> Forum > ๑۩۞۩๑ Güncel Haberler & Tarihden Başlıklar ๑۩۞۩๑ > Sınav Duyuruları > Diyanet Sınav Duyurusu > 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu  (Okunma Sayısı 766 defa)
18 Temmuz 2013, 01:54:07
Zehibe

Çevrimdışı Çevrimdışı

Mesaj Sayısı: 31.681



Site
« : 18 Temmuz 2013, 01:54:07 »



2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu

D  U  Y  U  R  U

Diyanet İşleri Başkanlığından;

Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında münhal bulunan ilçe müftülüğü kadrolarına (kurum içi-kurum dışı) naklen alım yapmak üzere sözlü sınav yapılacaktır.

I-      ATAMA YAPILACAK KADROLARIN BULUNDUĞU YER, UNVAN, SINIF, DERECE VE ADEDİNE GÖRE DAĞILIMI


SINIFI

UNVANI

BULUNDUĞU YER

KADRO DERECESİ

KONTENJAN

SAYISI

G.İ.H.

İlçe Müftülüğü

Taşra Teşkilatı

1-9

63

 II-     BAŞVURU ŞARTLARI


1.     657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

2.     Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmeliklerinde aranan “ortak nitelik” şartını taşımak,

3.     En az dört yıllık dinî yüksek öğrenim mezunu olmak,

4.     Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,

5.     Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam beş (5) yıl görev yapmış olmak, (Askerlik ve aylıksız izinde geçirilen süreler hariç)

6.     Başkanlık teşkilatında veya herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda halen 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre kadrolu devlet memuru olarak çalışıyor olmak,

7.     Memuriyette adaylığı kalkmış olmak,

8.     Erkek olmak.

III-   BAŞVURU, SINAV, ATAMA İŞLEMLERİ ve DİĞER HUSUSLAR

a)    Başvuru İşlemleri

1.     Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar 16.07.2013 – 30.07.2013 tarihleri mesai günleri 08:30-16:30 saatlerinde istenen belgelerle birlikte herhangi bir İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. İstenen belgeleri getirmeleri halinde, yurtdışından sınava müracaat edecek adaylar adına üçüncü şahıslar müracaat işlemini yapabilecektir.
2.     İl Müftülüklerindeki İKYS il yöneticileri, Başkanlığımız İKYS programı üzerinden müracaat işlemini gerçekleştireceklerdir. Belgeleri eksik olan adayların kayıt ve müracaat işlemi yapılmayacaktır.
3.     İl müftülüklerince yapılan kayıt işleminden sonra, İKYS il yöneticileri “Aday Başvuru Belgesi”ni adaylara vereceklerdir. Adaya verilen bu belge sınav giriş belgesi yerine geçmez.
4.     İl Müftülükleri tarafından yapılmayan müracaatlar işleme konulmayacaktır.
5.     Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan ve posta yoluyla yapılan müracaatlar ile 30.07.2013 tarihi saat 16:30’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
6.     Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
 
b)    Sınav İşlemleri

1.     İlçe Müftülüğü Sınavı, sözlü olarak yapılacaktır.

2.     Sınavda başarılı olabilmek için sınavdan en az 70 (yetmiş) puan almak gerekmektedir.

3.     Adaylar, Başkanlıkça belirlenecek sınav merkezinde/merkezlerinde sınava alınacaklardır.

4.     Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yerleri, başvuruların tamamlanmasından sonra yapılacak gerekli hazırlıkların ardından Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir.

5.     Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihlerinde sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara hiç bir şekilde ikinci bir sınav hakkı verilmeyecek ve sınava katılmayan adaylar başarısız sayılacaktır.

6.     Adaylar, sınava gelirken “Sınav Giriş Belgesi” ile birlikte T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.

7.     Sınav sonuçları Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında duyurulacaktır.

8.    Adaylar; sınav giriş belgesi alma ve sınav sonuç öğrenme işlemlerini, Başkanlığımız İKYS programındaki (https://ikys.diyanet.gov.tr/sinav/kurumdisi) adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

c)     Atama İşlemleri
1.     Atamalar, başarılı olan adaylar arasından en yüksek puan alan adaydan başlanarak başarı sırasına göre ilan edilen kadro sayısınca yapılacaktır.

2.     Puanların eşitliği halinde hizmet süresi fazla olanlara sıralamada öncelik verilecektir.

3.     İlan edilen kadrolar için yeni bir sınav ilanına kadar çeşitli sebeplerle boşalma olması halinde bu kadrolara puan başarı sırasına göre yedek listedeki adaylardan atama yapılabilecektir.

4.     Atama işlemlerinin yapılması için belirlenen süre içinde geçerli bir mazereti olmaksızın müracaat etmeyenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır.

5.     Atamaya ilişkin diğer hususlar daha sonra ilan edilecektir.

d)    Diğer Hususlar;
1.     Sınav öncesi, sonrası ve atama sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görev alsalar dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir. Bu durumdaki adaylar hiçbir hak talebinde bulunamayacaklardır.

2.     Bu duyurudaki şartlar, sadece bu sınav ve bu sınava bağlı atamalar ile ilgilidir. Bundan sonraki sınav ve atamalar için müktesep teşkil etmez.

3.     Sınav ve sonuçları ile ilgili Başkanlığımız internet sitesinde ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

4.     Sınav başvurularında adayın beyanı esas alınacaktır. Başkanlık, sınav ve atama sürecinin her aşamasında aday tarafından belirtilen hususlarda adaydan belge talep edebilecektir.

5.     Sınavla ilgili iş ve işlemlerde faks ve e-mail ile işlem yapılmayacaktır. Adayların ıslak imzalı ve yazılı dilekçelerini İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne ulaştırmaları gerekmektedir.

6.     Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar sonuçların ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımıza yapılacaktır. İtirazlar en fazla 15 (on beş) gün içinde incelenerek karara bağlanacak ve adaya bildirilecektir. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 7 (yedi) gün içinde ıslak imzalı ve yazılı olarak Başkanlığımıza ulaştırılmayan sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile e-mail ve faksla gönderilen dilekçe ve itirazlar dikkate alınmayacaktır.

7.     Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.

 IV-    BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER


Adayların, aşağıdaki belgeleri başvuru esnasında İl müftülüklerindeki İKYS il yöneticilerine ibraz etmeleri gerekmektedir. Belgelerini ibraz edemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Belgeler, kontrol edildikten sonra adaylara iade edilecektir.

1.     T.C. Kimlik No’lu kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet),

2.     En az dört yıllık dinî yüksek öğrenim mezuniyetini gösterir diploma veya mezuniyet belgesi (Diploma yabancı bir ülkeden alınmışsa YÖK’ten alınacak denklik belgesi),

3.     Sınava müracaat bitiş tarihi itibariyle ihtisas kursu veya doktora bitirildiğini gösterir belge,

4.     Hizmet sürelerini ve kazanılmış hak aylık derecelerini gösterir amirlerince onaylanmış hizmet cetveli,

5.     Görev yapmaya mani bir özrü bulunmadığına, askerlik ve sabıka durumuna ilişkin yazılı beyanı,

NOT:
Belgeler, atanmaya hak kazanan adaylar tarafından atama sürecinde ilgili birime teslim edilecektir.
 
V-      İLETİŞİM

Yazışma Adresi:

Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanlığı

Üniversiteler Mah. Dumlupınar Blv. No:147/A 06800

Çankaya/ANKARA

Telefon :

(0312) 295 70 00

 

D.İ.B. İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


 

[Bu mesajın devamını görebilmek için kayıt olun ya da giriş yapın
Bu Sayfayi Paylas
Facebook'a Ekle
Kayıtlı

Müslüman
Anahtar Kelime
*****
Offline Pasif

Mesajlar: 132.042


View Profile
Re: 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu
« Posted on: 20 Nisan 2024, 07:10:24 »

 
      uyari
Allah-ın (c.c) Selamı Rahmeti ve Ruhu Revani Nuru Muhammed (a.s.v) Efendimizin şefaati Siz Din Kardeşlerimizin Üzerine Olsun.İlimdünyamıza hoşgeldiniz. Ben din kardeşiniz olarak ilim & bilim sitemizden sınırsız bir şekilde yararlanebilmeniz için sitemize üye olmanızı ve bu 3 günlük dünyada ilimdaş kardeşlerinize sitemize üye olarak destek olmanızı tavsiye ederim. Neden sizde bu ilim feyzinden nasibinizi almayasınız ki ? Haydi din kardeşim sende üye ol !.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu rüya tabiri,2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu mekke canlı, 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu kabe canlı yayın, 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu Üç boyutlu kuran oku 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu kuran ı kerim, 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu peygamber kıssaları,2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusu ilitam ders soruları, 2013 Yılı İlçe Müftülüğü Sözlü Sınav Duyurusuönlisans arapça,
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
 
Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 4 © Bloc
|harita|Site Map|Sitemap|Arşiv|Wap|Wap2|Wap Forum|urllist.txt|XML|urllist.php|Rss|GoogleTagged|
|Sitemap1|Sitema2|Sitemap3|Sitema4|Sitema5|urllist|
Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
islami Theme By Tema Alıntı değildir Renkli Theme tabanı kullanılmıştır burak kardeşime teşekkürler... &
Enes