๑۩۞۩๑ Kitap Dünyası - İlim Dünyası Kütüphanesi ๑۩۞۩๑ => Doğruların Öyküsü => Konuyu başlatan: Zehibe üzerinde 05 Aralık 2009, 23:29:26



Konu Başlığı: Devenin Dizini Bağlamak
Gönderen: Zehibe üzerinde 05 Aralık 2009, 23:29:26
Devenin Dizini Bağlamak  

Saatlerce yol katetmişti kafile, binenlerde ve binek hayvanlarının da her ikisinde de yorgunluk işaretleri belirmeye başlamıştı. Su bulunan bir mekana ulaştıkları vakit, kafile konakladı. Kervanda bulunan Resul-i Ekrem (s.a.v) devesini çöktürdükten sonra indi. Hepsinin düşüncesi bir an evvel suya ulaşıp namaz mukaddematını hazırlamaktı.

Resul-i Ekrem (s.a.v) indikten sonra yürüyerek su bulunan tarafa doğru gitti, fakat biraz sonra tek söz bile konuşmadan binek hayvanına doğru döndü. Ashab ve dostları, şaşkınlıkla, kendi kendilerine; acaba burayı konaklamak için beğenmedi mi? Yoksa hareket emri mi verecek diye düşündüler. Meraklı bakışlarıyla emir vermesini bekliyorlardı. Fakat bir an için topluluğun şaşkınlığı daha da arttı. Zira gördüler ki Peygamber, devesinin yanına varınca, devenin dizbağını kaldırarak hayvanın dizlerini bağladı ve sonra, ilk maksadına doğru yürüdü. Feryatlar yükseldi etraftan, neden bu işi yapmamız için bize emir vermedin de zahmet edip geriye döndün, dediler. Bu işi yapmak bizim için büyük bir şerefti.

Onlara cevaben şöyle buyurdu :

Şahsi işlerinizde asla başkalarından yardım istemeyiniz. Ve sonra şöyle devam etti sözüne ; bir parça misvak için bile başkalarına dayanmayınız.
 


Konu Başlığı: Ynt: Devenin Dizini Bağlamak
Gönderen: Hadice üzerinde 25 Ocak 2011, 16:19:02
Allah rasulünün inceliine allah'ım rasulüne layık ümmet olabilmeyi nasip et..


Konu Başlığı: Ynt: Devenin Dizini Bağlamak
Gönderen: Sevgi. üzerinde 29 Ekim 2015, 22:32:01
 Ve aleykümüsselam. Herkes şahsi ihtiyaçlarını kendisi karşılamalı kimseden birşey istememelidir Efendimiz bu konuda çok güzel örnek olmuştur inşaAllah


Konu Başlığı: Ynt: Devenin Dizini Bağlamak
Gönderen: Hazine Şahin 7D üzerinde 29 Ocak 2016, 11:55:04
PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN


Konu Başlığı: Ynt: Devenin Dizini Bağlamak
Gönderen: Mehmed. üzerinde 29 Ocak 2016, 12:31:51
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Rabbim paylaşım için razı olsun.  Bizlere kendi işimizi kendimiz görecek kadar kuvvet versin.


Konu Başlığı: Ynt: Devenin Dizini Bağlamak
Gönderen: Yağmur Gmş üzerinde 29 Ocak 2016, 12:58:37
Amin. Bismillah...
Rabbim herkese kişinin gücü yeteceği kadar zorluk verir. Bizlerde gücümüz yeten her işi kendimiz yapmalıyız. Rabbim bize bunu nasip etsin inşallah.
Allah cc. razı olsun.