> Forum > ๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ > İslam Tarihi Eserleri > Efendimiz > Bir suikast girişimi daha
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Bir suikast girişimi daha  (Okunma Sayısı 789 defa)
28 Nisan 2011, 10:46:01
Safiye Gül

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 15.436


« : 28 Nisan 2011, 10:46:01 »



Bir Suikast Girişimi Daha

Hala Bedir'in intikamını alamadığını ve Uhud gibi bir fırsatı de­ğerlendiremediğini düşünen Mekke, inadından vazgeçmiş değildi; kin ve nefretle oturuyor, intikam yeminleri edip şiddetle kalkıyor­lardı! Bir aralık Ebu Süfyan, etrafına topladığı bir grup delikanlıya şunlan söyleyecekti:

- Aranızda Muhammed'in işini bitirecek bir yiğit yok mu? Bak­sanıza, biz bu kadar acı içinde kıvranırken O, çarşı-pazarda rahat dolaşabiliyor!

Topluluk içinden buna cesaret edecek birisi çıkmamıştı; zira bu, öncelikle ölümü göze almak demekti ve Medine'ye kadar tek başı­na gelip Muhammed'i öldürmek öyle her babayiğidin yapacağı bir iş değildi. Ebu Süfyan, yine eli boş evinin yolunu tutmuştu.

Bir müddet sonra Ebu Süfyan'ın kapısı çalmaya başladı. Açtı­ğında, karşısında bedevi bir delikanlı duruyor ve:

- Şayet bana söz verir ve taleplerim konusunda cömert davra­nırsan, ben gider ve O'nu öldürürüm! Çünkü ben, bu işleri iyi bili­rim; bak, işte kuş tüyünden hafif hançerim bu işi yapmak için hazır bekliyor, diyordu.

Ümitleri tam kesildiği noktada yeniden yeşermişti Ebu Süfya­n'ın. Gözlerinin içi parlıyordu. Bu iş, ancak böylesine fedailerle ger­çekleştirilebilirdi ve kapıdan içeri aldığı adama önce:

- Sen, tam aradığımız adamsın, dedi Ebu Süfyan. Keyfine diye­cek yoktu. Delikanlıya yağız bir deve ve onu memnun edecek kadar mal mülk verdi. Artık anlaşmışlardı. Ardından da:

- Sakın bunu kimseye söyleme ve sadece seninle benim ararnda kalsın! Çünkü ben, bunu birilerinin duymasından ve hemen gidip Muhammed'e yetiştirmesinden endişe ediyorum, diye tembih etti. - Bunu kimse bilmeyecek, diye teminat verdi delikanlı da. Derken, gecenin karanlığında devesine binen genç, altı günlük bir yolculuğun sonunda Medine'ye gelmişti. Dikkat çekmemeye ça-

lışıyor ve karşılaştığı insanlara Efendimiz'i soruyordu. Mescid-i Ne-

bu asayı, kefeninin yanma koymalannı vasiyet edecek ve böylelikle peygamberi müjdeye nail olacağını düşünecektir. Bkz. İbn Hişarn, Sire, 6/31; Taberani, Mu'­cemu1-Kebir, 18/406 (101); İbn Kesir, el-Bidaye ve'n-Nihaye, 4/160

bevi'ye kadar gelmişti. O sırada Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sellem) orada bulunmuyordu; Abdieşheloğullarının diyarına gitmişti. Deli­kanlı da doğruca buraya geldi. Devesini bir yere bağlayarak ashab arasında oturup onlarla konuşan Allah Resülii'niin yanına kadar yaklaştı.

Delikanlının gelişini görünce Efendiler Efendisi, yanındakilere dönmüşve:

- Şu delikanlı var ya, niyeti hiç iyi değil; bir kötülük düşünü­yor! Ama endişe etmeyin; Allah'a yemin olsun ki Allah (celle celaluhü), onunla planladığı şeylerin arasına girecek ve onun maksadını ger­çekleştirmesine müsaade etmeyecektir, buyurmuştu.

Derken bu sırada genç de yanlarına gelmiş:

- Hanginiz Abdulmuttalib'in oğlu, diye soruyordu. Efendiler Efendisi ses verdi:

- Abdulmuttalib'in oğlu benim!

Bunun üzerine bedevi genç, sanki O'na gizli bir şey söyleyecek­miş gibi yanına yaklaşmak istedi. Onun bu niyetini sezen ve az önce Efendimiz'den duyduğu cümleleri de düşünen Üseyd İbn Hudayr:

- Resülullah'ın yanından uzak dur, diyor ve elbisesinden tut­muş çekiyordu. O kadar çekmişti ki, adamın belinde sakladığı han­çeri ortaya çıkıvermişti. Bunun üzerine Hz. Üseyd:

- Ya Resülullah! İşte niyeti kötü olan adam bu, diye seslenme­ye başladı.

Delikanlının kolu kanadı kırılıvermişti! Canından korkuyordu!

Üseyd İbn Hudayr, delikanlının yakasından tutmuş, herhangi bir zararı dokunmasın diye iyice çekiyordu. İyice sıkıştığını gören genç, bir taraftan:

- Kanım .. kanım ya Muhammed, diye seslenip canını kurtar­mak için Efendimiz'in şefkatine sığınırken diğer yandan da içinde bulunduğu zor durumdan kurtulabilmek için eman diliyordu. Efen­diler Efendisi, delikanlıya döndü ve şunları söyledi:

- Doğruyu söyle! Sen kimsin ve buraya niçin geldin; şayet doğ­ruyu söylersen bu sana fayda verir. Zaten yalan beyanda bulunsan da Ben, senin gizlediklerine muttali olurum!

- Ben emniyette miyim? Güvenebilir miyim, diyordu. Resül-ü Kibriya Hazretleri:

- Evet, güvendesin, diye teminat verdi. Bunun üzerine genç, Mekke' den itibaren yaşadıklarını anlatmaya başladı teker teker; Ebu Süfyan'ın gençlerden yardım dilernesini, Medine'ye ve Medinelilere duyduğu öfke ve kini, Resülullah'tan intikam almak için nelere te­vessül ettiklerini ve evine gittiği zaman kendisine vadettiği dünya nimetlerini anlattı bir bir ...

Adam çôziilmüştü ama ashab-ı kirarn açısından mesele haUı tehlike arz etmeye devam ediyordu. Hala emin olamıyorlardı; Üseyd İbn Hudayr, genci yakın takibe almış ve o akşam da evine götürüp hapsetmişti.

Ertesi gün, Allah Resülü, genci yeniden yanına çağırdı ve:

- Ben sana em an vermiştim; şimdi istediğin yere gidebilir yahut senin için bundan daha hayırlı olan başka bir işi tercih edebilirsin, dedi. Belli ki, kendisine tuzak kuran bu genci de yanına almak isti­yordu. Bakışlarındaki sıcaklık, ses tonundaki kucaklama zaten genci eritmişti ve hemen sordu:

- Daha hayırlı olan şey de ne?

- Allah'tan başka ilah olmadığına ve Beninı de O'nun Resülü

olduğuma şehadet etmen, buyurdu Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sel­lem). Bu kadar sıcak ve içten bir davete icabet etmemek olur muydu hiç! iliklerine kadar huzur yudumlayan genç önce:

- Ben şehadet ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur ve Sen de Allah'ın Resülii'sün, dedi. Ardından da şunları söyledi Allah Resü­lü'ne:

- ValIahi de ya Muhammed! Sen ne kadar da şefkat dolu bir in­sansını Seni görür görmez adeta aklı m başımdan gidiverdi ve elim­kolum bağlanıp ne yapacağımı şaşınverdim! Sonra Sen, benim esas maksadımı ne çabuk da anlayıverdin; halbuki onu hiç kimse bilmi­yordu ve zaten bilse de bunun haberini Sana getirecek kimse olma­mıştı! işte o zaman ben anladım ki Sen, olumsuzluklar karşısında muhafaza altındasın. Doğruyu temsil eden de Sensin; Ebu Süfyan'ın peşinden gidenler ise, şeytanın askerleri!

Efendiler Efendisine tebessüm ettiren cümlelerdi bunlar! Bir badire daha problemsiz atlatılmıştı. .. Yine öldürmek için gelen bir insan, Resülullah'ın iklimine girince hayat bulmuş ve heybelerini huzurla doldurmuş öylece geri dönüyordu.

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Bir suikast girişimi daha
« Posted on: 24 Nisan 2024, 08:26:33 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Bir suikast girişimi daha rüya tabiri,Bir suikast girişimi daha mekke canlı, Bir suikast girişimi daha kabe canlı yayın, Bir suikast girişimi daha Üç boyutlu kuran oku Bir suikast girişimi daha kuran ı kerim, Bir suikast girişimi daha peygamber kıssaları,Bir suikast girişimi daha ilitam ders soruları, Bir suikast girişimi dahaönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes