> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > Yaşamdan Seçmeler > Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu?
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu?  (Okunma Sayısı 1122 defa)
09 Temmuz 2016, 17:34:54
Sefil
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 28.807


« : 09 Temmuz 2016, 17:34:54 »



Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu?

Namaz, zekât, oruç gibi ibadetlerin önceki, ümmetlerde de var olduğu doğrudur. Bu konu sitemizde işlenmiştir.

Sitemizin ilgili yerinde de belirtildiği gibi, İlâhî dinler arasında iman esasları hususunda hiçbir fark olmadığı gibi, bilhassa temel ibadetler hususunda da fark bulunmamaktadır. Örneğin, dinin direği mesabesinde olan namaz da bütün peygamberlere ve onların ümmetlerine farz kılınmış bir ibadettir. Fark, sadece vakitlerde ve rekat sayısındadır. Bize ise, sevap bakımından elli vakte denk, beş vakit olarak farz kılındı.

Bu ifadeden de anlaşıldığı üzere, eski ümmetlerdeki namaz, oruç ve zekat gibi ibadetlerle ilgili detaylı bir bilgiye sahip değiliz.

İbadetler konusunda 15 asırlık İslam tarihi boyunca yüz binlerce kitap yazıldığı, bize kadar intikal edip geldiği ve şu anda elimizde mevcut olduğu halde, yine de biz eski ümmetlerdeki ibadetlerin detaylarını bilmezken, nasıl olur da cehaletin kol gezdiği cahiliye dönemindeki müşrik Araplar bütün bu detayları  -Kuran’da bir daha tekrar edilmesine ihtiyaç duymayacak kadar- biliyorlardı..!

- Kaldı ki, bu müşrikler -bırakın eski milletlerin ibadetlerini bilmeleri- kendi ibadetlerini bile İslam’a uygun bir şekilde yapmaktan fersah fersah uzak idiler.

“Onların Kabe yanındaki namazları da,  ıslık çalmadan  ve el  çırpmadan   başka   bir şey   değildi.” (Enfal, 8/35) mealindeki ayette onların bu cehaletlerine işaret edilmiştir.

- Daha önceki ümmetlerde namazın ne rekat sayısı ile ilgili ne de kaç vakit olduğuna dair elimizde (ne ayet ne de sahih hadislerde) sağlam bir bilgi yoktur.

- Kuran’dan sonra, namaz kadar sağlam, mütevatir bir yolla bize gelen bir ibadet yoktur. Çünkü, namaz günde beş defa bizzat Hz. Peygamber (asm) tarafından kılınmış, Dört Raşit Halife bunu tatbik etmiş, onlardan sonra gelen bütün halifelerin en başta görevi namaz kıldırmak olmuştur.

Hz. Peygamberin “Benim nasıl namaz kıldığımı görüyorsanız, siz de öyle kılın” (Buhari, Ezan 18) manasındaki hadisten de açıkça anlaşılıyor ki, namaz ibadeti, nesilden nesile her gün beş vakit olarak ve bildiğimiz şekliyle bize kadar intikal etmiştir.

Bu sebepledir ki, şu anda bildiğimiz ve kıldığımız namazın şeklini, vakitlerini veya rekatlarını inkâr etmek büyük bir dini risk taşımaktadır. Hadisleri inkâr etmek ise dinin ikinci teşri kaynağını inkâr etmek demektir..
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

 

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu?
« Posted on: 18 Nisan 2024, 18:02:24 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? rüya tabiri,Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? mekke canlı, Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? kabe canlı yayın, Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? Üç boyutlu kuran oku Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? kuran ı kerim, Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? peygamber kıssaları,Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu? ilitam ders soruları, Namaz, cahiliye döneminde biliniyor muydu?önlisans arapça,
Logged
09 Temmuz 2016, 20:42:53
Ruhane
Yeni Üyeler
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 9.473


« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2016, 20:42:53 »

Selamu  Aleykum ..Cahile dönemindeki namaz kılma şekli bozuk bir şekil imiş ..Efendimizin peygamberligi ile tüm ibadetler anlam kazanmış mubarek mertebelere ulaşmıştır..Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin ..
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı
09 Temmuz 2016, 23:55:12
✿ Yağmur ✿

Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 6.684


Site
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2016, 23:55:12 »

Ve aleykum selam
Cahiliye döneminde de namAz ,oruc gibi ibadetler bilidiyordu....Farkliligi sadece rekat sayısiydi.....Rabbim namazdan ayırmasını inşallah....Rabbim razı olsun...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

04 Ağustos 2016, 22:05:56
Ceren

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 26.620


« Yanıtla #3 : 04 Ağustos 2016, 22:05:56 »

Aleykumselam.Namaz zekat yada oruc diğer dinlerde de diger peygamberlere de farz oldugu icin biliniyordu.Rabbim her seyi fark eden ve ibadetini hakkiyla yapan kullardan olalim inşallah...
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

06 Ağustos 2016, 15:24:09
Pelinay
Bölüm Görevlisi
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 8.696


« Yanıtla #4 : 06 Ağustos 2016, 15:24:09 »

Aleykumusselam.cahiliye devrinde daha faekli ibadet sekilleri mevcuttu.onalrin namazi Kabenin eteafinda kiyafetsiz bi sekidle el cirpka islik calmak oynamak tan iabretti.
Allah razi olsun paylasm icin
[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes