arapça,
Logged
17 Nisan 2019, 13:51:34
Mehmed.
Görevli Sorumlusu
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bay
Mesaj Sayısı: 18.663


Site
« Yanıtla #1 : 17 Nisan 2019, 13:51:34 »

Esselamü aleyküm Rabbim bizleri Peygamberimizin nur yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

17 Nisan 2019, 16:14:04
Ceren

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26.620


« Yanıtla #2 : 17 Nisan 2019, 16:14:04 »

Esselamu aleyküm. Binler salatu selam peygamber efendimizin üzerine olsun inşallah...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes